reise-paris-louvre.jpg

Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

re:members reiseguide til Paris

Paris er en fascinerende verdensmetropol som har noe å tilby for alle og enhver. Du trenger ikke være en romantiker eller kunstelsker for å falle for stemningen den franske hovedstaden byr på. I denne reiseguiden får du de beste tipsene til ting du må oppleve i Paris.

En flytur fra Oslo til Paris varer i omtrent to timer, og bestiller du i god tid kan du få billetter til lave priser. Det kan også være lurt å følge med på lavpriskalendere til ulike tilbydere. Benytter du deg i tillegg av fordelsprogrammet re:member reward kan du spare ytterligere på både flybilletter og hotellopphold. Fordelsprogrammet får du tilgang til dersom du har et re:member kredittkort.

Reiseguide: 5 ting du må gjøre i Paris

Paris er den største byen i Frankrike, så det sier seg selv at det kun er fantasien som setter grenser for hva du kan finne på. Du kan enten vandre gatelangs og ta det som det kommer, eller du kan begynne planleggingen før avreise. Vi gir deg tips til hva du må få med deg:

1. Se de klassiske severdighetene

Først og fremst må du få med deg de klassiske landemerkene som kunstmuseet Louvre, den fantastiske gotiske katedralen Notre-Dame, Justisdepartementet, Concierge som er stedet er Marie Antoinette ventet sin henrettelse i 1973, det gotiske kapellet Sainte-Chapelle og ikke minst Eiffeltårnet. Det er like fint om natten, som dagen – om ikke finere. 20 000 lyspærer blinker utover byen og skaper magi i Paris.

Du må også få med deg Triumfbuen som ligger i enden av Champs-Élysées. Det kan være trangt om plassen, men utsikten fra toppen er spektakulær. Så hvis du ikke er redd for å gå i trange spiraltrapper, ta deg turen opp på toppen og få tatt noen fantastiske bilder av Paris sine imponerende avenyer – og ikke minst av Eiffeltårnet på avstand.

En annen severdighet, og et område du definitivt bør utforske i Paris, er den vakre basilikaen Sacré-Coeur som troner på toppen av bydelen Montmartre. Sacré-Coeur er et mektig byggverk, så nyt tiden der. Etterpå er det herlig å rusle ned alle trappene fra toppen av Montmartre og virkelig nyte livet på en av de mange herlige fortausrestaurantene i området.

Paris

2. Shopping

Paris er et mekka for fashionistaer og moteinteresserte, og du kan ikke reise til Paris uten å komme hjem med noen fantastiske skatter. Få med deg en av verdens mest berømte handlegater Avenue des Champs-Élysées, kjøpesenteret Lafayette som huser noen av de største merkevarene og St. Germain. Her myldrer det av unike butikker som Sonia Rykiel og Burberry, men du finner også Zara, H&M og Mango.

Les også de beste tipsene for en jentetur til Paris her.

3. Ha piknik i parken

Paris har tre flotte parker så det er bare å gjøre klar piknikkurven. Parc des Buttes-Chaumont ligger i gåavstand fra sentrum, 15 minutter med metroen fra sentrum finner du Parc Floral de Paris og selvfølgelig den største og mest romantiske parken, Jardin du Luxembourg. Slapp av, drikk fransk vin eller ta en spasertur for en hyggelig og avslappende atmosfære i storbyen.

4. Nyt den franske lidenskapen for mat og vin

Franskmenn har en stor lidenskap for god mat og vin, og de kulinariske opplevelsene er ikke vanskelig å finne. Overalt finner du konditorivinduer fulle av croissanter og makroner, butikker som selger vin fra regionale vingårder, og restauranter av alle mulige typer florerer: tradisjonelle formelle restauranter, fortauskafeer og rustikke kaffehus. Vi kan anbefale matmarkedet Le Quartier Chinois, som er Paris’ svar på Chinatown.

Les også om den beste uteserveringen i Paris her.

5. Utflukt til Versailles

I underkant av 20 kilometer vest for storbyen, finner du denne vakre forstaden som er kjent for sine mange vakre og historiske bygninger. Chateau de Versailles  er den viktigste attraksjonen i området, men det også verdt å spasere rundt i Versailles for å se på arkitekturen. Den raskeste måten å komme til Versailles på er å ta RER-toget på linje C, og gå av på Versailles Rive Gauche-stasjonen.

Bestill reisen til Paris med re:member

Når du nå har lest reiseguiden til Paris har du planene for oppholdet klart, og det neste du må gjøre er å bestille reisen. Med re:member kredittkort får du ikke bare fordeler gjennom re:member reward, som rabatterte flybilletter og hotell, du får også reise- og avbestillingsforsikring automatisk når du betaler over halvparten av reisekostnadene med kredittkortet. Forsikringen gjelder både deg, ektefelle/samboer og hjemmeboende barn under 21 år – eller inntil tre medreisende.

Du får opptil 150 000 kroner i kreditt og opptil 45 dagers rentefri kreditt når du bestiller et re:member kredittkort. Kortet har ingen årsgebyr. Betaler du hele beløpet du har handlet for ved forfall, betaler du heller ingen renter. Velger du å dele opp betalingen over noen måneder er den effektive renten 25,4 %. På et lån på 15 000 kroner over 12 måneder, er kostnaden 1 466 kroner. Det vil si at du totalt betaler tilbake 16 466 kroner.

Forresten, det er en myte at franskmenn ikke kan engelsk, men det kan likevel lønne seg å lære noen grunnleggende franske gloser. Du kommer langt med “s'il vous plaît” og “merci” som på godt norsk betyr vær så snill og takk.