Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

re:members reiseguide til Stockholm

Du trenger ikke reise lenger enn til nabolandet vårt for å oppleve en av de mest trendy storbyene i Europa. Stockholm er en fantastisk by og her får du våre beste tips til et besøk som gir varige minner.

Sveriges vakre hovedstad ligger kun én time med fly fra Oslo, og med mange daglige direkteruter skal det ikke mye til for å nyte en helg eller langhelg i Stockholm. Flybillettene koster ikke all verden, men om du ønsker å spare penger vil det lønne seg å bruke fordelene du får av å ha et re:member kredittkort. Faktisk kan du spare opptil 4 % på å bestille fly og hotell hos Expedia.no gjennom fordelsprogrammet re:member reward som følger med kredittkortet.

Fem ting du må oppleve i Stockholm

Stockholm er kontrastenes by, og med sin nærhet til skjærgården, godt bevarte bebyggelse kombinert med nybygg, samt et transportsystem i verdensklasse, kan storbyen absolutt måle seg med de største metropolene i Europa. Utvalget av ting å gjøre på en reise til Stockholm er stort. Her er fem severdigheter du bør få med deg:

  1. Gamla Stan: Gamlebyen i Stockholm kan dateres tilbake til 1400-tallet, og de smale middelaldergatene, den flotte arkitekturen og koselige restaurantene tiltrekker seg mange turister. Om sommeren er det populært å kjøre bydelen rundt i åpen hestevogn, men i vinterhalvåret er julemarkedet verdt et besøk.
  2. Stockholms slott: Kungliga slottet ligger i den nordlige delen av Gamla Stan og er den svenske monarkens offisielle residens. I de over 600 rommene finner du Museum Tre Kronor, Gustav III’s museum for antikke skulpturer og et skattekammer med kronjuvelene. Delta på guidet rundvisning, eller utforsk på egenhånd.
  3. Skansen: Skansen er verdens eldste friluftsmuseum og Stockholms historiske stolthet. Her kan du se hvordan man levde i Sverige i gamle dager, og ferdes blant over 150 bygninger fra hele Sverige og 300 ansatte statister.
  4. Vasa museet: Rett ved Skansen finner du også en annen av de virkelig store attraksjonene i Stockholm, nemlig Vasa museet. Vasa er verdens eneste bevarte skip fra 1600-tallet, hvor over 95 prosent av de opprinnelige delene er bevart og intakt. Her er det spennende for både store og små å gå på oppdagelse.
  5. Gröna Lunds Tivoli: Siden åpningen i 1883 har parken Gröna Lund vært et sted som byr på mye moro for både store og små. Tivoliet har over tretti attraksjoner, flere spøkelseshus, karuseller, berg-og-dalbaner og restauranter. Absolutt en fornøyelse!

Gode shoppingmuligheter i Stockholm

Du er nok ikke den eneste som blir inspirert av den trendy storbyen, og får du lyst til å oppgradere garderoben byr Stockholm på gode shoppingmuligheter. Dette er noen av dem:

  • Kjøpesentre: På Kungsholmen finner du Västermalmsgallerian med 39 butikker som byr på både svenske og internasjonale klesmerker.  

  • Shoppingområder: Ofte omtalt som Stockholms eget SOHO – Sødermalm er kanskje det mest trendy området for shopping. For et mer eksklusivt handledistrikt bør turen gå til Østermalm. Er du på jakt etter design-gjenstander fra både kjente og ukjente talenter, finner du Designtorget på Sergels Torg. Rett rundt hjørnet for Sergels torg finner du også det kjente varehuset Nordiska Kompaniet, bedre kjent som NK Stockholm.

  • Vintage og second hand: Det finnes flere bruktbutikker rundt omkring i byen med unike skatter du ikke har sett maken til. 

“Ooa hela natten”

Stockholm har et fantastisk uteliv og i den svenske popgruppen Attacks ord; det er mange muligheter for å “ooa hela natten”. Sturecompagniet er en av de mest populære nattklubbene og ligger midt på Stureplan. Her kan du danse deg gjennom flere etasjer og barer. På Stureplan finner du også East som har DJ på kveldstid, men er en populær restaurant som byr på sushi og andre japanske spesialiteter.

Av andre spisesteder bør Kharma og Lokal nevnes. Førstnevnte er supertrendy og serverer internasjonal mat. Stedet har et høyt prisnivå, men er vel verdt pengene. Lokal serverer tradisjonell svensk husmannskost. Begge spisestedene stiller med bar og DJ på kveldstid.

Les også våre tips til uteservering i Stockholm her.

Bestill reisen til Stockholm med re:member

Når du nå har lest reiseguiden til Stockholm gjenstår det bare å bestille reisen. Med re:member kredittkort får du ikke bare fordeler gjennom re:member reward, som rabatterte flybilletter og hotell, du får også reise- og avbestillingsforsikring inkludert når du betaler over halvparten av reisekostnadene med kredittkortet. Forsikringen gjelder både deg, ektefelle/samboer og hjemmeboende barn under 21 år – eller inntil tre medreisende.

Du får opptil 150 000 kroner i kreditt og opptil 45 dagers rentefri kreditt når du søker om et re:member kredittkort. Kortet har ingen årsgebyr. Betaler du hele beløpet du har handlet for ved forfall, betaler du heller ingen renter. Velger du å dele opp betalingen over noen måneder er den effektive renten 25,4 %. På et lån på 15 000 kroner over 12 måneder, er kostnaden 1 466 kroner. Det vil si at du totalt betaler tilbake 16 466 kroner.

God tur til Stockholm, og et siste tips: Dropp svenskevitsene i Sverige!