reise-til-miami.jpg

re:members reiseguide til Miami

Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

Palmer langs hvite sandstrender, fargesprakende, modernistisk arkitektur, lettkledde, livlige mennesker og eksotiske matopplevelser er bare noen av grunnene til at Miami er kjent som Magic City. Her får du våre beste tips til å oppleve magien i Miami.

Det kan være vanskelig å velge mellom strand- og byferie når den neste feriedestinasjonen skal bestemmes, men Miami kan by på begge deler. Det er faktisk slik at du i Nord-Amerikas solskinnsstat, Florida, finner hele 12 av USAs 20 flotteste strender.

7 ting du må gjøre i Miami

  1. Art Deco-distriktet: En av tingene Miami er kjent for er de flotte restaurerte pastellfargede Art Deco-bygningene fra 20-tallet. Mange av dem finner du på Ocean Drive som byr på moro på både dagtid og kveldstid – i grunn hele natten, for byen sover aldri. Slå deg gjerne ned på den koselige fortauskaféen News Café og nyt en raus amerikansk frokost, når som helst på døgnet, for stedet er åpent 24/7.

  2. Miami Beach: Miami Beach er en egen kommune med egen ordfører som ligger på en øy knyttet til fastlandet med en rekke broer. Her finner du blant annet det legendariske hotellet Fontainebleau med en av de hotteste nattklubbene i byen, LIV. Før du nyter en helaften på LIV rekker du bortom South Pointe Park helt i sørenden av South Beach for å nyte den sensasjonelle solnedgangen.

  3. Little Havana: Denne cubanske bydelen er kanskje ikke kjent for å ha mange turistattraksjoner, men er en attraksjon i seg selv med sin særegne kultur. Få med deg fargerike veggmalerier, eldre menn som spiller domino og ludo mens de diskuterer politikk og røyker sigarer i Maximo Gomez Park, og selvfølgelig god mat fra det cubanske kjøkkenet.

  4. Lincoln Road-shopping: Floridas første gågate er et eldorado for shoppingglade mennesker. Du finner alt fra eksklusive butikker til vanlige kjedebutikker, blant annet Armani, American Apparel, Diesel, Guess, Urban Outfitters og Victoria’s Secret.

  5. Everglades National Park: Du kan nesten ikke reise til Miami uten å ta en utflukt til Everglades, så book en sumpbåt som tar deg gjennom våtmarksområdet. Nasjonalparken er kjent for slanger og alligatorer, men du kan også få øye på pantere, vaskebjørner og eksotiske fugler så husk å lade kamerabatteriene.

  6. Sawgrass Mills shopping center: En snau time fra Miami finner du Sawgrass Mills shopping center – et såkalt “outlet mall” med over 350 forskjellige butikker som selger alt mellom himmel og jord. Ettersom det er et outlet mall så er det mulig å gjøre virkelig gode kjøp her. Så har du god plass i kofferten og trenger nye klær eller sko, er dette virkelig verdt en utflukt – enten med buss eller leiebil.

  7. Ta en natt eller to på Key West: Har du tid og råd er en biltur til idylliske Key West en opplevelse du bør få med deg. Lei en bil, gjerne en Ford Mustang eller en annen kabriolet, på med solbrillene, skru opp volumet på musikken på bilradioen og kjør den legendariske Overseas Highway ned til Key West. Overseas Highway tar deg over ikke mindre enn 42 broer og utallige vakre steder og øyer på veien ned til Key West. Litt avhengig av trafikken tar turen mellom Miami og Key West i underkant av 4 timer. Beregn heller god tid og gjør noen stopp underveis, for eksempel med en bedre lunsj på Green Turtle Inn på Islamorada.

Les flere gode tips til en USA-tur her.

Besøk huset til Ernest Hemingway

Vel fremme på Key West er det bare å sjekke inn på et deilig hotell, de finnes i alle prisklasser, fra de mer budsjettvennlige til de mer spektakulære som The Southernmost House Hotel som ligger rett på stranda. Etter å ha sjekket inn på hotellet du har valgt er det bare å nyte den avslappede stemningen på Key West, og ikke minst få med seg solnedgangen som hver dag feires ved Mallory Square. Få også med deg huset til forfatteren Ernest Hemingway som tilbrakte mange år på øya. I dag er huset hans et museum, og ikke minst kjent for alle kattene som bor der. Hemingway var en katteelsker, og i dag bor nærmere 50 katter på eiendommen, flere av dem er såkalt polydaktalale eller mangetåeede katter. De har flere tær på potene enn normalt. 


Etter noen herlige timer eller dager på Key West er det bare å sette seg i bilen og cruise tilbake til eventyrlige Miami igjen.

Viktige ting å huske på før reisen til Miami

Du må gjerne starte å glede deg til reisen allerede nå, men det er flere ting som må ordnes før du kan leve livet i Miami på Miami Vice-vis (om du er gammel nok til å huske dramaserien som rullet på TV-skjermene store deler av 80-tallet).

Er du fleksibel på avreisedatoen kan du få rimelige flybilletter til USA, men med fordelsprogrammet som følger med re:member kredittkort kan du spare ytterligere på både fly og hotell. Du kan få opptil 10 % reward-rabatt hos Expedia  og 10 % i reward-rabatt hos Hotels.com ved bestilling av hotellopphold. Husk bare å logge inn via re:member reward for å få reward-rabatten.

Og selvfølgelig noe av det viktigste du må ha på reisen: Reiseforsikring! Betaler du over halvparten av reisekostnadene med re:member kredittkort får du automatisk reise- og avbestillingsforsikring. Forsikringen gjelder både deg, ektefelle/samboer og hjemmeboende barn under 21 år – eller inntil tre medreisende.

Med re:member kredittkort kan du få opptil 150 000 kroner i kreditt og opptil 45 dagers rentefri kreditt. Kortet har ingen årsgebyr. Betaler du hele beløpet du har handlet for ved forfall, betaler du heller ingen renter. Velger du å dele opp betalingen over noen måneder er den effektive renten 25,4 %. På et lån på 15 000 kroner over 12 måneder, er kostnaden 1 466 kroner. Det vil si at du totalt betaler tilbake 16 466 kroner.

Da er det bare å begynne å planlegge turen til Magic City og finne ut hvem som skal oppleve magien med deg. God tur til Miami!