Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

Salzburg - en historisk skiferie

Legg skiferien til den storslåtte metropolen Salzburg i Østerike, et eldorado for deg som vil ha en miks av kunst, kultur og nærhet til fantastiske skidestinasjoner. Og kanskje du møter på den kjente norske alpinisten Henrik Kristoffersen, som bor i byen?

Du får allerede på flyplassen et hint om de historiske rammene rundt Salzburg: Om du ankommer med fly, lander du nemlig på Salzburg WA Mozart-flyplassen.

Slik kommer du deg til Salzburg

Det er imidlertid flere måter å komme seg til Salzburg fra Norge, enten det er med fly, bil, tog eller buss. Den raskeste reiseruten er utvilsomt med fly, og det er en rekke flyselskaper som flyr til Salzburg. Fra Gardermoen tar flyturen cirka 2,5 timer.

Har du god tid, og ønsker en rolig og komfortabel reise kan du ta tog fra Oslo S. Her kan du lene deg tilbake og nyte den fine togreisen som tar deg gjennom flere av Europas land på vei til Salzburg.

En som er en fast skikjører i alpinområdene rundt Salzburg og har byen som en favoritt når det kommer til utenlandsreiser, er den norske alpinisten Henrik Kristoffersen.

– Hvis jeg skal på skiferie i utlandet reiser jeg helst til Salzburg, for der bor jeg. Det er ikke noen skibakke i selve byen, men du har fine alpinanlegg og langrennsløyper i nærheten. I tillegg så er det kort avstand til utrolig mange fine steder man kan dra på dagstur til, sier han.

Les også tips for en skiferie til Saalbach her.

Omkranset av skidestinasjoner

Kristoffersen kapret sin første OL-medalje med bronseplassen i slalåm under OL i Sotsji, og ble dermed tidenes yngste mannlige medaljevinner i olympisk alpint. Han har flere gullmedaljer i junior-VM, og ble allerede en mester som 17-åring.

- I Salzburg har du mange muligheter, blant annet veldig mange utrolig fine alpinanlegg en halvtime til en times kjøretur unna, poengterer han.

Salzburg har en beliggenhet som gjør byen helt unik. Det er enkelt å komme seg til flere av de store skidestinasjonene som omkranser byen. Med Salzburg som startposisjon kan man for eksempel kjøre leiebil til blant annet skiområdet Zell am See, som tar deg ca. én time. Her varierer skiløypene fra lette til vanskelige, og bakkene spenner seg over 1000 meter. Det er også tilrettelagt for de som vil ta et par triks i en half-pipe eller prøve seg på en slalomløype.

I Zell am See ligger også skistedet Saalbach. Saalbach er en av de mest populære skiområdene i Østerrike, og er har et verdenskjent rykte på seg for bra offpiste-kjøring. Totalt byr Saalbach på over 200 km med alpinløyper og 55 heiser som bringer deg opp i fjellet. Mange bruker gondolen Kohlmaisbahn som tar deg direkte opp i fjellet direkte fra sentrum.

Andre skiområder som er verdt å besøke, og som ligger nær Zell am See, er Europas mest kjente skibreområde Kaprun og det legendariske skistedet Kitzbühel. Litt lenger unna finner man Mayrhofen som har blant annet bakken Harakiri, den bratteste nedfarten i hele Østerrike.

Les flere tips til en skiferie i Østerrike her.

Metropolen Salzburg

Etter å ha bodd i Salzburg noen år, er Henrik lokalkjent og vet at byen er tilrettelagt for både barnefamilier, vennegjenger og par.

– Salzburg er en utrolig fin by. Du har uteliv for de litt eldre og du har familieliv for de litt yngre, så det passer for absolutt alle, forteller Kristoffersen.

Den østerrikske byen har store, historiske preg. Salzburg er byen der den italienske og tyske kulturen møttes og som spilte en avgjørende rolle i utvekslingen mellom disse kulturene. Resultatet er en unik barokkby med vakre utsmykninger og flotte kirker, festninger og palasser som tar pusten fra deg.

Kombiner skiferien med Østerriksk kultur

Den verdensberømte musikeren og komponisten Wolfgang Amadeus Mozart ble født i Salzburg. Derfor er det kanskje ikke så rart at du finner en av de mest besøkte museene i Østerrike akkurat her. Det lysegule huset på nr. 9, stedet der Wolfgang Amadeus Mozart ble født 27. januar 1756, er et av byens mest populære attraksjon. Er du virkelig en Mozart-fan kan du sette deg på Tour-bussen som tar deg gjennom hele hans historie.

Den Oscar-belønnede drama- og filmmusikalen The Sound of Music fra 1965 ble filmet i Salzburg. Filmen har mottatt fem Oscar-priser, og er regnet som en av de mest suksessfulle filmproduksjonene i historien. I Salzburg kan du tre inn i filmens historie ved å besøke kjente filmopptakssteder gjennom en “Sound of Music”-tur.

Restauranter i Salzburg

Det er over 500 forskjellige restauranter, barer og kafeer i Salzburg. Her kan du få servert alle mulige matopplevelser som er hentet opp fra byens egne innsjøer, internasjonale orientalske retter og kulinariske gourmetlunsjer.

Schloss Mönstein er en prisbelønnet gourmetrestaurant som har en fantastisk utsikt over Salzburg. Kokken Markus Mayr og hans team disker opp med fortryllende østerrikske retter og internasjonale delikatesser. Den eksklusive restauranten har også et bredt utvalg av viner, og gir en utmerket service for å gjøre ditt besøk unikt.

Rett over Kongresshuset ligger Imlauer Sky Bar Restaurant, der du får en nydelig utsikt over Mozarts by mens du nyter en tre-retters til bare 39 euro.

Baren Sudwerk Bar er dit du går for å oppleve god, lokal hveteøl. Die Weisse er Østerrikes eldste hveteølbryggeri, og har produsert øl i over 100 år. For de som er glad i øl og kultur er det å anbefale å ta turen innom Sudwerk bar for en koselig atmosfære i skjæringspunktet mellom trendy og tradisjon. De kan også tilby lokal, glutenfri øl for de som måtte ønske det.

Hotell i Salzburg

Ønsker du å ta en skiferie i Salzburg, er det mulig å få gode rabatter på overnatting. Som innehaver av et re:member kredittkort får du nemlig tilgang til fordelsprogrammet som gir deg opp til 10 % reward-rabatt på hotels.com. Velg for eksempel mellom disse flotte hotellene:

  • Hotel Heffterhof: Det naturpregede hotellet har moderne rom som er designet med tre og naturstein. Den spesielle atmosfæren gir en avslappet følelse og komfort i alle sine 56 rom. Med sin praktiske beliggenhet gir Hotel Heffterhof deg det perfekte utgangspunktet for å oppleve det byen har å tilby - rett utenfor sine dører. Fra hotellet når du raskt interessante severdighetene og kulturelle opplevelser, enten innen gangsavstand eller med busstoppet rett utenfor.

  • Villa Ceconi: Historiske Villa Ceconi er en stor villa som har sin historie helt tilbake til 1800-tallet. Selve villaen fikk en oransje renovering i 2007, men de arkitektoniske detaljene fra 1800-tallet er fortsatt bevart. Her får man alt man trenger i klassiske og lukseriøs rom, og hotellet kan blant annet tilby guidet tur i Salzburg og adgang til Casino Kleßheim

  • Das Grune Bio-Hotel sur Post: Det familiedrevne hotellet ligger i rolige omgivelser, men skal du inn til sentrum tar den kun 5 minutter med buss. Das Grune Bio Hotel er et miljøvennlig hotell som bruker solcellesystem, og innredningen har et italiensk preg med lokalproduserte møbler. Hotellet byr på økologisk frokostbuffé med regionale, ferske produkter i frokostsalen hver morgen.