Vattenrutschkana2.jpg

Marseille - Reisetips

Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

Fly til Marseille og ta en liten ferie i denne vakre byen i Sør-Frankrike. Marseille er landets eldste by og kjent for å være en smeltedigel av forskjellige kulturer, så du vil utvilsomt få masse nye inntrykk på en helgetur hit. Nedenfor har re:member listet opp 10 Marseille tips som du bør sjekke ut i løpet av weekendturen.

Storslått arkitektur

1. La Criée er et av våre hotteste Marseille reisetips. Når du først befinner deg i byen som EU kåret til til Europas kulturhovedstad i 2013, bør en tur til Marseilles nasjonalteater være et must. I en av byens eldste teaterbygninger kan du se alt fra franske tolkninger av gamle Shakespeare-klassikere til dukketeater, konserter og danseforestillinger. Foajeen er verdt et besøk kun for arkitekturen og interiøret alene.  

2. Chateu d’If - Ingen tur til Marseille er komplett uten en tur til fengselsøya If. Festningen, som ble bygget så tidlig som på 1500-tallet, ble senere brukt som fengsel og er kjent fra handlingen i Alexandre Dumas’ literære klassiker Greven av Monte Cristo. Båtturen ut til øya gir deg også en unik utsikt over byens havn og kystlinje.

3. Palais Longchamp - Denne fantastiske konstruksjonen ble bygget rundt en flott fontene for å feire at nye kanaler endelig bragte vann til byen på 1800-tallet. Det historiske monumentet sto ferdigstilt i 1869 og har siden da huset Marseilles naturhistoriske museum. Sammen med parken som omringer bygningen er det vakre området noe du ikke bør gå glipp av på helgeturen i Marseille.

Populære områder i Marseille

4. Frische La Belle de Mai er stedet for deg som er ute etter et kulturelt Marseille tips. Belle de Mai er en stor kunst- og kulturplass som viser mangfoldet byen er kjent for. Vegger dekorert med grafitti fra ulike kunstnere utgjør en slags labyrint, og plassen arrangerer årlig over 500 festivaler og arrangementer innen kunst og musikk.  

5. Cours Julien - Ikke langt fra Frische ligger det bohemske området Cours Julien. Her prydes veggene med gatekunst som ofte byttes ut, og fargerike fasader, trange smug, markeder og utendørskonserter er noe av det som beskriver områdets sjel. Gamle antikke butikker, designerbutikker og konditorier med franske spesialiteter ligger tett i tett. Prøv en virtuell tur rundt i området og ellers i Marseilles, via Google Walk.

6. Le Panier - Kom deg bort fra det urbane og pulserende livet i sentrum og ta turen til byens eldste bydel, Le Panier. Det gamle og det moderne blandes i de smale gågatene dekket av brostein. Sett deg på en av de mange kaféene i området, eller gå på shopping i de små unike butikkene. Det moderne museet Museum of the Civilisations of Europe and the Mediterranean (MuCEM) er også verdt et besøk.

Mat og såpe i Marseille

7. Listen over Marseille reisetips ville ikke vært komplett uten Savon de Marseille. Ikke dra fra Marseille uten å ha med deg et stykke ekte fransk såpe i bagasjen. Byen er verdensberømt for sin unike fremstilling av såpe - en tradisjon som stammer fra Middelalderen. I dag finnes det kun fem såpekokerier som produserer såpene på den gammeldagse måten - stikk innom for å stemple ditt helt eget Marseille-såpestykke.

8. Bouillabaisse - Den klassiske franske fiskesuppen har sitt opphav i Marseille. En weekendtur hit bør derfor ikke være foruten en autentisk smaksopplevelse av suppen med ulike typer fisk og skalldyr. En av de beste variantene finner du på den eksklusive restauranten Chez Michel, der de til og med presenterer fisken for deg før de tilbereder den. Husk bordreservasjon god tid i forveien.

Opplevelser langs kystlinjen

9. Vieux Port - Marseilles gamle havn er for mange byens hjerte. Ta et glass vin mens du nyter solnedgangen og ser på alle båtene som ligger til kai - alt fra fiskebåter og cabincruisere til store lystyachter. Opplev den franske rivieraen ved å rusle langs promenaden og velg blant ulike spisesteder med alt fra rimelige pizzarestauranter til eksklusive gourmetrestauranter.

Marseille reisetips

10. Calanques-klippene - Dette er et selvsagt Marseille tips. Litt sør for byen finnes nemlig noen av verdens vakreste strender med kritthvit sand og krystallklart vann mellom ruglete bergknauser. Det finnes flust av båtturer som tar deg langs kystlandskapet til de skjulte strandperlene, men du kan også komme deg dit til fots.

Har du kredittkort fra re:member må du huske å sjekke ut fordelsprogrammet re:member reward som gir deg gode rabatter på blant annet hotellopphold via Hotels.com. God tur til Marseille!