Vattenrutschkana2.jpg

10 reisetips - Gøteborg

Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

For mange nordmenn er Gøteborg synonymt med Liseberg. Men fornøyelsesparken er ikke den eneste grunnen til å besøke Sveriges nest største by. re:member har funnet 10 ting du må gjøre hvis du skal reise til Gøteborg.

Gode matopplevelser i Gøteborg

Gøteborg er et drømmested for matelskere. Beliggenheten ved havet har gjort byen til Sveriges hovedstad for ferske skalldyr med The Big Five: Hummer, reker, østers, blåskjell og kreps.

1. Stora Saluhallen

Den ærverdige Saluhallen er en kulinarisk severdighet. Alle verdens hjørner er representert blant de 40 butikkene og spisestedene. Her kan du handle ulike delikatesser som krydder, kaffe og oster, eller bare nyte atmosfæren og ta en matbit på en av restaurantene.

2. Feskekörka

På grunn av likheten med en kirke fikk Gøteborgs markedshall for havdelikatesser raskt navnet Fiskekirken. Den stod ferdig i 1874 og er tegnet av statsarkitekt Gegerfelt som var inspirert av norske stavkirker og gotiske stenkirker.

Kulturlivet i Gøteborg

Gøteborg har et bredt kulturutvalg, og byens museer ligger i gangavstand fra hverandre.

3. Göteborgs konstmuseum

Gøteborgs kunstmuseum huser kunst fra til sammen fem århundrer, og kan skryte av kunst fra blant annet Picasso, Rembrandt og Edvard Munch. Kunstmuseet deler bygning med Hasselblad Center, der du kan få med deg både svenske og internasjonale fotografers arbeid.

4. Universeum

På Sveriges største vitensenter får du 9000 kvadratmeter fordelt på sju etasjer som kombinerer vitenskap, teknologi og eventyr, med ulike avdelinger som Regnskogen og Akvariehallen. Det er ingen tvil om at Universeum er like morsomt og lærerikt uansett alder.

5. Aeromuseum

Uansett om du er opptatt av luftfart eller ikke, er dette en ting du må gjøre i Gøteborg. Museet er plassert i en underjordisk hangar som er hugget ut av fjellet, og under den kalde krigen var det et hemmelig militært område. Lær om luftfarthistorikk, vær pilot i et jagerfly eller prøv helikoptersimulatoren.

Reisetips Göteborg

Flott arkitektur og omgivelser

Med sine brosteingater og kanaler mener mange at byen minner om Amsterdam. Det er kanskje ikke så tilfeldig, for det var nederlandske immigranter som dannet grunnlaget for byen helt tilbake i 1621.

6. Forstaden Haga

På tur til Gøyeborg, bør du ta en tur til byens eldste forstad, her finner du originale bygninger fra 1800-tallet. Blant trivelige gågater finner du et stort utvalg kafeer og spisesteder, men også utesteder som vekkes til live på kveldstid. Shopping i Gøteborg er absolutt ikke noe å kimse av, her finner du både utallige spesialforretninger og et stort utvalg av second hand, vintage og antikvariater.

7. Kronhuset

Opplev Sveriges eldste bygning som ikke er en bolig. På 1700-tallet ble den brukt som lager for militære uniformer og annet utstyr, men er nå et levende sentrum for håndverk i historiske omgivelser. I små boder finner du alt fra møbler, klokker, keramikk, skinn og glass. I tillegg har Kronhuset en populær kafé og bakeri.

By og natur - hånd i hånd

Skal du reise til Gøteborg, har du sikkert hørt at det er en havneby, men byen tilbyr også mange parker enten du har grønne fingre eller bare ønsker å gå tur.

8. Trädgårdsföreningen

I hjertet av Gøteborg finner du denne fantastiske, rolige oasen der du kan nyte synet av vakre roser, kaktuser, palmer og andre tropiske arter. Hageparken er av de best bevarte 1800-talls parkene, og på bare 30 minutter kan du reise gjennom flere kontinenter i Palmhuset.

9. Botaniska Trädgården

Grønne skogholt, glitrende sjøer og store plener skiller denne botaniske hagen fra andre. Her finner du hele 16 000 utrolige planter og kultivarer fordelt på 40 hektar med hage.

10. Paddanbåtene

De tradisjonsrike Paddanbåtene er midt i blinken for deg som vil se mer av byen mens du lærer mer om byens rikholdige historie. De flate båtene rommer omtrent 90 passasjerer og tar dere med langs kanalene og ut i havet. Hele turen tar i underkant av én time.

Få mest mulig ut av turen til Gøteborg

Et godt tips er å sjekke ut Gøteborg City Card slik at du får mest mulig ut av helgeturen til Gøteborg. I tillegg til at du får gratis adgang til attraksjoner, kan du også bruke offentlige transportmidler gratis.

Med ditt re:member kredittkort får du også fordelsprogrammet re:member reward som gir deg mange gode rabatter. Bruk blant annet hotels.com til å finne et billig hotell i Gøteborg og få rabatt gjennom re:member reward. God tur til Gøteborg!