Skiferie i Trysil du sent vil glemme

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

Trysil er snøsikkert, har høy kvalitet på løypene, og byr på spenning for både små og store. På Norges største skianlegg ligger alt til rette for en fantastisk skiferie med høy puls.

Det er ikke uten grunn at alpint- og langrennsstjerner trener her både vinter og sommer – den varierte og gode skikjøringen er nemlig det som gjør Trysil til den ultimate skidestinasjonen.

- Jeg trives godt i traseene i Trysil og jeg har hatt flere gode renn og treningsopplevelser der, sier alpinist Leif Kristian Haugen.

Med hele 68 alpinbakker, 30 heiser og over 500 km langrennsløyper kan Trysil tilby noe for enhver smak og ferdighetsnivå.

- Jeg vil si at Trysil egentlig passer for alle - alt fra proffene som er ute etter en utfordring til barnefamiliene som vil kose seg. Trysil kan by på stor variasjon, sier Haugen videre.

Varierte bakker for ski og snowboard

Trysil kan skilte med hele 71 kilometer godt preparerte bakker fordelt på fire forskjellige skiområder:

  • Trysil Turistsenter på sørsiden med varierte skibakker i alle vanskelighetsgrader. Her finner du også barneområdet Eventyr, arenaer og Snow Parks.

  • Høgegga er en populær treningsarena for alpinister, og byr på utfordrende skikjøring i sorte løyper. Dette er Trysils bratteste skiområde.

  • Skihytta ligger på sørsiden av fjellet, og byr på solrike omgivelser med blå og røde løyper, og ekspressheis.

  • Trysil Høyfjellssenter er der du finner det store barneområdet Gammelgård, pluss mange grønne og noen røde løyper. Beliggenheten er på nordsiden av fjellet.

I perioden fra desember til mars arrangeres det kveldskjøring på Trysil tre ganger i uken. Bakkene blir opplyst slik at du trygt kan kjøre nedover begge sidene av fjellet.

Husk å bestille Skipass på forhånd, for enkel tilgang til heisene og bakkene. Her kan du få oversikten over løypekartet.

Les også gode tips til å reise med barn her.

Slik kommer du deg til Trysil

Selve Trysilfjellet ligger vest for Innbygda i Trysil kommune i Hedmark, bare to og en halv times kjøretur fra Oslo.

Dersom du ikke har lyst til å kjøre egen bil kan du ta Trysilekspressen, som i vintersesongen kjører direkte fra Oslo Bussterminal, Oslo Lufthavn Gardermoen og Elverum opp til Trysil. Med daglige direkteavganger både til og fra Oslo Lufthavn, er det enkelt å komme seg til Trysil også hvis du ikke bor i Østlandsområdet.

Fra Oslo bruker Trysilekspressen omtrent tre timer, og toaletter og gratis trådløst nett gir en behagelig reise. Med buss slipper du dessuten å drasse med deg så mye utstyr, for alt du trenger av utstyr til skiferien kan leies.  

En få minutters kjøretur fra Trysilfjellet ligger Trysil sentrum. Der finner du mange koselige butikker med et variert utvalg der du kan shoppe i lavt tempo. Her er servicegraden høy, og du blir alltid møtt av blide og hyggelig mennesker.

Les også om hvorfor alpinisten Nina Løseth anbefaler en skiferie i Åre her.

Variert tilbud, både i og utenfor bakken

  • Skianlegget har flere Snow Parks, der både mindre barn og mer erfarne kjørere kan bryne seg på artige og utfordrende hopp, rails og bokser. Moro for alle!

  • Vil du heller legge ut på langrennstur er blant annet Skihytta og Fageråsen flotte utgangspunkt for en vellykket skitur.

  • Blir du lei av å stå på ski mangler det ikke på andre aktiviteter. Stå på skøyter, eller bli med på hundesledeturer og kanefart. Det finne også guidede opplevelser – prøv for eksempel isfiske eller jakt etter stjerner og nordlys.

  • Ingen skiferie er komplett uten afterski, og Trysil er ikke noe unntak. Restaurant Laaven arrangerer afterski for alle fra tirsdag til torsdag. Fredag og lørdag sparker DJ-en i gang allsangmodusen for folk over 18 år.

  • Ikke gå glipp av Trysilsmellen – en folkefest som markerer sesongavslutningen på sørsiden av Trysilfjellet hvert år. Arrangementet består av konserter, aktiviteter og gratis brunch ved Knettsetra. Det skjer også mye i Trysil sentrum, med blant annet salgsboder og tivoli. For å få med deg Trysilsmellen må du legge skiferien til en av de siste helgene i april.

Serveringssteder i Trysil

Trysil har flere serveringssteder, ofte lett tilgjengelige fra skibakkene.

Når du er sulten på lunsj bør turen gå innom Restaurant Skihytta. De har en variert lunsjmeny med fokus på norske og lokale råvarer, som de mottok utmerkelsen "Norwegian Foodprints" for i 2010. Prøv for eksempel lunsjspesialiteten “Suppegjøk”, og nyt maten i den koselige atmosfæren.  

Til middag anbefales Knettsetra – et idyllisk serveringssted midt i Trysilfjellet. Om vinteren går det ingen veier hit, så du er nødt til å kjøre innom med ski på beina. Knettsetra består av tre serveringssteder i hvert sitt gamle tømmerhus – en restaurant, en vaffelstue og pub. Her garanteres god stemning fra morgen til kveld.

Hotell og overnatting i Trysil

Som innehaver av et re:member kredittkort kan du få gode rabatter på overnatting i Trysil via fordelsprogrammet re:member reward. Det gir deg opptil 10 % reward-rabatt på sider som Expedia og Hotels.com. Velg for eksempel mellom disse overnattingsmulighetene:

Trysil Hotell: Hotellet gjenåpnet i 2017 med et helt nytt konsept – det er resepsjonsfritt, med automatisert inn- og utsjekk. Du mottar en nøkkelkode på sms dagen du sjekker inn, som fungerer til tidspunktet for utsjekk.

Trysil Hotell er spesielt tilpasset aktive gjester som er glad i god mat og drikke, så her finner du blant annet et håndverksbakeri, kafé og restaurant. Besøk også Trysils første mikrobryggeri og brewpub. I vintersesongen kjører Skibussen til og fra skianlegget, helt gratis.  

Radisson Blu Resort Trysil: Bo på Norges største skiresort, perfekt plassert i hyggelige omgivelser ved foten av fjellet! Rommene er utstyrt med alt du kan trenge, og hotellet har mange fasiliteter å nyte når du ikke er i bakken. Besøk den avslappende spaavdelingen, badeanlegget, treningsrommet, klatreveggen i glass eller bølgebassenget og prøv deg på surfing. Radisson Blu Resort Trysil tilbyr også bowling og viser sport på storskjerm. Mattilbudet er godt og variert, og tilbyr noe for enhver smak.

Trysilfjell Hytteområde: Ønsker du å bo med tilgang til bakkene like utenfor døren, er det perfekt å leie hytte eller leilighet i Trysilfjell Hytteområde. Disse egner seg godt hvis dere er en større gruppe som skal på skiferie sammen.

Velg mellom enkel standard eller moderne boliger som har “alt” – felles for dem alle er at de ligger i rolige og vakre omgivelser på sørsiden av Trysilfjellet. Her sklir du rett inn og ut av boligene med ski på beina, bedre blir det ikke.

Husk å logge inn på re:member reward-siden for å kunne bruke reward-rabatten din til en skiferie i Trysil du sent vil glemme!