Ski og hygge på Kvitfjell

Nyt dagene i nypreppa løyper eller rendyrk skikjøring i fantastiske alpinbakker før du går inn i en varm stue på hytta eller hotellet. De brede, lange og ikke minst snøsikre bakkene i Kvitfjell ligger ligger 45 minutter nord for Lillehammer, og passer enhver skientusiast – uansett ferdighet og nivå.

Med gode veier fra hovedstaden, er den 240 kilometer lange bilturen til skientusiastenes paradis både behagelig og rask. Kommer du langveisfra for å nyte de totalt 34 kilometerne med alpinløyper, er det verdt å vite at Oslo Lufthavn ligger 200 kilometer sør på Kvitfjell – med gode forbindelser med buss og tog. Ønsker du å komme deg på skiene så fort som mulig, er sistnevnte å anbefale da det går raskest. Merk deg at alle rutene som går mot Trondheim og Dombås stopper på Kvitfjell.

Kvitfjell Alpinanlegg

Som en av de første alpinsentrene til å åpne løypene om høsten og av de siste som stenger sent i april, er Kvitfjell et komplett skianlegg som tilbyr utfordringer og skiglede for alle. Her legges det til rette for de første skiopplevelsene i familievennlige bakker, men også utfordringer i den olympiske utforløypa. Med brede bakker, både blå, grønne og røde, finner alle en favoritt.

Det samme crewet, som sammen med over 100 snøkanoner gjør klart til de årlige World Cup-rennene, sørger for at du får den samme nypreppede snøen under skiene som alpinistene Aksel Lund Svindal, Nina Løseth og Maren Skjøld får. Alle tre har nemlig uttalt at Kvitfjell er Norges beste skisted.

Norge har kanskje ikke samme størrelse på alpinanleggene som Frankrike og Sveits, men Aksel Lund Svindal bedømmer favoritten etter sjarmen og hvor flinke de er til å preppe bakkene.

– Kvitfjell er et kult sted i Norge, fordi det er en kul utforløype der og mange “smoothe” bakker hvor man kan kose seg, sier Svindal.

Alpinanlegget eies av norske Alpinco, som også eier og driver Hafjell Alpinsenter. Med samme heiskort i lomma kan du ta skibussen gratis fra den ene bakken til den andre, og oppleve begge anleggene som sammen danner Norges største skidestinasjon med totalt 73 kilometer nedfarter.

Les også vår artikkel med gode tips til en skiferie i Lyngsalpene her.

Godt for ganen

Kvitfjell er kjent for god kvalitet på mat og er et “frityrfritt fjell” der maten blir laget fra bunn. Langs løypene finner du seks serveringssteder, fra hyggelige cafeer med enkel lunsj, til restauranter med 3-retters middag og afterskisteder med personlighet. Utelivet er nok ikke det beste en party-elsker har sett, men de hyggelige stamstedene byr på god mat og service så gjestene kommer igjen og igjen.

Velg blant annet mellom Tyrihanstunet som består av små trehus og variert meny, Koia som byr på fantastiske gourmetpølser og god afterskistemning, Ski In Diner med velsmakende meny eller Prepperiet som ligger i landets mest særpregede hotell; GudbrandsGard. Her kan du skjemme deg selv bort med fristende retter laget av lokale råvarer.

Les også våre tips til en skiferie i Østerrike her.

Hyttekos i hotellformat på GudbrandsGard hotell

Hyttekultur er kanskje noe av det Norge er mest kjent for, og på GudbrandsGard hotell får du den koselige hyttestemningen selv om du bor på hotell. Gammelnorsk arkitektur og gjennomført innredning, hyggelige spisesteder med god, lokal mat og en fantastisk beliggenhet med Kvitfjell alpinanlegg rett utenfor døra, er den beste måten å beskrive hotellet som stod ferdig i 1998.

GudbrandsGard hotell holder åpent i vintersesongen – samtidig med Kvitfjell alpinanlegg, og tilbyr 79 rom i flere kategorier: Twinrom, dobbeltrom, dobbeltrom med sovesofa, Juniorsuiter og suiter. Skulle du trenge flere sengeplasser for å få plass til hele familien eller vennegjengen, er det mulig å leie hytter og leiligheter i umiddelbar nærhet.

Så fort du kommer deg ut døra er det bare å spenne på skia, for bedre beliggenhet for “ski in-ski ut” finner du ikke. Og etter å ha vært på beina hele dagen, kan det være deilig å benytte seg av velværeavdelingen til hotellet. Her kan du nyte svømmebassenget, boblebadet eller bestille en avslappende behandling.

Spar penger på skiferien i Kvitfjell

En skiferie kan raskt bli kostbar, men med et kredittkort fra re:member kan du benytte deg av gode rabatter gjennom fordelsprogrammet re:member reward. Som innehaver av et re:member kredittkort kan du få opptil 10 % reward-rabatt på Hotels.com. Da blir hotelloppholdet på Kvitfjell litt rimeligere.

Med re:member kredittkort kan du få 150 000 kroner i kreditt og hele 45 dagers rentefri kreditt. Du får også reise- og avbestillingsforsikring inkludert når du betaler minst 50 % av reisekostnadene med kredittkortet.  

Uansett om vi skal stå på ski nedover eller gå bortover, eller ta livet med ro med avslappende velvære – kan Kvitfjell varte opp. God tur til fjells!