re:members reiseguide til Bangkok

Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

Thailands hovedstad sover aldri, og for førstegangsreisende kan byen virke kaotisk. Men tar du deg tid til å virkelig bli kjent med Bangkok vil du oppdage de mange flotte områdene, finne bortgjemte skatter, vennlige mennesker og kokkekunst på sitt beste.

Med et uoffisielt innbyggertall på 15 millioner, er Bangkok desidert den største byen i Thailand. Byen er ikke organisert slik vi kjenner det fra de fleste europeiske byer med et sentrum i midten, og avstandene kan være ganske store. Trafikken er enorm, og overalt myldrer det av biler og mennesker. Heldigvis finnes det flere elver og kanaler, så benytt gjerne taxibåt for å komme frem i Bangkok. Også Skytrain er et billig, raskt og trygt alternativ – samt en fin måte å se Bangkok på!

Rimelige overnattingsmuligheter i Bangkok

Bangkok er varm året rundt, selv i regntiden og det thailenderne selv kaller for den kalde perioden. Det er også varmt om kvelden, så et bra hotell der du kan ha glede av et klimaanlegg som fungerer er viktig for et vellykket opphold.

Hotellutvalget i Bangkok er stort, og de holder lave priser sammenlignet med Europa, samtidig som kvaliteten er høy. Ikke vær redd for å velge et tostjerners hotell om du ønsker et rimelig overnattingsalternativ.

Med et re:member kredittkort kan du spare penger på hotellopphold. Da får du nemlig tilgang til fordelsprogrammet re:member reward som gir gode rabatter i reiserelaterte nettbutikker. Du kan blant annet få opptil 10 % reward-rabatt når du bestiller gjennom Expedia.no og 10 % i reward-rabatt ved bestilling av hotellopphold på Hotels.com.

Seks severdigheter du ikke kan gå glipp av

Bangkok er stort, så glem alle ambisjonene om å bli kjent med byen i løpet av noen dager. Fokuser heller på visse områder og de obligatoriske opplevelsene. På lista over hva du bør se og gjøre i Bangkok, bør følgende attraksjoner stå:

  1. Grand Palace: Grand Palace er i seg selv en liten by med palasser, templer, museer og parkanlegg. Det er uten tvil den største turistattraksjonen i Bangkok, og ligger vest ved den store elven Chao Phraya.
  2. Tempel-besøk: Det finnes utallige templer i Bangkok, og skal du besøke noen av dem bør Wat Arun, Wat Suthat og Wat Mangkon være på lista.
  3. Den gyldne Buddha: Denne imponerende Buddha-statuen er omtrent tre meter høy og laget av mer enn fem tonn gull. Den ligger i Chinatown, nærmere bestemt tempelet Wat Traimit. Chinatown er forøvrig et yrende område som byr på det virkelig eksotiske.
  4. Nasjonalmuseet: Ønsker du å lære mer om Thailand bør du ta turen til Nasjonalmuseet. Her finner du masker, instrumenter, våpen og gjenstander i keramikk i flotte lokasjoner. Museet holder åpent onsdager til søndager kl. 09-16.
  5. Erawan Museum: Museet har mange religiøse objekter, statuer og antikviteter, men midtpunktet i Erawan museet er uten tvil den store trehodede elefanten som ifølge legender ble ridd av hinduguden Indra.
  6. Dream World: Syv kilometer fra Bangkok by ligger fornøyelsesparken Dream World. Her kan både store og små ha det mye moro, med ulike show, berg og dalbaner og karuseller.

Les også våre gode tips for deg som skal reise til Thailand med barn.

Kulinariske opplevelser i Bangkok

Når du skal reise til Thailand vil du oppleve at maten ikke bare er fantastisk god, men prisnivået er også behagelig lavt. En god thairett kjennetegnes av en riktig blanding av smakene søt, sur, saltet og kremet – men ønsker du ikke å bare spise thaimat finner du kjøkken fra alle deler av verden.

De beste restaurantene finner du gjerne på hotell, og ikke la deg skremme av hotellenes luksuriøse fremtoning for maten er ofte rimeligere enn det du er vant til, og det du forventer.

Et godt tips er å være forsiktig med isbiter, for husk at bakteriefloraen i Bangkok er annerledes enn her hjemme. Pass derfor på at mat som ligger avkjølt ikke ligger i ”smeltet” is, og du bør kun takke ja til isbiter når du er sikker på restaurantens kvalitet.

Gode shoppingmuligheter

Bangkok er full av shoppingmuligheter, og markedene er en opplevelse i seg selv. Vi anbefaler weekendmarkedet Chatuchak med omtrent 15 000 utsalgsboder. Mange opplever det så spennende og eksotisk at de glemmer å kjøpe noe som helst. Her finner du alt fra den nyeste moten til originale kunstverk.

Ønsker du å ta med deg spesielle suvenirer hjem kan du finne vakre gavegjenstander, fra tradisjonelt vevd silke til orientalske antikviteter, autentiske Buddha-skulpturer og elegante treskjæringsarbeider. En av de mest populære suvenirene er de håndlagde og håndmalte dukkene som brukes i thailandske dukketeatre.

Drømmer du om store shoppingsentre, kan Bangkok oppfylle ønsket! Rundt Siam Square finner du blant annet Siam Center og Siam Discovery Center, men mange ser ut til å foretrekke MBK som har mer enn 2000 butikker og 150 spisesteder.

Bestill reisen til Bangkok med re:member 

Når du nå har lest reiseguiden til Bangkok har du planene for oppholdet klart, og det neste du må gjøre er å bestille reisen. Med et re:member kredittkort kan du få opptil 150 000 kroner i kreditt og opptil 45 dagers rentefri kreditt. I tillegg til fordelsprogrammet re:member reward får du flere fordeler:

  • Reise- og avbestillingsforsikring når du betaler over halvparten av reisekostnadene med re:member kredittkort.

  • Ingen årsavgift på kortet verken første eller påfølgende år.

  • Ingen renter om du betaler hele beløpet du har handlet for ved forfall. Velger du å dele opp betalingen over noen måneder er den effektive renten 25,4 %. På et lån på 15 000 kroner over 12 måneder, er kostnaden 1 466 kroner. Det vil si at du totalt betaler tilbake 16 466 kroner.

Da gjenstår det bare å begynne å planlegge en uforglemmelig ferie i Bangkok. re:member ønsker deg en riktig god tur!