Saalbach – Den komplette skidestinasjonen

Saalbach er en av Alpenes beste skidestinasjoner, ikke bare på grunn av de brede løypene, men også de hyggelige omgivelsene og atmosfæren som gjør Østerrike så sjarmerende. Byen er et komplett sted for din neste skiferie, og her får du vite hvorfor.

Med sine knappe 3000 innbyggere er Saalbach en liten by, som ligger på 1003 meters høyde over havet. Til tross for størrelsen har byen mye å by; skikjøring i verdensklasse, østerriksk hygge i en sjarmerende gågate med butikker og restauranter, og ikke minst er Saalbach en legendarisk afterski-destinasjon. Her finner du det du trenger for en vellykket familieferie eller skiferie med vennegjengen.

Saalbach: Et fantastisk skiområde

Skiområdet i Saalbach er et av de mest sammenhengende skiområdene i Europa og består av en oval sirkel med skibakker, derav navnet "Skicircus Saalbach". Tidligere bestod skiområdet av bakker på fjellsidene rundt Vorderglemm, Saalbach og Hinterglemm, men etter at Fieberbrunn ble sammenkoblet utvidet området med 70 kilometer løyper. Derfor får du nå gleden av hele 270 kilometer med sammenhengende løyper i Saalbach.

Det eventyrlige og vakre landskapet byr på variert skikjøring med 140 km blå, 110 km røde, og 20 km svarte løyper – noe for enhver smak, fra nybegynnere til de mest avanserte skikjørerne. Med de sammenslåtte skibakkene kan rundturene bli dagslange, og det er vanskelig å nå hele skiområdet på bare én dag.

Gjennom årene har Saalbach investert massivt i nye heiser for å minimere køene, og har nå totalt 55 heiser med en kapasitet på 89 000 mennesker per timer. Så selv om turistene strømmer til den fantastiske destinasjonen, vil du sjelden oppleve heiskø.

Les også vår artikkel med tips til en skiferie i Østerrike her.

Ski og afterski i verdensklasse

Å fortsette på afterski til de sene timer etter en hel dag på ski i Alpene, er ikke annet enn imponerende. Og du har sikkert hørt rykter om at Saalbach tilbyr en av Europas beste afterski-opplevelser? I dette tilfellet er ryktene rene faktaopplysninger. Uansett om du foretrekker å danse i skistøvler mens du lytter til kule DJs, eller nyte noe godt i glasset foran peisen på en mer rolig og sofistikert bar, har Saalbach akkurat det.

Rett ved siden av løypen ved navn Kohlmais finner du den grove tre-låven som huser utestedet Hinterhag Alm. Fra klokken fire hver ettermiddag fylles de to etasjene med skikjørere fra hele verden som ønsker real partystemning. Iført skisko og skitøy danser man og synger for full hals til østerriksk ompa og gamle slagere.

Om ønskelig kan festen fortsette på Bauer Ski Alm, på Castello som ligger et steinkast unna, eller en av de andre barene. Av lokale magasiner har baren Goaßstall fått prisen for beste bar i Alpene. Det finnes faktisk rundt 200 steder i Saalbach og Hinterglemm som prøver å kompensere for væsketapet etter en lang dag i skiløypene. Det finnes selvfølgelig ingen regler for når du bør være i seng, men sørg for å få en god natts søvn og en god frokost slik at du er klar for en ny dag i bakken.

Les også våre tips for en skireise til Kitzbühel her.

Restauranttips 

Saalbach er heldigvis mye mer enn bare en fantastisk afterski-destinasjon. Byen har mer å tilby til skiferien, blant annet en sjarmerende og bilfri gågate med overflod av sportsbutikker og gode spisesteder.

Sjekk ut Westernstadl Altachhof for saftig steak, lokale og internasjonale delikatesser, fantastisk atmosfære og upåklagelig service. Vi anbefaler også Panorama Alm der rettene blir laget med lokale produkter fra Saalbach og Hinterglemm, og Pizzeria Del Rossi for velsmakende pizza i koselige omgivelser.

Hotell i Saalbach

Med generell høy standard på hoteller og overnattingssteder, er mulighetene i Saalbach mange. De fleste overnattingsalternativene ligger i kort gåavstand til skiheiser og gågaten. Enten du velger hotell i Saalbach, hytte eller leilighet, vil du være nær naturen. For tips om restauranter, info om skianlegg og leie av utstyr, kan du spørre den behjelpelige betjeningen på overnattingsstedet.

Hvor mye en skiferie koster kan variere, men med et kredittkort fra re:member kan du benytte deg av gode rabatter gjennom fordelsprogrammet re:member reward. Som innehaver av et re:member kredittkort kan du spare opptil 10 % på Hotels.com.