Vattenrutschkana2.jpg

10 ting du må gjøre hvis du skal på tur til Manchester

Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

Manchester kan ofte komme litt i skyggen av London. Et urbant sentrum med alt fra sport til musikk og spennende uteliv, er en av grunnene til at den neste helgeturen bør gå til Manchester. re:member gir deg en liste over 10 ting du må gjøre hvis du skal reise til Manchester.

Fotballkultur i Manchester

Med to lag i Premier League: Manchester United og Manchester City, er det nesten ikke til å unngå å snakke om fotball når man snakker om Manchester.

1. Old Trafford

Manchester Uniteds legendariske hjemmebane kan du få en guidet omvisning som starter hvert tiende minutt, og inkluderer besøk i klubbens eget museum. Hjemmekampene blir utsolgt raskt, så det vil være både lettere og billigere å se Manchester United spille bortekamp mot Manchester City på Etihad Stadium.

Shopping i Manchester

Det er ingen tvil om at den klassiske Manchestersuveniren fotball-effekter, men det er absolutt mulig å få med seg noe mer moteriktig hjem fra turen til Manchester også.

2. Kjøpesentrene Arndale og The Trafford Centre

Under bombeangrepet i 1996 ble Arndale kraftig skadet, men det har i ettertid blitt dobbelt så stort og huser nå rundt 200 butikker. The Trafford Centre er like mye temapark som et kjøpesenter. Blant de over 200 butikkene finner du også den første Selfridge-butikken utenfor London.  

3. Shopping i sentrum

Om kjøpesentrene blir i det meste laget, finnes det mindre sentre og butikker i gågatene. Shopping i Manchester har et enormt og variert utvalg. Det er også enkelt da de fleste butikkene er innenfor gangavstand. Er du på jakt etter vintage, bør du sjekke ut Retro Rehab og Afflecks.

Spisesteder og uteliv i Manchester

4. Spisesteder

I Tower 12 finner du Manchester House med en frisk og innovativ meny basert på tradisjonell britisk mat. Er du på tur med kjæresten og ønsker et mer romantisk sted? Med praktfullt interiør og en helt unik atmosfære er den borgjemte perlen The Fitzgerald definitivt verdt et besøk.

5. Uteliv

Cocktailbaren Tusk Manchester har en livlig atmosfære og gode drinker, og er det perfekte stedet å starte kvelden. Fortsett på Gorilla som er kombinert bar og restaurant, og som på kvelden blir en perfekt arena for live musikk og nattklubb. Er du på utkikk etter en god gammeldags pub, bør turen gå til Kings Arms. Og husk å smake på lokale øl som Boddington, Hydes og John Willie Lees.

Tur til Manchester

Musikk i Manchester

Med den musikalske arven som man har i Manchester by, er det ikke rart at musikken her tiltrekker turister. The Smiths, Oasis og Joy Division er er bare et lite utvalg av band fra Manchester.

6. Live Musikk

Selv om en rekke barer har live musikk, slår de ikke konsertscener som er dedikert til musikken. På Band on the wall er det ofte store internasjonale navn på scenen. Eller hva med Albert Hall? Et historisk sted som tiltrekker seg de største navnene innen sjangrene pop og indie.

7. Music tour

Kjøp en plate på Sifters i Burnage der brødrene Gallagher vokste opp, ta bilde foran Salford Lads Club gjort kjent av The Smiths, eller gå over broen der Joy Divisions ikoniske foto ble tatt. Tromissen i Inspiral Carpets, Craig Gill, tar deg med på berømte steder innen musikkhistorien i Manchester.

Kulturlivet i Manchester

8. The Manchester Museum

Å rekke alle museene på turen til Manchester kan være vanskelig. Derfor kan Manchester Museum by på en samling som startet i 1821, og har nå over seks millioner gjenstander fra hele verden. Det er ingen tvil om at du kommer til å finne noe som interesserer deg her.

9. Haunted Underworld

Under byens gater finner du en kompleks labyrint fra andre verdenskrig, med gamle kamre og kanaler. Ta en tur for å høre historier som vil gi deg hjertet i halsen. Selv de som gjennomfører turene sier at de ikke alltid vet hva de finner. Definitivt ikke noe for deg som er skvetten, men kanskje du likevel liker å bli litt skremt?

10. Bibliotek

Du besøker kanskje ikke det lokale biblioteket så ofte, men det bør du i løpet av turen til Manchester! Grunnlagt i 1653 er Chetham’s bibliotek det eldste offentlige bibliotektet i den engelsktalende verden. Hos The John Rylands Library er den viktorianske og gotiske inspirerte bygningen like imponerende som boksamlingen.  

Har du kredittkort fra re:member må du huske å sjekke ut fordelsprogrammet re:member reward som blant annet gir deg gode rabatter på hotellopphold via hotels.com.