Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

re:members reiseguide til Dublin

Irlands hovedstad er en sjarmerende og livlig by som har alt det en moderne metropol skal ha, i kulissene til middelalderlig arkitektur. Mangfoldet er et bevis på at gammelt og nytt kan forenes i harmoni – og grunnen til at turen din til Dublin blir bra.  

Irlands beliggenhet gir et mildt og fuktig kystklima, der det aldri blir veldig kaldt og ei heller ekstremt varmt. Derfor er Dublin er helårsdestinasjon. Bare husk at den irske hovedstaden er kjent for sin friske luft og at det blåser en del. I denne reiseguiden kan du lese re:members beste tips til hva du må gjøre i Dublin.

Dublin er en storby i mini-format

Sammenlignet med mange av Europas storbyer, er Dublin liten – både i størrelse og folketall med sine i overkant av 500 000 innbyggere. Men det byen mangler på størrelse tar den igjen på sjarm. Fordelen med et lite sentrum er at du enkelt beveger deg til fots, og rekker å få med deg både nord- og sørsiden av sentrum på bare noen timer.

For å spare både tid og penger, anbefaler vi å bo sentralt. Hotell som ligger ikke så langt fra O'Connell Street på nordsiden og i nærheten av Temple Bar på sørsiden, er å foretrekke. For å slippe det største turist-rushet, bør du velge hotell et lite stykke unna Temple Bar.

Husk at du med et re:member kredittkort kan du spare penger på hotellopphold. Da får du nemlig tilgang til fordelsprogrammet re:member reward som gir gode rabatter i reiserelaterte nettbutikker. Du kan blant annet få opptil 4% reward-rabatt hos Expedia.no og opptil 10 % i reward-rabatt hos Hotels.com ved bestilling av hotellopphold.

Dette må du gjøre i Dublin

Severdighetene og opplevelsene verdige et besøk er mange, og de røde sightseeing-bussene er en praktisk og rimelig måte å komme seg rundt på. Med en 24-timers billett kan du gå av og på som du ønsker og få med det det byen har å by på.

Byen er verdenskjent for sin fantastiske pub-kultur og ikke minst Guinness. For et skikkelig dypdykk i det kjente ølet anbefaler vi å ta turen til Guinness Storehouse. Få en guidet tur gjennom historien og produksjonsprosessen, og nyt en pint på Gravity Bar med en fantastisk utsikt over byen.

Er du ikke en øl-entusiast, kan Jameson Distillery Bow St. være et godt alternativ. Lær om historien til det kjente irske whiskey-merket gjennom den 1-time lange omvisningen, og smak ulike typer whisky.

Du må selvfølgelig også få med deg Temple Bar, for la oss være ærlige: Selv om du ikke booket ferien kun for å drikke øl, så har du planer om å oppleve det Dublin er kjent for – de mange livlige og hyggelige pubene. Her er det noe for alle og enhver, og området er perfekt for en pub-til-pub runde.

Trenger du en pause fra bylivet kan du trekke deg ut og nyte frisk luft i byens grønne lunge; Phoenix Park. Parken er så stor at både Hyde Park i London og Central Park i New York hadde fått plass her. Lei sykkel og få med deg Presidentens residens, ha piknik og besøk Dublin Zoo. Når vi først er inne på dyr; du er nødt til å ta turen på Museum of Natural History. Museet kalles litt spøkefullt "The Dead Zoo" og huser en enorm samling av utstoppede dyr.

Få også med deg St. Patrick's Cathedral, Trinity College og Book of Kells, Kilmainham Prison, National Botanic Gardens og St. Stephen’s Green.

Den beste shoppingen

Dersom shopping står på agendaen er mulighetene mange. De to mest kjente handlegatene er Grafton Street i sør og Henry Street på nordsiden av elven. Er det kjøpesenter du er på jakt etter, kan du ta trikken til Dundrum Town Centre som byr på et vell av butikker.

I Grafton Street finner du designerbutikker som Chanel, Gucci og Prada, og det eksklusive varehuset Brown Thomas som fører de aller største designermerkene. Vel verdt turen selv om du bare skal vindushoppe. I gatene parallelt med med handlegaten, for eksempel Dawson Street og George’s Arcade, kan du finne populære og trendy spisesteder.

I begynnelsen av Grafton Street kan du også få med deg statuen av Molly Malone. Du har kanskje hørt den populære sangen om henne? «In Dublins fair city, where the girls are so pretty,  I first set my eyes on sweet Molly Malone». Hun var fiskehandler som solgte varer i gatene i Dublin, men døde i ung alder.

Henry Street på sin side har butikker for deg som vil shoppe litt rimeligere, blant annet Footlocker, River Island, Zara, TopShop og MAC. Like rundt hjørnet ligger det spennende markedet Cow’s Lane, som tilbyr klær, tilbehør og utallige boder med håndlagde produkter fra over 60 ulike leverandører.

Les også vår reiseguide til London her.

Bestill reisen til Dublin med re:member

Når du nå har lest reiseguiden til Dublin har du planene for oppholdet klart, og det neste du må gjøre er å bestille reisen. Med re:member kredittkort får du ikke bare fordeler gjennom re:member reward, som rabatterte flybilletter og hotell, du får også reise- og avbestillingsforsikring automatisk når du betaler minst halvparten av reisekostnadene med kredittkortet. Forsikringen gjelder både deg, ektefelle/samboer og hjemmeboende barn under 21 år – eller inntil tre medreisende.

Du får opptil 150 000 kroner i kreditt og opptil 45 dagers rentefri kreditt når du søker om et re:member kredittkort. Kortet har ingen årsgebyr. Betaler du hele beløpet du har handlet for ved forfall, betaler du heller ingen renter. Velger du å dele opp betalingen over noen måneder er den effektive renten 25,4 %. På et lån på 15 000 kroner over 12 måneder, er kostnaden 1 466 kroner. Det vil si at du totalt betaler tilbake 16 466 kroner.

Vi håper du har fått noen gode tips til hva du bør gjøre i den irske hovedstaden. God tur!