Skiferie på Norefjell

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

Her er våre beste tips

Med sine 1010 høydemeter, 26 alpinløyper for alle nivåer, terrengpark og fine langrennsmuligheter, er det ikke lang vei til gode opplevelser. Norefjell Skisenter holder åpent hver dag og gir deg fjellfølelsen bare 1,5 time unna hovedstaden.

– Hvis jeg skal på skiferie i Norge så drar jeg gjerne til Norefjell. Det er en plass jeg trives veldig veldig godt, forteller den norske alpinisten Nina Haver-Løseth og fortsetter:

– Jeg liker også veldig godt at det er nær Oslo, der jeg bor. Man bruker litt over halvannen time, så får du vært på fjellet. Det syns jeg er litt godt av og til, å komme seg vekk fra byen.

Hvordan komme seg til Norefjell?

Med en sentral beliggenhet i Buskerud, er Norefjell Skisenter enkel å nå med bil for store deler av Norges befolkning. Reiser du fra hovedstaden er det ikke mer enn 100 kilometer til fjellet, og på 1,5 time kan du nå Oslos nærmeste høyfjell. Det anbefales å benytte vinterdekk eller piggdekk, da forholdene kan være ganske ekstreme – og gjerne kjetting.

Ønsker du en mer behagelig reise der du slipper å tenke på bil og kjøring, kan du ta Norefjellekspressen. Med en reisetid på under to timer og en pris på 590 kroner for tur/retur med bussen og dagskort, er dette ikke bare en rask, men også rimelig måte å komme seg til fjells på.

Kommer du langveisfra har Norefjell hele tre flyplasser innen omtrent to timer med bil. I tillegg til Oslo Lufthavn Gardermoen som kun ligger 1 time og 45 minutter unna, har du Sandefjord Lufthavn Torp og Moss Lufthavn Rygge omtrent to timer unna.

Mange muligheter på ski og snowboard

– Nede i Noresund er det et lite sentrum, men du trenger ikke stort mer enn skibakkene. Det er også mange gode restauranter rundt omkring. Det er god atmosfære på Norefjell, så der trives jeg godt, sier Haver-Løseth.

Norefjell Skisenter har som nevnt 26 alpinløyper og ligger i en høyde på 1010 meter over havet. Her finner du noe for alle nivåer og grener. Og skulle du ønske å bryne deg på utfordringer, har senteret to terrengparker. Bøseterparken er en park som passer de fleste og har et bredt spekter med rails, samt to hopp. Hovedparken på Norefjell inneholder flere linjer i ulik vanskelighetsgrad, samt en barnelinje for de aller minste. Det er også flere nye rails på plass fra Scandinavian rails som gir flere utfordringer.

Skulle du trenge hjelp til å forbedre ski- eller brettferdighetene har Norefjell en skiskole som arrangerer både kurs og privattimer. Klarer du ikke ta heisen alene eller bremse på egenhånd anbefales nybegynnerkurs, mens viderekommende kurs er for deg som kan ta deg kontrollert ned en blå løype.

Du finner også fire utleiesteder for ski: Skistua, Norefjell Ski & Spa, Mountain Lodge og Skiloftet. Skiutleiene er åpne i skisenterets åpningstider og byr på topp utstyr av både alpint, twintip, telemark, snowboard og langrenn.

Skianlegg Norefjell

Serveringssteder på Norefjell

Norefjell byr på et rikelig utvalg av både mat og drikke. Du finner restauranter der du kan skli inn uten å ta av deg skiene. Prøv for eksempel Restaurant Heishuset på Norefri. Restauranten er bygget rundt det opprinnelige heishuset fra den gang Norefjell arrangerte alpingrenene under OL i 1952, og har en variert meny av høy kvalitet.

På Restaurant Fjellet som ligger inne på Norefjell Ski & Spa kan du spise måltider alle drømmer om. Med store vinduer får du ikke bare godt lys og en flott ramme rundt måltidet, men du får også en helt fantastisk utsikt.

En liten kjøretur unna skisenteret finner du Krøderen Kro. Den ligger idyllisk til ved Krøderfjorden og har plass til 130 gjester. Nyt en fantastisk utsikt over fjorden mens du spiser god, hjemmelaget mat. Noen av bestselgerne er kjøttkaker, hjortegryte og stekt ørret.  

Hotell på Norefjell

Ønsker du å tilbringe en helg på Norefjell – eller en hel ferie, er det mulig å få gode rabatter på overnatting. Som innehaver av et re:member kredittkort får du nemlig tilgang til fordelsprogrammet re:member reward som gir deg opp til 10 % reward-rabatt på hotels.com. Velg for eksempel mellom disse flotte hotellene:

  • Norefjell Ski og Spa: Med en beliggenhet midt i bakken i Bøseter har Norefjell Ski & Spa alt du kan drømme om. Resortet har hele 244 rom, der 121 er dobbeltrom og 123 er familiesuiter. Du finner også hele 161 leiligheter som passer alt fra fire til åtte personer. Og rett utenfor døren finner du nedfarter som passer alle. Norefjell Ski & Spa kan i tillegg by på en 16 meter høy klatrevegg, badeområde med svømmebasseng, jacuzzier og badstuer, treningsavdeling, barnesone, afterski, nattklubb og aktivitetsprogram for de minste i ferier og helger.

  • Sole Gjestegård: Omringet av flott natur og god, hjemmelaget, og kortreist mat står alt til rette for en hjemmekoselig følelse. Sole Gjestegård forsøker alltid å yte det lille ekstra for at du skal føle deg hjemme og trives. Her finner du koselige rom i ulike størrelser og farger. Rommene ligger usjenert til med en delvis utsikt over Krøderen og delvis ut på gårdsrommet. Velg mellom enkeltrom, dobbeltrom eller familierom – alt etter ditt behov. Du er også hjertelig velkommen til å komme med egne forslag.

Norefjell Ski og Spa

Husk å logge inn via re:member reward for å benytte deg av reward-rabatten!