Vattenrutschkana2.jpg

Den ultimate Moskvaguiden

Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

Moskva har blitt en stadig mer populær feriedestinasjon blant utenlandske turister. Det som blant mange tidligere ble oppfattet som en grå østblokkby, er nå ansett som et spennende og eksotisk reisemål med verdenskjente severdigheter.

- Moskva er kanskje lettere å komme seg til enn hva mange tror. Med direkteflyvninger fra Oslo, og en reisetid på drøye to og en halv time, er Moskva absolutt et godt alternativ for en storby-weekend på lik linje med andre populære destinasjoner i Europa, sier Charlotte Gogstad, talsperson for Expedia.no.

Som verdens største reisebyrå på nett har Expedia tilgang til 450 ulike flyselskap som flyr deg hit for en rimelig penge. Du trenger nemlig ikke knuse sparegrisen for å reise til Moskva, men en spontan tur er nesten utelukket.

- De fleste flyvninger er relativt billige, men husk at du trenger visum for å komme deg inn i landet, sier Gogstad.

Det kan være lurt å søke om visum i god tid før du skal reise til Russland, og for å få det må passet ditt være gyldig i minst seks måneder etter ankomst. Dette kan du gjøre hos den russiske ambassaden i Oslo.

Kjente severdigheter i Moskva

Byen som ble grunnlagt i 1147 rundt elven med samme navn, er en helårsdestinasjon, men vintrene kan være bitende kalde. Derfor er det mer optimalt å reise til Moskva på våren, sommeren eller høsten.

Var du klar over at Moskva er en av de grønneste storbyene i verden? Nesten ingen andre byer kan måle seg med parker, hager og skog, men her kan du også se mer enn bare grøntareal.

  • Den røde plass

Alle Moskvas hovedveier fører til den røde plass, som opprinnelig ble bygget som en markedsplass. Dette er ikke bare byens, men hele landets hjerte. Det er uten tvil et av de flotteste torgene i hele Europa, og andre populære attraksjoner ligger ikke langt unna.  

  • Bolshoi-balletten

Denne legendariske opera- og ballettbygningen er midtpunktet i det russiske kulturlivet, og har eksistert siden 1776. Svanesjøen hadde sin premiere her i 1877, og stadig fyller den opp fulle saler. Et godt tips er å bestille billetter på hjemmesiden, så du ikke blir overrasket med en høy sum på stedet.

  • Det Russiske Statssirkus

Det Russiske Statssirkus holder forestilling hver onsdag, fredag og søndag, og har gjort det siden 1971. Her finner du det ypperste av artister, akrobater, tryllekunstnere og klovner. Det er plass til hele 3400 tilskuere.

Reise til Moskva

Dette må du få med deg hvis du skal reise til Moskva

Å være turist i Moskva kan være vanskelig, ettersom det meste av informasjon og gateskilt er skrevet med kyrilliske bokstaver. Men du kan få en uforglemmelig ferieopplevelse hvis du tar utfordringen. Når du først har tatt turen fra Oslo til Moskva må du få med deg noen tradisjonelle russiske suvenirer hjem.

  • Matryoshka dokker

Matryoshka dokker ble et symbol på russisk håndarbeid etter å ha vunnet pris på verdensutstillingen i Paris i 1900. Men det du kanskje ikke var klar over, er at de opprinnelig stammer fra Japan. Dokkene kommer utformet som alt fra kjentfolk til deg selv og familien din - hvis du betaler litt ekstra.

  • Ushanka hatt

Den store pelshatten med klaffer foran ørene er kanskje det alle ser for seg når de tenker på hvordan en typisk russer går kledd.  

  • Kaviar

Kaviar, og spesielt den sorte varianten er typisk russisk, men det selges mye som ikke er ekte kaviar. Vær obs på hvor du kjøper den, så du ikke ender opp med noe annet.

Slik får du en billig reise til Moskva

Du har kanskje allerede fått med deg at Expedia har tilgang til 450 flyselskap, men det samme gjelder mer enn 105 000 hoteller rundt om i verden, samt de største globale leiebilselskapene. For å reise billigst mulig til Moskva kan du benytte deg av re:members fordelsprogram, re:member reward, som gir deg opptil 10 % reward-rabatt hos Expedia.

For å kunne benytte deg av fordelsprogrammet må du ha et kredittkort fra re:member. Du får reise- og avbestillingsforsikring inkludert dersom du betaler over halvparten av reisekostnadene med kortet og du kan få opptil 150 000 kroner i kreditt.

God reise til Moskva!