Vattenrutschkana2.jpg

10 reisetips - Porto

Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

God mat og vin, vennlige mennesker og autentisk sjarm er bare et lite utvalg av hva Portugals nest største by kan tilby. re:member gir deg 10 knallgode Porto reisetips til din helgetur.

1. Flyt gjennom Porto

Er dette ditt første besøk i Porto kan en kort tur på elvecruise nedover elven Douro være tingen. Få med deg sjarmerende torg, fargerike slott, store herskapshus og historiske klostre mens du flyter under de seks broene av Porto.

2. Prøv Francesinha til lunsj

Finn en kafé og prøv francesinha til lunsj. Dette er en av de mest typiske rettene i Porto, og det sies at den ble oppfunnet på 1900-tallet. Sandwichen inneholder en rekke typer kjøtt og er dynket i saus - som er hemmelig og varierer fra sted til sted, men den eneste felles ingrediensen er øl.

3. Besøk Mercado do Bolhão

I hjertet av byen finner du Bolhao markedet, og ingenting er bedre enn et besøk hit for å se den mest autentiske siden av byen. Markedet er fargerikt, frodig og livlig med både lyder og lukter som gir en spesiell opplevelse. Her finner du friske råvarer som oster, oliven, kjøtt, brød og lokal vin. Et tips er å besøke en av de billige bodene og spise fisk så fersk at den trolig svømte i Atlanterhavet samme morgen.

4. Magisk verden på Livraria Lello

Uansett om du elsker bøker eller ikke, må du innen Portos eldste bokhandel, Livraria Lello, den står ikke på UNESCOs verdensarvliste uten grunn. Dette er en av verdens vakreste bokhandlere. Nesten litt magisk. Visste du forresten at denne bokhandelen var en viktig inspirasjonskilde til Harry Potter-bøkene  - som JK Rowling delvis skrev i Porto mens hun jobbet der som engelsklærer tidlig på 90-tallet?

5. Palácio da Bolsa do Porto

Ønsker du å krysse av nok et punkt på UNESCOs verdensarvliste, bør du få med deg børsen, Palácio da Bolsa. Bygningen er fra 1900-tallet og er ikke bare en av de peneste konstruksjonene i Porto, men i hele Portugal.

6. Smak på mat som er integrert i kulturen og historien

Når det nærmer seg middagstid bør du vurdere den lokale spesialiteten "Tripas á moda do Porto" - en tradisjonell rett fra Porto som består av kokt innmat med bønner og spisskummen. Kanskje ikke det som frister mest, men hvor ofte er du i Porto og kan skryte av at du kan smakt på retten “tripeiros”?

Porto reisetips

7. Smak på lokale edle dråper

Når du først skal reise til Porto, er en rundtur i et av de mange portvinhusene obligatorisk - for det er dette Porto er mest kjent for. Vila Nova de Gaia er området du bør komme deg til, for her ligger alle de kjente portvinshusene som Burmester, Calem, Kopke og Sandeman på rekke og rad. Husk at dette er svært populært, og at det derfor kan være lurt å bestille på forhånd.

8. Te på majestetisk kafé

Reis tilbake i tid og nyt en kopp te på Café Majestic. Den ble stiftet i 1921 og er en av de mest glamorøse arenaene i byen. En fantastisk atmosfære med historie og kunst er grunnen til at kafeen har blitt tildelt en rekke priser. Dette er absolutt noe du burde ha på listen over ting du skal gjøre på weekendtur i Porto.

9. Fyll opp kofferten

Porto er ikke nødvendigvis byen du drar til for de beste shoppingmulighetene, men utvalget er variert. Stå over de vanlige butikkene du finner overalt, og besøk småbutikkene i gatene Rua Miguel Bombarda og Rua do Rosario. Blå flagg på fasadene markerer at unge, portugisiske designere og kunstnere selger produktene sine der.

10. Se hele byen fra samme sted

Gå de opp de 240 trappetrinnene for å komme til toppen av tårnet, Torre dos Clérigos, på kirken Igreja dos Clérigos. Tårnet er omtrent 75 meter høyt og har blitt symbolet på byen - kanskje nettopp fordi du får en fantastisk utsikt over hele byen.

Og for all del, husk å ta med deg gode sko å gå i. Byen er bygd på syv høyder og oppleves derfor best til fots.

Har du kredittkort fra re:member må du huske å sjekke ut fordelsprogrammet re:member reward som gir deg gode rabatter på blant annet hotellopphold via hotels.com. Har du ikke et re:member-kort kan du søke om et her. God reise til Porto!