Folkets favoritt – Skiferie i St. Anton

St. Anton har i mange år vært folkets favoritt når det kommer til skiferie. Den sjarmerende tyrolerbyen ligger på et av de mest snøsikre områdene i Østerrike, og i mer enn hundre år har entusiaster fra verden over har kommet hit – med god grunn.

På 1304 meters høyde over havet ligger Sankt Anton am Arlberg, en snøsikker landsby som ikke har mer enn 3000 innbyggere. Likevel finner du over 8500 sengeplasser i St. Anton, for skientusiaster i alle aldre tiltrekkes av puddersnø og mange muligheter for frikjøring. Og med nesten 350 kilometer løyper er det garantert at både nybegynnere og erfarne skikjørere får en vellykket opplevelse.

Skianlegg i St. Anton

Fordelen med så store skianlegg som du finner i St. Anton Arlberg, er at du får mange muligheter til skikjøring. På ett og samme heiskort får du tilgang til hele tre anlegg med totalt 97 heiser:

  • Det største er St. Anton sammen med St. Christoph, Stuben og Rendl.

  • Det andre består av Lech, Zürs og Zug, som ligger en halvtimes kjøretur unna.

  • Det siste er det lille anlegget i Sonnenkopf, som er nabobyen til St. Anton.

Som nybegynner har du gode muligheter til å bli en racer på ski – for var du klar over at verdens første skiskole startet her? Parallellsvingens edle kunst ble lært bort på 1930-tallet av Hannes Schneider, og instruksjonsmetodene har ikke blitt dårligere med tiden. Med skandinaviske skiinstruktører i St. Anton trenger du heller ikke å bekymre deg for språkbarrierer.

Få også gode tips til en skiferie i Østerrike her.

Verdenskjent afterski

Selv om Arlberg-området er en velkjent skidestinasjon, får nattelivet også mye omtale. Det blir nemlig omtalt som et av verdens beste, og du må sjekke ut de kjente afterski-stedene Krazy Kanguruh som ligger 500 meter opp i skibakken og Mooserwirt som fyller seg opp allerede før skianlegget stenger. Her står tyrolerhatter, jodling og god stemning på programmet hver dag.  

Ønsker du tips til litt roligere steder, som for eksempel restauranter, kan vi anbefale restauranten på Valluga Hotel. Den er blant de beste i St. Anton og byr på en blanding av spanske, skandinaviske og østerrikske smaker. Baren kan også anbefales for cocktails og rolig lounge-stemning. Ellers er Sonnebichl og Alber’s Rodel Alm verdt et besøk. Begge har østerrikske retter på menyer, og sistnevnte har i tillegg fantastisk gode pannekaker.

Hotell i St. Anton

St. Anton har overnattingstilbud i alle varianter, selv for den mest kresne. Velg mellom koselige, tradisjonelle trebygninger, luksusfasiliteter med innendørs svømmebasseng – eller noe midt imellom når du skal velge hotell i St. Anton.

Det lille boutiquehotellet Hotel Pete som ligger i byens hovedgate er å anbefale. Hotellet har ikke mer enn seks rom, men er koselig og huset i tillegg restaurant og sportsbutikk. Das Mooser Hotel er også et godt alternativ til overnatting i St. Anton. Til tross for at du finner afterskistedet Mooserwirt her, forstyrres man overhode ikke av feststemte ski-bums.

Uansett hvor hvilken overnattingsmulighet du går for, kan du få gode rabatter med et kredittkort fra re:member. Som innehaver har du nemlig tilgang til fordelsprogrammet re:member reward som gir deg muligheten til å spare opptil 10 % reward-rabatt på Hotels.com.  

God tur til St. Anton, eller ‘Stanton’ som kjennere av området kaller byen!