reise-london-eye.jpg

Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

re:members reiseguide til London

Vi nordmenn er absolutt ikke ukjent med London, men favorittstorbyen vår har mange hemmeligheter. Enten du har vært der tidligere, eller om du planlegger din første London-tur – vi gir deg våre beste tips til å bli ordentlig kjent med byen.  

Ofte er det slik at når nordmenn skal booke hotell i London, så søker de etter hotell i nærheten av Oxford Street og nordsiden av Hyde Park. Årsaken er kanskje at vi ikke er så godt kjent med resten av byen. Derfor får du nå en liten guide til områder i London du bør sjekke ut, samt hvor du bør spise og shoppe.

City of London

City of London er den eldste delen i byen. Til tross for at dette er finansdistriktet der omtrent 250 internasjonale banker har kontor, kan området som var så godt som dødt i helgene på 80-tallet, ende opp som en av byens skjulte perler. Du finner nemlig mange gode restauranter og butikker her.

Spitalfields Market byr på trendy shopping, og siden flere av spisestedene der er prisvinnere vil du ikke sulte mens du handler. Sjekk ut Leon, Hawksmoor Guildhall og Rhodes Twenty Four. Ye Olde Cheshire Cheese er kanskje den eldste puben i London, og er absolutt verdt et besøk om du ønsker noe godt i glasset. For imponerende utsikt, god mat og generelt god stemning kan et besøk hos restauranten SushiSamba anbefales. Restauranten ligger i 38. og 39. etasje av bygningen 110 Bishopsgate. Utsikten over Londons skyline er fantastisk, og en av de nærmeste naboene er signaturbygget kalt The Gherkin – et imponerende skue. Dersom været tillater det kan du nyte godt i glasset på en av restaurantens to terrasser.

Les også vår reiseguide til Dublin her.

West End og Covent Garden

West End og Covent Garden faller ofte under en samlebetegnelse: Teaterdistriktet. Her finner du, ikke overraskende, Royal Opera House og Royal Ballet, men området byr også på perler av steder for både shopping og spisesteder.  

For shopping bør du ta turen til Long Acre, samt parallellgatene Floral Street og King Street. Her finner du de aller fleste klesbutikkene du vil finne i London, men forhåpentligvis litt mindre køer. Av restauranter anbefaler vi Savoy Grill og Asia de Cuba. Her finner du også den eldste restauranten i London som fortsatt er åpen, Rules Bar, som er et fint sted å besøke for en drink eller to.

Selve shoppingarkaden Covent Garden og torget rundt er verdt et besøk i seg selv, med mange gode restauranter og caféer. Som regel får du også underholdning fra diverse gateartister på kjøpet, og den etter hvert så berømte gatekatten Bob og hans eier James Bowen er ofte et av innslagene i så måte.

En kort rusletur unna Covent Garden finner du alle instagrammeres favoritt - Neal’s Yard. En utrolig fargerik og herlig liten bakgårdsgate med flust av caféer og småbutikker.

Soho

En gang i tiden var Soho et område du helst ikke ville ferdes i sent på kvelden – men de tidene er forbi. Området er fullt av kafeer og shoppingmuligheter. American Apparel, Vans, Diesel, Replay og Cheap Monday er noen av butikkene du finner i området. Og for all del, ikke glem å besøke Carnaby Street på veien fra Piccadilly Circus til Oxford Street. For å fylle magen, anbefaler vi tapasrestauranten Barrafina.

Southwark  

På sydsiden av elva finner du en av byen største attraksjoner, nemlig Eye of London. Når du har fått en oversikt over hele byen fra det store hjulet, kan du bevege deg mot The Laughing Gravy for påfyll av ekte britisk mat. Ellers anbefaler vi både The Lord Clyde og The Rake om du ønsker noe godt i glasset. Southwark byr også på spesielle vintagebutikker, blant annet bør du ha What the Butler Wore på lista.

reiseguide london

Les også våre beste tips til uteservering i London her.

Notting Hill

Notting Hill er kanskje det koseligste området i hele byen. Med sine brosteinsbelagte gater, viktorianske byhus og elegante butikker, er det ikke rart at så mange filmer er satt til området. Notting Hills berømte Portobello Road Market er perfekt for shopping. Gatene er fulle av små designbutikker og morsomme bruktbutikker. Like i nærheten finner du også gigantiske Westfield Shopping Centre som har flere butikker enn Oxford Street.

Gode rabatter på hotellopphold i London

Vi håper du har fått inspirasjon til å teste ut et nytt område i London når du skal søke etter hotell. Overnattingsmulighetene er mange og det finnes noe for enhver lommebok. Husk at du med et re:member kredittkort kan få opptil 10 % reward-rabatt hos Hotels.com.

Rabatten får du gjennom fordelsprogrammet re:member reward som alle innehavere av et re:member kredittkort har tilgang til. I tillegg til de gode fordelene gjennom reward, får også reise- og avbestillingsforsikring automatisk når du betaler over halvparten av reisekostnadene med kredittkortet. Forsikringen gjelder både deg, ektefelle/samboer og hjemmeboende barn under 21 år – eller inntil tre medreisende.

Du kan få opptil 150 000 kroner i kreditt og opptil 45 dagers rentefri kreditt med re:member kredittkort. Kortet har ingen årsgebyr. Betaler du hele beløpet du har handlet for ved forfall, betaler du heller ingen renter. Velger du å dele opp betalingen over noen måneder er den effektive renten 25,4 %. På et lån på 15 000 kroner over 12 måneder, er kostnaden 1 466 kroner. Det vil si at du totalt betaler tilbake 16 466 kroner.

Byen som er full av historie, fantastisk arkitektur og severdigheter rundt hver sving ønsker deg velkommen – og re:member ønsker deg en riktig god tur til en av Europas hippeste storbyer.