Innsbruck – Skiferie kombinert med storby

Midt imellom de hvitkledde alpetoppene i Tyrol ligger den vakre, gamle byen Innsbruck på 575 meters høyde. En skiferie til Innsbruck kan by på sjarm, smale brosteinsgater, historiske bygninger og selvfølgelig: Skianlegg i verdensklasse.  

Byen, som er kjent som Alpenes hovedstad, har en egen flyplass rett utenfor byen. Fra Norge finnes det dessverre ingen direkteflyvninger, men med for eksempel Lufthansa og Austrian Airlines kan du fly til Frankfurt eller Wien, og deretter videre til Innsbruck. Et annet alternativ, som kan bli rimeligere, er å fly direkte til München, leie bil og deretter kjøre to timer til skidestinasjonen.

– Hvis jeg skal på skiferie i utlandet drar jeg helst til Innsbruck. Det er en kjempefin by som er omringet av store fjell og veldig mange skisteder å velge mellom i nærområdet, sier alpinist Nina Haver-Løseth.

Innsbruck: Skikjøring for både nybegynneren og den vågale

Til tross for at Innsbruck er på størrelse med Drammen, har byen vært en av Østerrikes viktigste gjennom historien. Den fjerde største byen i landet gikk fra å være en romersk militærleir, til å bli en adelig residensby, til et olympisk vintersportssted.

Tyrolerbyen er kjent som vertsby for OL to ganger, først i 1964 og deretter i 1976. I tillegg til å ha hele ni forskjellige skianlegg, kan Innsbruck skryte av å ha en av Europas bratteste bakker. Hafelekar-løypa har en helningsgrad på 70 %, så om du er en god skikjører og virkelig vil kjenne at du lever, bør skiferien gå hit.

Blir det for mange bratte bakker og du foretrekker å ferdes bortover på langrenn, finner du en av de beste langrennsløypene i Østerrike bare 20 kilometer fra byen, i Seefeld in Tirol. Her får du alt en skiløper kan begjære, men det viktigste: 270 kilometer med langrennsløyper.

Les også våre gode tips til en skiferie i Østerrike her.

Mangfold i Innsbruck

Selv om ski og vintersport er en naturlig del av livet i Innsbruck, er det flere aktiviteter å sette pris på i byen. På en halvtime rekker du å vandre gjennom gamlebyen med dens idylliske barer og koselige restauranter, til designbutikkene som holder hus i barokke bygninger i paradegaten Maria Therese Strasse.

Tidligere var det slik at motebevisste østerrikere reiste til Italia for å shoppe, men nå er det italienerne som tar turen over Brennerpasset til Innsbruck. Hvem skulle tro at en så liten by skulle ha et så godt utvalg av butikker?

Mangfoldet i byen er også vist gjennom befolkningen. Av befolkningen på 125 000 er nesten 30 000 av dem studenter. Studentmassen gir en spesiell dynamikk med ung energi, og sørger for et hektisk natteliv året rundt.

Få gode tips til en skiferie i St. Anton her.

Historie og sjarm 

Det finnes mange hotell i Innsbruck å velge mellom – noe for enhver smak, og velger du ett i sentrum er du ikke langt unna Gamlebyen. Bygget med det gyldne taket, Goldenes Dachl på tysk, er definitivt den viktigste attraksjonen i byen. Bygningen med 2657 forgylte kobberplater på det 16 meter brede taket, stod ferdig på 1500-tallet til ære for Maximilian I, keiser av det tysk-romerske rike. Omgitt av vakre, hvite tyrolerhus kan du ta flotte bilder av fasaden fra utsiden, og lære mer om byens rike historie i det innholdsrike museet på innsiden.

Uansett om du er interessert i arkitektur eller ei, bør du ta den korte gåturen til Hofburg. Det overdådige keiserpalasset bygget i 1463 er en av de tre viktigste bygningene i Østerrike, og er et spektakulært eksempel på det 18. århundres prakt. Rokokkoutsmykningene og designet gir et godt inntrykk av rikdommen til landets mest berømte herskere, Habsburg-familien.

Spar penger på din skiferie til Innsbruck

Hvor mye en skiferie koster kan variere, også på en reise til Innsbruck, men med et kredittkort fra re:member kan du benytte deg at gode rabatter gjennom fordelsprogrammet re:member reward. Som innehaver av et re:member kredittkort kan du spare opptil 10 % reward-rabatt på Hotels.com.

God reise til Innsbruck!