Luksusdestinasjonen St. Moritz

St. Moritz er kjent som den sveitsiske destinasjonen der du ikke trenger å velge mellom godt terreng og luksus. Den unike kombinasjonen gjør alpebyen til en fantastisk destinasjon for en skiferie.

Alpelandsbyen St. Moritz ligger i en høyde på omtrent 1800 meter over havet og har i overkant av 5000 innbyggere. Byen, som arrangerte OL i 1928 og 1948, har blitt et populært reisemål for internasjonale jetsettere, og blir beskrevet som “jetsetters winter wonderland” av Forbes Travel Guide. Og med sine luksushotell blant fjelltopper og langs byens dype blå innsjø, så er det ikke rart.

St. Moritz: En foretrukken destinasjon  

St. Moritz er en skihovedstad med gode snøforhold gjennom hele sesongen. Her finner du mer enn 350 kilometer løyper, alt fra barnebakker til offpist – noe for enhver smak. Til og med James Bond foretrekker St. Moritz når det kommer til skiferie. I «The Spy Who Loved Me» kan du nemlig se Roger Moore suse nedover bakkene i en knallgul skidress. Du blir neppe jaget av kjeltringer, men bakkene byr på nok utfordringer som det er.

De norske alpinistene Ragnhild Mowinckel og Mina Fürst Holtmann mener også at St. Moritz er det beste stedet å stå på ski.

– I St. Moritz har de veldig kule utforbakker og det er bra skikjøring. Du kan også kjøre pudder. Det er et veldig fint sted, og der liker jeg meg, sier Holtmann som debuterte i den sveitsiske skimetropolen under World Cup i 2015.

Er du usikker på om St. Moritz er stedet for din neste skiferie? Les våre tips til en skiferie i Innsbruck her.

Aktiviteter utenfor skibakken

Til tross for at St. Moritz er kjent for sine fremragende sportsaktiviteter, har byen mer å by om du ønsker mindre aktivitet og mer hvile. Alpedestinasjonen steg opprinnelig til prominens på grunn av sine helbredende mineralske kilder.

Ta deg en tur på Ovaverva eller Palace Wellness for litt velvære og ro. Her finner du oppvarmede basseng med en vakker utsikt over fjellandskapet og kan lade batteriene før du kommer hjem fra skiferien. Vi kan også anbefale museet Forum Paracelsus. Her kan du få en guidet tur gjennom historien til de mineralske kildene i St. Mortiz. Museet ligger rett ved siden av St. Moritz Spa, og er åpent hver dag – og koster ingenting.

Les også våre tips til en skiferie i Østerrike her.

Severdigheter i St. Moritz

Det skjeve tårnet i St. Moritz er enda skjevere enn motstykket i Piza. Denne unike strukturen ble bygget på 1500-tallet og ruver 33 meter over bakken. Strekk ut armene, finn frem kamera og ta noen morsomme bilder med vennene dine. Tårnet lyser opp om kvelden og danner et vakkert motiv med fjellandskapet i bakgrunnen.

Om arkitektur er av interesse må du få med deg Chesa Futura. Det eksepsjonelle bygget som er formet som en UFO er et mesterverk fra den britiske arkitekten Norman Foster og ligger i høyden i sentrum. Etterpå kan du spasere ned til sentrum og Via Serlas. Handlegaten, som tilsvarer Rodeo Drive i Los Angeles, er full av småbutikker og eksklusive merkevarer – fra Armani til Louis Vuitton.

Overnatting i St. Moritz

St. Moritz er kjent for sine ekstravagante femstjernes hotell med gastronomiske restauranter, som ligger på lik linje med kongelige residenser. Ønsker du å skjemme deg bort i ferien og overnatte på et av de beste hotellene i St. Moritz vil Badrutt’s Palace Hotel være øverst på lista. Hotellet er muligens det mest berømte i Alpene og ligger i en privilegert posisjon over den vakre innsjøen.

Om du heller ønsker å bruke penger på aktiviteter og opplevelser fremfor overnatting, finner du også rimelige hotell i St. Moritz. Med et re:member kredittkort kan du spare ytterligere på overnatting. Som innehaver av kredittkortet får du nemlig tilgang til fordelsprogrammet re:member reward som gir deg opptil 10 % reward-rabatt på Hotels.com.