Vattenrutschkana2.jpg

10 ting du må få med deg på din reise til Hamburg

Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

Den tyske havnebyen har mye å by på for nordmenn som er på utkikk etter en hyggelig langhelgdestinasjon. Dette er re:members guide til ting å gjøre på reise til Hamburg.

1. Unn deg selv luksus i Hamburg

Hotel Atlantic Kempinski som er et av de vakreste og mest luksuriøse hotellene, har siden åpningen i 1909 vært et lokalt landemerke. Dette hotelloppholdet med spa er absolutt noe du bør unne deg selv.

Har du kredittkort fra re:member? Husk at du får gode rabatter hos blant annet Hotels.com via fordelsprogrammet re:member reward. Du kan gjøre et kupp på Hotel Atlantic Kempinski, eller finne hotell i en annen prisklasse.

2. Kulinariske opplevelser  

Du har sikkert tenkt “Hamburg - hamburger?”, og joda, matretten er assosiert med byen. Det sies at en tysk immigrant fra Hamburg solgte stekt, kvernet kjøtt i New York på 1850-tallet, og retten ble oppkalt etter kokken og hans hjemby. Men den tyske byen har mer å by på enn bare hamburgere, og har faktisk i underkant av 10 restauranter med stjerner i Michelinguiden. Prøv Jacobs Restaurant: Nyt en kulinarisk opplevelse med kreative og elegante franske retter.

3. Se en musikal

Var du klar over at Hamburg er verdens tredje største musikalmetropol - etter New York og London? Siden den tyske premieren av Cats i 1986 har Hamburg blitt et underholdningsmekka med 40 teatre og konserthus. Skal du reise til Hamburg, bør du få med deg Aladdin, den nye musikalen Rocky the Musical eller veteranen som har blitt vist i over ti år - Løvenes Konge. Samtlige av disse vises på den kanskje den mest interessante scenen i hele Hamburg: Theater im Hafen.

4. Ølkultur i Hamburg

Tyskland har omtrent 5000 ølmerker og 1300 bryggerier, noe som kan være med på å forklare hvorfor tyskerne, med unntak av irene og tsjekkerne, er det folkeslaget i verden som drikker mest øl. Øl er en naturlig del av hverdagen, og det er akseptert å ta et par øl etter jobben - uansett ukedag. Et godt tips når du skal reise til Hamburg, er å prøve lokale Ratsherrn Pilsner.

5. Unikt fiskemarked

Et besøk til Hamburgs fiskemarked i Altona er en ting alle matelskere må få med seg. Fersk sjømat, eksotiske frukter og nøtter, te fra alle verdens ender og en atmosfære som bare må oppleves, er kun et lite utvalg det 300 år gamle markedet byr på.

Reise til Hamburg

6. God utsikt over Hamburg

Tar du heisen til toppen av Hamburgs nest høyeste bygning, St.Nicholas-kirken, får du god utsikt over hele byen. Men det er ikke den eneste grunnen til at kirken er verdt et besøk. Den allierte bombingen av byen under andre verdenskrig har etterlatt ruiner du burde få med deg.

7. Middelaldersk sjarm i Gamlebyen

Gamlebyen er den eldste bydelen i Hamburg, og kanskje den største turistattraksjonen med de kjente Chilehuset og kontorbygningene på Burchardplassen. Ta en spasertur i gatene med middelaldersk utseende og sett deg på en av de mange kaféene. Er du kunstinteressert kan du bruke timesvis på Kunstmeile der du finner flere gallerier.

8. Uteliv i Hamburg

Hamburgs nattliv byr på alt fra klassiske konserter på Leaiszhalle og jazzhus som legendariske Cotton Club. Hvis du er ute etter mer moderne musikk, musikaler og ulike opptredener er St. Pauli-distriktet stedet som er mer livlig om natten enn dagen.

9. Shopping i Hamburg

I forhold til de nordiske byene, er det verken større utvalg eller lavere priser når det kommer til shopping. Men Hamburg byr uansett på nok av markeder, kjøpesentre og arkader. Prøv Gänsemarkt, en treetasjes innendørs shoppinggate med en rekke spisesteder. Bydelen Eppendorf byr på mye vintage, bokhandlere, håndverksbutikker, krydder-, te- og kaffehus.

10. Porten til Tyskland

Når vi innleder med havnebyen, må vi avslutte med det også. Den over 800 år gamle havnen i Hamburg er den tredje største i verden, og kan by på flotte byggverk, båtturer, utmerket sjømat og god utsikt. Mange av landemerkene er samlet her, blant annet Köhlbrandbrücke, en 3,9 kilometer lang bro som går over havnen. Så pass på å få med deg noen av disse godbitene på din reise til Hamburg!

Har du kredittkort fra re:member, må du huske å sjekke ut fordelsprogrammet re:member reward som gir deg gode rabatter på både hotellopphold via Hotels.com. Har du ikke et re:member-kort kan du søke om et her. God reise til Hamburg!