san-sebastian-reise.jpg

10 ting du må få med deg på din reise til San Sebastián

Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

Hvis du skal reise til San Sebastián på Spanias nordkyst, får du en perfekt blanding av gammelt og nytt, tradisjonelt og urbant - byen er kjent som en av landets aller vakreste byer. Dette bør du sette av tid til å gjøre hvis du skal reise til San Sebastián.

Den sjarmerende kystbyen byr på både strandliv og en kulinarisk opplevelse ulik noen annen. Pakk med deg gode sko og badetøy for den ultimate turen hit!

Strandliv i San Sebastián

1. Playa de la Concha - Denne urbane stranden har alt - hvit puddersand og krystallklart vann i vakre omgivelser. Kanskje ikke så rart at den regnes for å være en av de aller beste bystrendene i hele Europa. Nyt de spanske solstrålene på stranden eller avkjøl deg i det herlige vannet mens du tar til deg inntrykkene fra de historiske bygningene rett over veien.

2. Zurriola - Vil du ha et mer aktivt strandliv, er dette stranden å dra til. Her florerer det av unge mennesker, surfere og sportslige aktiviteter. Spill volleyball, strandtennis eller fotball og lær deg å surfe av profesjonelle. De aller beste surfebølgene får du om høsten og vinteren, men her finnes det faktisk bølger egnet for surfing hele året.

Reise til San Sebastian

Spis pintxos

3. Pintxos - San Sebastián er kjent for å ha perfeksjonert sin lokale variant av tapas - pintxos. Gjør som lokalbefolkningen og ta en bar-til-bar-runde der du plukker nydelige og delikate småretter med smakskombinasjoner du kommer til å huske i lang tid fremover. Drikk Txakoli, en lett boblende, syrlig og lokal hvitvin til maten. Byen er også kjent for å ha flest Michelinstjerner- og anbefalinger i hele verden, så her har du mye godt i vente.

4. La Parte Vieja - Skal du reise til San sebastián må du ikke gå glipp av den vakre Gamlebyen, som ligger helt ytterst på odden mot Biscaya-bukten. Det er her du får den beste pintxos-opplevelsen ved å gå fra bar til bar langs de brosteinsbelagte gatene. Ved det karakteristiske området finner du i tillegg historiske bygninger og et spennende fiskemarked.

Staselig og kulturelt

5. Kultur - Det mangler ikke på kulturelle tilbud i byen som i 2016 er valgt til å bære tittelen som EUs kulturhovedstad. I San Sebastián er det arrangementer hele året, og sjansen er derfor stor for at du finner et event som passer dine interesser. Mest kjent er den internasjonale filmfestivalen Zinemaldia og verdenskjente Heineken Jazzaldia Festival. Hvis du vil få med deg Semana Grande - en stor årlig fest med blant annet fyrverkeri, konserter og tyrefekting, må du reise til San Sebatián i slutten av august.

6. Palacio Miramar - San Sebastián er en staselig by kjent for å være et feriested for rike og kongelige. I dette palasset fra 1888 pleide den spanske monarkifamilien å bo om sommeren, mens det i dag huser et musikkuniversitet. Det storslåtte bygget blir også brukt til store eventer. Den flotte hagen som omkranser området er alene verdt et besøk.

Fjellvandring i San Sebastián

7. Monte Urgull - Denne fjelltoppen kan du nå til fots, noe som kun tar rundt 20 minutter fra gamlebyen. Langs de vakre stiene får du virkelig oppleve den spanske naturen og en spektakulær utsikt over byen. På toppen av Monte Urgull står et lite slott med bakgrunn fra ulike militære operasjoner, og på taket står en 12 meter lang Jesus-skulptur som en slags vokter over San Sebastián.

8. Monte Igueldo - Her er det en nesten 100 år gammel taubane som tar deg opp til toppen mens du kan nyte synet av det praktfulle landskapet. Vel oppe blir du møtt av et gammelt, dog litt slitent, tivoli. En slik panoramautsikt over San Sebastián får du ikke noe annet sted, og solnedgangen herfra er helt fantastisk.  

Attraksjoner

9. Akvariet - Rett nedenfor Monte Urgull ligger El Aquarium. Det sto ferdig i 1928 og er kjent for å være det eldste akvariet i Spania. Her er den største attraksjonen en undervannstunnel der du blant annet kan se hai og andre typer fisk på nært hold. Akvariet huser fisk fra vannområder i hele verden og et besøk hit er underholdende for både store og små.

10. Siderhus - Ingen reise til San Sebastián er komplett uten et besøk til en av de kjente siderhusene - sagardotegias. Byens tradisjon med å brygge epledrikken strekker seg så langt tilbake som til 1000-tallet. I dag byr et sagardotegia på deilig baskisk mat og så mye sider du ønsker - rett fra tønnene. Den offisielle sidersesongen er fra januar til mai, men noen siderhus har oppe hele året, slik som Petrigeti.  

Har du kredittkort fra re:member, må du huske å sjekke ut fordelsprogrammet re:member reward som gir deg gode rabatter hos en rekke reiserelaterte nettbutikker. Bestill for eksempel en pakkereise fra Expedia for en enkel bestilling av både flyreise og hotellopphold samtidig. Har du ikke et re:member-kort kan du søke om et her. God reise til San Sebastián!