Kitzbühel – Middelalderby og skiparadis

I hjertet av nordlige Tyrol finner du en av de vakreste stedene i Alpene, nemlig Kitzbühel. Byen er kjent for fjellene sine, og ikke minst alle aktivitetene i og utenfor bakken.

Den lille middelalderbyen med brosteinsgater, rosamalte bygninger og vakre kirker, ligger omkranset av høye, hvitkledde fjelltopper og ser ut som et pittoresk postkort. Den enkleste måten å komme seg til Kitzbühl på er å fly til Innsbruck, etterfulgt av en times kjøretur. Alternativt ligger flyplassen i Salzburg halvannen time unna.

Verdenskjent skiområde i Kitzbühel

Skiområdet i Kitzbühel er verdenskjent og et av Østerrikes mest kjente vintersportssteder. Tyrolerbyen har vært arrangør av verdenscuprenn siden 1931, og til tross for at byen ikke ligger høyere enn 762 meter over havet, er den snøsikker. Her kan du nyte – og ikke minst utfordre seg selv på hele 179 kilometer løyper, uansett om du er nybegynner eller rutinert skikjører.

Det effektive heissystemet gjør det enkelt å få tilgang til et enormt område og utforske nye bakker. Offpistkjøring er også lett tilgjengelig, og tiltrekker seg mange puddersnø-entusiaster. For den ultimate skiopplevelsen må du teste ut Hahnenkamm. Fjellet ligger på en høyde 1712 meter over havet, og er lokasjonen for de årlige Hahnenkammrennene. Alpinisten Atle Skårdal var den første norske alpinisten til å vinne utforen i 1990 i den anstrengende løypa “Die Streif”.

Les også vår artikkel med gode tips til en skiferie i Østerrike her.

Utelivet i Kitzbühel

Når du er ferdig med skikjøring for dagen og parkerer utstyret i skistallen, kan du utforske gatene med trivelige restauranter, barer og afterskisteder. Du finner også koselige restauranter i bakkene som serverer østerrikske klassikere.

Vi kan anbefale The Londoner som har underholdt festglade siden åpningen i 1976. Den britiske puben har blitt et sted man drar for å danse til live musikk og DJs. Ønsker du litt mer tropiske rytmer holder Highway Music Bar både salsafester og Ibiza-kvelder gjennom sesongen. Den legendariske nattklubben Club Take Five er også verdt et besøk. Her finner du tre elegante barer, VIP-område og et stort utvalg gode cocktails.  

Er du usikker på om Kitzbühl er stedet for din neste skiferie? Få gode tips til en skiferie i Bad Gastein her.

Arkitektur og cafékultur

I tillegg til å oppleve de vidstrakte skiløypene og livlige afterskisteder, har byen mer å by på. Besøk blant annet Katharinenkirche. Den gotiske kirken ble bygget på 1300-tallet og har fascinerende interiør av kobberdetaljer og et ruvende kirkespir.

Kitzbühel har også en lokal cafékultur, så stopp gjerne innom Reisch Dance Café for en kopp kaffe og lunsj. Etterpå kan du vandre rundt i de bilfrie gatene og beundre bygningene i klassisk-moderne stil. Byen har også mange små antikvitetsbutikkene og eksklusive klesbutikkene du kan sjekke ut.

Hotell i Kitzbühel

Alle skidestinasjonene i Østerrike har overnattingsmuligheter for enhver smak og prisklasse, og Kitzbühel er intet unntak. For en luksuriøs skiferie kan du velge femstjerners hotell med innendørs svømmebasseng, romservice og spabehandlinger. Ønsker du å reise rimeligere finnes det hotell i Kitzbühl som har autentisk hyttestil og ligger et snøballkast unna bakkene.

Uansett hvor hvilken overnattingsmulighet du går for, kan du få gode rabatter med et kredittkort fra re:member. Som innehaver har du nemlig tilgang til fordelsprogrammet re:member reward som gir deg muligheten til å spare opptil 10 % reward-rabatt på Hotels.com.