reise-malaga-1.jpg

re:members reiseguide til Malaga

Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

Med omtrent 300 soldager i året er det ikke rart at Malaga omtales som ‘Paradisbyen’. Det gode været er et flott utgangspunkt for et bra opphold, der du kan nyte vakre strender, spennende mat og rik historie.

Malaga er ofte bare navnet på en flyplass for mange nordmenn, som farter videre til andre kjente perler på Solkysten som Nerja, Marbella eller Estepona. Malaga er selve porten til resten av vakre Sør-Spania, og er en spennende storby med mer enn 600 000 innbyggere hvor du kan kombinere storbyliv, kultur, shopping og strandliv i skjønn forening. I denne reiseguiden kan du lese våre syv beste tips til Malaga:

1. Bli kjent med Picasso

Pablo Picasso er kjent over hele verden, og Malaga var kunstnerens fødestad. Det er ingen tvil om at byens innbyggere er stolt av sin verdensberømte sønn, og du har flere muligheter til å få et innblikk i hans liv. I gaten Plaza de la Merced 15 finner du huset hvor Picasso vokste opp. Huset har blitt omgjort til et museum der du får god informasjon om hans liv og gjøren. Noen hundre meter fra huset, ligger Museo Picasso som er et av Spanias mest kjære turistmål. Det vakre museet som åpnet i 2003 huser omtrent 200 av Picassos tegninger, skulpturer og malerier.

2. Nyt utsikten fra toppen av Castillo de Gibralfaro

På toppen av Malaga troner den imponerende festningen Castillo de Gibralfaro. En klar anbefaling er å ta en taxi opp til dette festningsverket som dateres helt tilbake til år 929. Etter å ha utforsket Castillo de Gibralfaro er det en flott gåtur ned mot sentrum av byen igjen. Ha på godt fottøy, og sørg for å ha med en flaske med vann eller annen drikke, for det blir fort varmt selv om rusleturen går bratt nedover. På veien kan du nyte utsikten over havnen av Malaga, se det flotte byggverket Plaza de Toros (tyrefekterarenaen), se den imponerende katedralen nede i sentrum og ikke minst gå innom Alcazabaen og det romerske teatret som ligger rett ved siden av.  

3. Opplev havnen og Pompidou-senteret

Havneområdet i Malaga har gjennomgått en gigantisk forandring de siste årene og har blitt et flott møtested for å nyte både havet, kultur og matopplevelser. Langs hele havnepromenaden nedenfor katedralen i sentrum finner du flotte restauranter og butikker. Det store trekkplasteret er likevel det flotte Pompidou-senteret som åpnet i 2015. Bygget i seg selv er karakteristisk med en fargerik glasskube på toppen, og inne i museet kan du oppleve spennende utstillinger.

4. Costa del Golf

Det finnes over 60 golfbaner i Andalucia, og omtrent halvparten av dem ligger på Solkysten. Da er det kanskje ikke så underlig at Costa del Sol ofte blir kalt for Costa del Golf? Golfentusiast eller ei, Puerto Banús og Nueva Andalucía blir beskrevet som to av Malagas golfparadis, og du vil nyte å slå et par slag på en golftur hit.

5. Båthavnen i Puerto Banos

Malaga-regionens mest velstående område finner du i Puerto Banos. Her finner du ikke bare en rekke gode barer, restauranter og diskotek som er verdt et besøk, men det er også her alle de eksklusive designerbutikkene ligger. Ønsker du rimeligere shopping-alternativ anbefaler vi El Corte Inglés. Det er Spanias mest kjente varehus med over 100 butikker med alt fra egne til kjente internasjonale merkevarer samlet under ett tak.

6. Spis deg mett i Malaga

Spanjoler er kjent for å være eksperter på tapas og paella. I regionen er tomatsuppen gazpacho en tradisjonell rett – og serveres på en rekke restauranter. Når du først er i Malaga så må du smake ristet brød dyppet i kaffe eller sjokolade, bedre kjent som churros. Byen har også fått et velfortjent rykte for sjømaten sin, og ønsker du å teste noen restauranter som serverer god sjømat anbefales det å sjekke ut de gamle fiskelandsbyene El Palo og Pedregalejo.
reiseguide malaga

Les også vår reiseguide til Alicante her.

7. Ta en utflukt

Når du først har flydd til sørlige Spania og regionen Andalucia, har du et godt utgangspunkt om du ønsker å bli kjent med andre andalusiske juveler. Ved å leie bil kan du på en et par timers tur oppleve flere byer: Córdoba som mest kjent for sin fine gamleby med den store moské-katedralen La Mezquita, livlige Sevilla med sine mange historiske severdigheter, Granada med sitt Alhambra, Cádiz som byr på flere gode badestrender eller Jerez som er verdenskjent på grunn av sherry-vinen.

Ved å benytte deg av fordelsprogrammet re:member reward som du får tilgang til som innehaver av et re:member kredittkort, kan du få gode rabatter på leiebil. Blant annet kan du få 10 % reward-rabatt hos Holiday Autos som er verdens ledende nettside for sammenlikning av billeie og tilbyr leie ved over 30 000 steder verden over.

Bestill reisen til Malaga med re:member

Når du nå har lest reiseguiden til Malaga har du planene for oppholdet klart, og det neste du må gjøre er å bestille reisen. Med re:member kredittkort får du ikke bare fordeler gjennom re:member reward, som rabatterte flybilletter og hotell, du får også reise- og avbestillingsforsikring automatisk når du betaler over halvparten av reisekostnadene med kredittkortet. Forsikringen gjelder både deg, ektefelle/samboer og hjemmeboende barn under 21 år – eller inntil tre medreisende.

Du får opptil 150 000 kroner i kreditt og opptil 45 dagers rentefri kreditt med re:member kredittkort. Kortet har ingen årsgebyr. Betaler du hele beløpet du har handlet for ved forfall, betaler du heller ingen renter. Velger du å dele opp betalingen over noen måneder er den effektive renten 25,4 %. På et lån på 15 000 kroner over 12 måneder, er kostnaden 1 466 kroner. Det vil si at du totalt betaler tilbake 16 466 kroner.

Med en gjennomsnittstemperatur på omtrent 30 grader i sommermånedene, og bortimot null regn, er du nærmest garantert en god tur til Malaga – men vi ønsker deg likevel en god ferie!