Hit reiser du på en storbyferie i Europa

Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

Romantisk kjærestetur, shoppingtur eller pulserende storbyliv? I Europa er det heldigvis kort vei til alle typer storbyferier. Her er våre tips til de beste storbyene akkurat nå.  

Lave priser, hyppige flyavganger og korte avstander gjør at vi reiser mer rundt i Europa enn noensinne. Det er ikke uten grunn, for du trenger ikke å reise langt for å besøke et spennende reisemål.

Historisk arkitektur, ulike kulturer, nye matopplevelser, natur som tar pusten fra deg og helt unike atmosfærer som ikke bare endrer seg ved landegrensene, men også ved bygrensene, er bare noe av det rike mangfoldet som finnes i Europa.

Vi har plukket ut fire favoritter til storbyferien:

Romantiske Paris

En av verdens vakreste og desidert mest romantiske byer er uten tvil den franske hovedstaden. Den unike atmosfæren gjør at mange velger å komme tilbake. For selv om man har vært her flere ganger tidligere, er det alltid noe nytt å oppdage.

Hvis dere allerede har sett de typiske severdighetene, er det flust av andre ting å se i Paris. Byen er det perfekte stedet å bare rusle rundt i de koselige gatene og bare ta dagene som de kommer. Mange har den populære bydelen Le Marais som sin favoritt, som er et av de eldste og vakreste nabolagene i byen.

Et annet godt tips er å pakke piknikkurven med baguette, crossaint eller noe annet godt for en avslappende og romantisk date i en av byens flotte, grønne parker, som ligger godt spredt overalt i byen - Jardin du Luxembourg er en av de mest populære parkene. Champ de Mars egner seg godt til selfies, siden det er parken som ligger rett ved Eiffeltårnet.  

I Paris finnes mange restauranter i verdenstoppen som gir unike gastronomiske opplevelser i romantiske omgivelser. Og hvis du vil erklære din kjærlighet overfor din utvalgte gjør du det på kjærlighetsbroen Pont de I’Archevêche.

Selv om den franske hovedstaden er selve definisjonen på romantikk, er det også perfekt med en jentetur til Paris.

Shoppingparadiset London

At nordmenn aldri blir lei London er kanskje ikke så rart når byen er et shoppingmekka uten like. Den britiske hovedstaden byr nemlig på noe for enhver smak!

Her kan du shoppe billig og dyrt, nytt og vintage, på varehus og markeder. I Oxford Street ligger alle butikker du kan tenke deg, mens New Bond Street er gata med alle luksusbutikkene. Besøk Camden Market eller Portobello Road Market for spennende bruktvarer.

I billigbutikken Primark kan du gjøre mange trendkupp, og ingen storbyweekend til London er foruten et besøk til Topshop. På shoppingsenteret Westfield kan dere gjøre unna all shoppingen på ett sted, hvis dere heller vil bruke resten av tiden på andre ting. Sjekk også ut Canary Wharf, som er Londons Aker Brygge.

Når dere trenger en pause fra all shoppingen er det utallige restauranter,  kafeer og uteservering i London å velge mellom.

Les også vår reiseguide til London, og få tips for en fotballtur til London her.

Pulserende Berlin

Berlin kan ikke kalles annet enn en kulturell smeltedigel, noe som er grunnen til at byen blir stadig mer populær for turister som ønsker å oppleve en av de mest spennende storbyene i Europa.

En reise til Berlin byr på en god blanding av ulike impulser og kulturer, som skaper en spennende og pulserende atmosfære. Kreativt og bohemsk, konservativ og politisk korrekt er stikkord som beskriver hvor kontrastfylt byen er.

Når du i tillegg får mye mer luksus for pengene enn i mange andre europeiske storbyer, er det ingen grunn til å ikke besøke Berlin!

Her er det mye å hente for de som er interesserte i kunst, kultur, arkitektur, musikk og et mangfold av opplevelser. Det er flust av trendy restauranter og barer, og en pause fra det urbane bylivet får dere i Tiergarten, en av verdens eldste byparker.   

Elvelangs i Amsterdam

Historie og kultur kombinert med et variert og spennende uteliv gjør en tur til Amsterdam langt fra kjedelig. Byen er kjent for sitt nettverk av kanaler, museer og hus med gavler

Visste du at kanalene ble bygd på 1700-tallet? De til sammen 165 kanalene møtes på kryss og tvers, noe som gjør at Amsterdam består av ca. 90 øyer og omtrent 400 broer. En tur med båt på kanalene for å nyte utsikten mot byen fra vannet er noe dere må oppleve om dere besøker storbyen.  

Et god tips er å leie en sykkel - det sies faktisk at det finnes flere sykler enn mennesker i byen. Sykkelstiene er godt utbygget, gatene er flate og avstandene relativt korte.

I den gamle bydelen Jordaan ligger byens koseligste område for shopping i unike småbutikker. Her ligger det dessuten mange fine restauranter der du kan fråtse i deilig mat og drikke. Er det luksusmerker du ønsker å handle, bør du ta turen til Amsterdam-Zuid. I sentrumsgatene Kalverstraat, Leidsestraat, og Nieuwendijk finner du de store motekjedene du kjenner til fra før.

I byen finner dere også det største utendørsmarkedet i Europa, Albert Cuyp.

Les også tips for en jentetur til Amsterdam her.

Bestill storbyferien i Europa med re:member

Dersom du skal på storbyferie i Europa, kan du spare penger ved å benytte deg av de gode fordelene du får med ditt re:member kredittkort. Sørger du for å bestille flybilletter og hotellopphold via fordelsprogrammet re:member reward, kan du få rabatter hos ulike reiseaktører, som for eksempel Expedia og Hotels.com.

Betaler du over halvparten av reisekostnadene med kredittkortet ditt, får du også inkludert reise- og avbestillingsforsikring. Det er også smart å bruke kredittkort i utlandet, siden du er bedre sikret om du skulle bli utsatt for svindel.

Har du ikke et re:member kredittkort kan du søke her – men husk å søke i god tid før du reiser, slik at du får brukt fordelene dine. God tur!