Vattenrutschkana2.jpg

Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

Stadig flere velger storbyferie

Mens storbyferier tidligere nærmest var forbeholdt nyforelskede par eller brautende guttegjenger på fotballtur, viser trenden nå at også barnefamilier stadig oftere velger denne formen for ferie.

Ikke så rart egentlig, for det er mye spennende å finne på i storbyer – også for barn. London for eksempel, er et godt valg første gang du tar med barn på storbyferie. Men uansett hvilken storby du velger, er det viktig å huske på gode og komfortable sko. Det kan fort bli noen lange gåturer, selv om kollektivtilbudet i de fleste storbyer i Europa er veldig godt tilrettelagt, både over og under bakken. I tillegg er det billigere å ta taxi enn det er her hjemme.

Tips til aktiviteter for barn i London

En tur opp i det gedigne pariserhjulet London Eye er en god start. Det er først der oppefra du ser hvor stor byen egentlig er. London har 32 bydeler, og alle er større enn Oslo sentrum.

Den syv etasjer store lekebutikken Hamleys i Regent Street er et must for barn i alle aldre. Og blir dere sultne, finner du den barnevennlige restauanten Rainforest Cafe i Shaftesbury Avenue kun en kort spasertur unna. Flere av Londons mange museer er også godt tilrettelagt for barn, da kanskje særlig National History Museum som alltid har mange populære aktiviteter og spennende utstillinger.

London er synonymt med musikaler, og det finnes flere musikaler som er beregnet for barn og unge, som for eksempel Shrek the Musical. En annen populær aktivitet er omvisningen i Harry Potter studioet til Warner Bros. Her kan det imidlertid lønne seg å bestille billetter på forhånd. Får du ikke billetter, kan du oppsøke T-banestasjonen King’s Cross Station og finne plattform 9 3/4, hvor Galtvortekspressen går fra. Her finner du bagasjetralla til Harry Potter halvveis gjennom murveggen, og du kan bli fotografert av en profesjonell fotograf og kjøpe bildet i Harry Potter butikken rett ved siden av.

Har du fotballinteresserte barn, er en fotballkamp i Premier League med opp mot 50 000 syngende tilskuere en opplevelse i seg selv, enten du er interessert i fotball eller ikke. London er en fotballgal by, hvor blant andre lagene Chelsea, Arsenal, Tottenham, West Ham, Queens Park Rangers og Fulham spiller sine hjemmekamper.

Penger å spare

Det blir som regel billigere å kjøpe hotellrom og flybilletter på egenhånd i stedet for å kjøpe ferdige pakker. Med re:member kredittkort får du i tillegg reward-rabatt hos Expedia, Hotels.com og Booking.com.