Skiferie i Åre

Kredittkort: Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/12 mnd. Kostnad 1466 kr. Totalt 16 466 kr.

En eventyrlig skiferie

Den unike kombinasjonen av skikjøring og fornøyelse, gjør Åre til en av Nord-Europas hyggeligste og mest moderne fjellbyer. I tillegg til fem forskjellige skianlegg, har byen et uteliv som få svenske byer kan konkurrere med.

– Når jeg skal på skiferie til utlandet så tar jeg turen til Åre, rett og slett. Du er jo i utlandet, men det er rett over grensen, sier den norske alpinisten Nina Haver-Løseth og forteller at kjøreturen ikke tar mer enn to timer fra Trondheim.

Bor du andre steder i Norge og er utålmodig etter å komme deg i bakken, kan du fly til både Åre Östersund Lufthavn, som ligger omtrent 80 kilometer fra Åre, og Trondheim Lufthavn Værnes, som ligger 130 kilometer fra Åre.

Nina forteller at en av de største fordelene med å ta en skiferie i Åre, er at du fortsatt er i Skandinavia og vet hva du går til.

– Sverige er herlig, og svensker er enkle å ha med å gjøre. Jeg liker svenske folk. Det er en plass vi har vært mange ganger og en plass jeg trives veldig godt.

Åre: Et skisenter i verdensklasse

– Åre er en koselig liten by med sentrum der du finner noen butikker og veldig mange gode restauranter. Også er bakkene kjempefine. Du har bakker som er ganske bratte, også har du bakker som er veldig fine for barn. Det er egentlig en plass som passer for alle. Også har jeg hørt at det er bra afterski der, for dem som ønsker det, forteller den norske alpinisten.

Den svenske byen har arrangert VM i alpint to ganger: i 1954 og i 2007, og har igjen blitt tildelt alpin-VM i 2019. Skianlegget i Åre kan by på fem forskjellige skianlegg med hele 89 bakker og 41 skiheiser. Skianlegget i Duved byr på mange nedfarter i et rolig tempo og det blir aldri trangt om plassen. Her kan du nyte flotte svinger nøyaktig i det tempoet du selv ønsker med en fallhøyde på 205 meter.

Skiområdet i Åre består av Rödkullen, Ullådalen, Stendalen og Tväråvalvet. Her får du store bakker og heiser som går i de fleste retninger. Med 47 bakker er det mye å velge mellom – noe for ethvert behov og smak, rett og slett.

For barnefamilien anbefales Åre Björnen, der det er ingen tvil om at ferien blir vellykket for både store og små. For de minste kan det også være spennende å delta på Valles verksted, Valles musikkstudio og Valles scene. Alt dette finner du rundt Valles torg, og flere ganger i uken kan de treffe Valle. Åre Björnen byr også på mange restauranter og kafeer i bakkene, skiutleie, skibutikk og supermarked.

SkiStars parker har vunnet en rekke prestisjetunge priser både i Norge og Sverige, og Åre kan selvfølgelig by på en SkiStar Snow Park. Her finner du flere railinjer, hopp og features som byr på utfordringer og moro uansett ferdighetsnivå.

Åre skisenter

 

Varierte vinteraktiviteter i Åre

I tillegg til alle de fantastiske mulighetene for skikjøring i bakker og offpist, har Åre mange vinteraktiviteter å by på.

Er du interessert i en skiutflukt til den gamle gruvebyen Huså med familien? Eller hva med en spennende kveldsaktivitet? I Åre kan du delta på topptur om natten. Det er også muligheter for skikjøring på kvelden – Hamreliften i Duved er nemlig åpen på kvelden.

Vil du virkelig kjenne adrenalinet strømme gjennom kroppen, kan du prøve deg på skjermflyging i Åre. Det er en opplevelse du sent vil glemme, og utsikten du får se vil aldri gå i glemmeboka.

Om høyder ikke er noe for deg, kan du leie snøscooter i Åre og finne opplevelser og eventyr på egenhånd. For å kjøre snøscooter må du ha førerkort eller traktor lisens utstedt før 1. januar 2000, om du ikke har førerbevis for snøscooter.  

Overnatting: Hotell i Åre

– Skal du på skiferie i utlandet er Åre et godt alternativ. Jeg vil si det passer for både familier med barn, og venner som skal på tur og har lyst på afterski. Det er noe for alle der, avslutter Nina.

Frister det med en skiferie i Åre, er det mulig å få gode rabatter på overnatting. Som innehaver av et re:member kredittkort får du nemlig tilgang til fordelsprogrammet som gir deg opp til 10 % reward-rabatt på hotels.com. Velg for eksempel mellom disse flotte hotellene:

  • Hotell Åre Granen: Dette ærverdige familiehotellet ligger med gangavstand til både Åre Torg og skibakker med ulike utforminger. Her blir du møtt med en varm og  koselig lounge som har skjønne lenestoler og knitrende peisild – og rett rundt hjørnet har du Åres berømte nattliv.

  • Copperhill Mountain Lodge: Blant Åre Björnens storslagne natur med direkte tilgang til skibakken, ligger dette flotte hotellet med milevis utsikt over fjellene. Her finner du eksklusive rom og suiter, spa-avdeling, treningsfasiliteter, anerkjente restauranter og barer – de har til og med egen helikopterservice.

  • Hotell Fjällgården: Dette koselige og tradisjonelle hotellet har en unik og attraktiv beliggenhet midt i både bakken og byen. Bergbanen ligger rett rundt hjørnet og tar deg ned til Åre torg i løpet av noen minutter. Her kan du nyte sjarmerende rom, badestamper, solterrasse og restaurant for lunsj og middag.

hotell copperhill mountain lodge are

Husk å logge inn via re:member reward for å benytte deg av reward-rabatten.

God skiferie i Åre!