Skiferie i Østerrike – Skikjøring i verdensklasse

Noe av det viktigste for en vellykket skiferie er at snøen er på plass, og Østerrike kan by på noen av de mest snøsikre destinasjonene du kan finne. Da er det ikke underlig at Østerrike er blant nordmenns førstevalg når det gjelder skiferie.

Det Alpe-dominerte landet i hjertet av Europa har over 100 års erfaring med skiturisme og sjarmerer enhver skientusiast. Når Alpene preger 60 % av landets landskap, kommer det ikke som en overraskelse at du finner moderne og velutviklede skianlegg med fantastiske utforbakker, familieparker og brede bakker for lange carvingsvinger.

Det mange derimot kanskje ikke er klar over, er alle mulighetene til å nyte livet generelt. I Østerrike kan du slappe av på spa- og velværesentre, fylle magen med fantastisk god mat på hyggelige restauranter – og selvfølgelig danse natten lang på noen av verdens beste afterski-steder.   

St. Anton

Den sjarmerende tyrolerbyen St. Anton har i mange år vært folkets favoritt når det kommer til skiferie. Landsbyen er i hovedsak basert på skiturisme og ligger på et av de mest snøsikre områdene i Østerrike. Skikjørere fra hele verden kommer til St. Anton for å oppleve puddersnø og de mange mulighetene for frikjøring. Med nesten 350 kilometer løyper er det garantert at både nybegynnere og erfarne skikjørere får en vellykket opplevelse. Som nybegynner har du gode muligheter til å bli en racer på ski, for verdens første skiskole startet i St. Anton! Og med skandinaviske skiinstruktører trenger du ikke bekymre deg for språkbarrierer heller.

St. Anton har overnattingstilbud i alle varianter, selv for den mest kresne. Velg mellom koselige, tradisjonelle trebygninger, luksusfasiliteter med innendørs svømmebasseng – eller noe midt imellom når du skal velge hotell i St. Anton. Nattelivet blir ofte omtalt som et av verdens beste, og du må sjekke ut de kjente afterski-stedene Krazy Kanguruh som ligger 500 meter opp i skibakken og Mooserwirt som fyller seg opp allerede før skianlegget stenger.

Når du først tar turen til St. Anton anbefaler vi også å ta en tur til byene Lech og Zürs som ligger en halvtimes kjøretur unna. De gamle østerrikske fjellandsbyene kan by på vakker arkitektur og fantastisk god mat laget av lokale råvarer.

Bad Gastein

Bad Gastein er ikke bare en favoritt hos nordmenn. Med et av de beste skianleggene i verden med fantastiske løyper, ville afterski-muligheter, vakre bygninger blant hvitkledde fjelltopper og sjarm, lokker Bad Gastein til seg skientusiaster fra hele verden.

Her finner du hele fem skiresorter på totalt over 200 kilometer løyper, som tilbyr utfordringer og skiglede for alle tilreisende. Løypene ligger i en høyde opptil 2700 meter over havet, og gir en magisk utsikt over vinterland.

Selv om Bad Gastein er den perfekte destinasjonen for skiferie, er det flere ting å gjøre enn å bare stå på ski. Sjekke ut en av de mange koselige, pittoreske restaurantene i byen, delta på Snow Jazz Gastein som arrangeres mot slutten av skisesongen eller utforsk en av de spennende historiske bygningene, som for eksempel Klammstein-slottet.

Mange av hotellene i Bad Gastein ligger i historiske bygninger med sjarmerende trekk, med gode barer og lounger. Når vi først nevner utelivet, så må du få med deg Silver Bullet Bar. Afterski-stedet kan best beskrives som en cowboyfest på to etasjer.

Innsbruck

Alpenes hovedstad byr på skikjøring i hele ni forskjellige skianlegg, og midt imellom de mange alpetoppene på 575 meters høyde ligger den vakre, gamle byen Innsbruck. Tyrolerbyen er kjent som vertsby for OL i 1964 og 1976, og har en av Europas bratteste bakker. Hafelekar-løypa har en helningsgrad på 70 %, så om du er en god skikjører og virkelig vil kjenne at du lever, bør skiferien gå hit.

Blir det for mange bratte bakker og du foretrekker å ferdes bortover på langrenn, finner du en av de beste langrennsløypene i Østerrike bare 20 kilometer fra byen, i Seefeld im Tirol. Her får du alt en skiløper kan begjære, men det viktigste: 270 kilometer med langrennsløyper.

Det finnes mange hotell i Innsbruck å velge mellom – noe for enhver smak, og velger du ett i sentrum er du ikke langt unna Gamlebyen. Det gyldne taket, Goldenes Dachl på tysk, er definitivt den viktigste attraksjonen i byen, og er et bygg fra 1500-tallet til ære for Maximilian I, keiser av det tysk-romerske rike. Gamlebyen er også full av idylliske barer og koselige restauranter verdig et besøk.

Saalbach

Saalbach regnes som et av Alpenes beste skisteder og er et av de mest sammenhengende skiområdene i Europa, kjent som "Skicircus Saalbach". Totalt har du gleden av 270 kilometer sammenhengende løyper, og med 55 heiser som har en kapasitet på 89 000 mennesker, vil du sjelden oppleve heiskø.

Byen, som ligger på 1003 meters høyde, har en hyggelige omgivelser og sjarmerende atmosfære – noe som er typisk Østerrike. I tillegg til å være en fantastisk skidestinasjon, har Saalbach en bilfri gågate med sportsbutikker og gode spisesteder. Sjekk ut Panorama Alm der rettene blir laget med lokale produkter fra Saalbach og Hinterglemm.

Vi kan heller ikke la vær å nevne afterskien, for den er minst like kjent som skianleggene. Mange omtaler Saalbach som Europas beste afterski-opplevelse, og vil du danse på bordet iført skitøy, bør turen gå til Hinterhag Alm, Bauer Ski Alm og baren Goaßstall, som har fått prisen for beste bar i Alpene av lokale magasiner.

Det er generell høy standard på hoteller i Saalbach, og du finner noe til enhver smak – og lommebok. De fleste overnattingsmulighetene ligger i kort avstand til både skiheiser og gågaten.  

Kitzbühel

Legendariske Kitzbühel ligger i hjertet av Tyrol og er et av de vakreste stedene i Alpene. Skihistorien her er lang, for skikjøring startet allerede i 1893 i Kitzbüheler Horn, som senere ble Østerrikes første skibakke. Noen år senere, i 1931, fant den første skikonkurransen sted og byen ble arrangør av verdenscupen.

Det store skiområdet har 179 kilometer løyper for både store carvingsvinger og utforkjøring i pudderparadis. Her finner du bakker som passer nybegynnere og erfarne skikjørere. Etter en dag i bakken kan du sjekke ut The Londoner. Afterskistedet har underholdt festglade siden 1976 og byr på live musikk og DJs. Ønsker du å fortsette til de sene timer bør du ta turen til nattklubben Club Take Five.

Ta deg også en spasertur gjennom de bilfrie gatene. Her vil du finne trivelige restauranter, små antikvitetsbutikker og eksklusive klesbutikker. Ta også en tur til den gotiske kirken Katharinenkirche for fascinerende interiør av kobberdetaljer fra 1300-tallet.

World Ski Awards-vinneren har stor variasjon i overnattingsmulighetene. Du finner hotell i Kitzbühel for enhver smak og prisklasse – alt fra koselige hotell i autentisk hyttestil til store femstjerners hotell med innendørs svømmebasseng og spabehandlinger.

Spar penger på skiferien

Uansett hvilken destinasjon som er den perfekte for skiferien din, kan du med et kredittkort fra re:member kan du benytte deg av gode rabatter gjennom fordelsprogrammet re:member reward. Som innehaver av et re:member kredittkort kan du få opptil 10 % reward-rabatt på Hotels.com. Da blir hotelloppholdet på Kvitfjell litt rimeligere.

Med re:member kredittkort kan du få 150 000 kroner i kreditt og hele 45 dagers rentefri kreditt. Du får også reise- og avbestillingsforsikring inkludert når du betaler minst 50 % av reisekostnadene med kredittkortet.