Skiferie i Tänndalen

re:member kredittkort: Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

Derfor bør du legge skiferien til Tänndalen

Det er gode grunner til at alpinlandslaget anbefaler det perfekte ski-eldoradoet bare en times kjøretur fra Røros.

- Tänndalen har flotte og familievennlige løyper, så hvis du ønsker å ha med hele familien er dette en plass jeg gjerne anbefaler, sier alpinist Leif Kristian Haugen.

Det er enkelt å komme seg til Tänndalen, som befinner seg i Härjedalen i Sverige nær den norske grensen. Med Røros som utgangspunkt er det bare én times kjøretur, og fra Oslo kjører du via Lillehammer. Du kan også ta fly opp til Røros og ta bussen videre derfra.

Tänndalen er et unikt ski-eldorado

Om vinteren er Tänndalen kjent for å være det perfekte ski-eldorado. Området regnes som et av de mest snøsikre områdene, og med sine 17 skiheiser og 53 nedfarter har de noe for alle. Skianlegget har både lettere og mer krevende løyper.

- Vi i Attacking Vikings har brukt Tänndalen og området rundt mye i vår oppkjøring mot World Cup i Levi. Skianlegget har også typisk familievennlige bakker, men har noen brattere heng som vi har benyttet oss av i treningssammenheng, forteller Haugen.

Skianlegget ligger i Funäsdalen, som garanterer minst fem nedfarter åpne fra 1. november til 1. mai. Funäsdalen er Sveriges tredje største skiområde, og omfatter anleggene Ramundberget, Bruksvallarna, Ljusnedal, Fjällnäs, Tänndalen, Hamra og Tännäs. Du kan kjøpe et skipass som inkluderer flere av disse, slik at du får et enormt område å boltre deg på.

- Funäsdalen ligger jo nærmest i den svenske ødemarken, så når du er i bakken så er det lite, intimt og du føler du er ute i naturen. Så hvis du ønsker å stresse ned og dra til et sted der tiden kanskje går litt saktere er dette et sted du bør oppsøke, sier Haugen videre.

Tänndalen skianlegg

Restauranter i Tänndalen

Det finnes et stort utvalg restauranter og spisesteder i Tänndalen. På Andersborgs Vaffelstue kan du nyte en god lunsj, og Ski Lodge Kök og Bar er et annet naturlig samlingspunkt og restaurant med stort tilbud. De tilbyr også egne temakvelder som skaper morsomme øyeblikk.  

Buskvallen Inn har gjennom 30 år servert middag og mat til sultne skiførere og alpinister, og er også godt kjent for sine nybakte kanelboller som svenskene gjerne samles om til «fika». Buskvallen Inn serverer populære retter med lokale råvarer. Restauranten fikk i 2007 en pris for  at de «på en nytenkende og inspirerende måte anvende lokale råvarer». De har også et godt utvalg av viner og mange spennende typer ølsorter å anbefale til maten.

Toppstugan i Funasdalen, 13 minutter fra Tänndalen finner du enda en mulighet og unik opplevelse. Toppstugan restaurant byr på en majestetisk utsikt til maten. Restauranten er kjent for sin gode mat med utvalgte kvalitetsprodukter. Her serveres retter basert på råvarer fra områdets ville natur som for eksempel fisk, rein, biff, sopp og bær. I salongen har de en varm peis man gjerne samles rundt.

Her kan du bo

Det er mange overnattingsmuligheter i Tänndalen. Ski Lodge Tänndalen har 65 leiligheter og er et populært valg for en skiferie. Skimulighetene finnes rett utenfor døren til hotellet og har en koselig kafe og spisested. De tilbyr også barnepass. Av andre fasiliteter kan nevnes treningssenter, lekeplass, leie av skiutstyr, buss til nærliggende områder, storkiosk, spillesal og peis i lobbyen.  

Med Brunkullan bor du praktisk talt midt i skibakken i en herlig leilighet med balkong eller uteplass. Her er muligheter for badstu og store leiligheter.  

Murklan er et nybygget område som tyder på stedets popularitet og vekst. Dette ble bygget for å tilby flere gjester gode overnattingsmuligheter i Tänndalen. Disse tar imot sine første gjester i 2018 og ligger sentralt til blant restauranter, butikk og Ski Lodge Tänndalen. Det tilbys moderne, lyse leiligheter, badstu, kjøkken og balkong. Man kan også ha med hunder i mange av leilighetene.

Ski Lodge Tänndalen

Få gode priser på overnatting i Tänndalen

Skal du på skiferie til Tänndalen kan du spare penger ved å benytte deg av de gode fordelene du får med re:member kredittkort. Bestiller du hotellopphold via fordelsprogrammet re:member reward, kan du få gode rabatter hos ulike aktører som Expedia og Hotels.com.

Mangler du skiutstyr eller bekledning, får du også reward-rabatt hos sportsgiganten Outnorth.

Har du ikke et re:member kredittkort kan du søke her – men husk å søke i god tid før du reiser, slik at du får brukt fordelene dine. God tur!

re:member kredittkort: Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.