Hva koster en skiferie?

Drømmer du om en uforglemmelig skiferie? Ikke alle er så heldige å være proffe skiutøvere som blir sponset, og derfor kan skiferier bli relativt kostbare. Her får du svar på det du lurer på rundt bestilling av skiferie som passer ditt budsjett.

Nøyaktig hvor mye en skiferie  koster avhenger av hvilken destinasjon du ønsker. Velger du å booke gjennom norske turoperatører kan du få de rimeligste turene til omtrent 6000-8000 kroner per person. Det gjelder for enkel overnatting, men ved å legge på et par tusenlapper kan du øke standarden på hotellet.

Du har også muligheten til å bestille flybilletter, overnatting og heiskort på egen hånd. Husk at det oppstår mange uforutsette utgifter med “gjør det selv”-løsninger. Om du for eksempel leier bil, blir det bensinkostnader, og reiser du med tog eller buss må du ordne det selv også. Men fordelen med å bestille turen selv er at du kan få rimelige flybilletter. Ved å følge med på lavpriskalendere kan du sjekke hvilke datoer det er billigst å fly på til enhver tid.  

Når bør du reise på skiferie?

Den rimeligste skiferien får du ofte rett over nyttår. I juleferien er prisene som oftest ganske høye, og de begynner å stige igjen utover i februar og mars, med en pristopp i påsken. Etter påsken er det muligheter for en rimelig ferie igjen, men da må du tenke på hvor gode snøforholdene er på ulike destinasjoner.

Hvor bør du reise på skiferie?

Mulighetene for skiferie er mange. Enten du ønsker å legge din reise til en skiferie i Østerrike eller annen destinasjon kan du enkelt nå ditt alpine reisemål med fly. Både Norwegian og SAS flyr direkte til flere destinasjoner som ligger en kort kjøretur unna skianlegg.

Flyr du til Salzburg er du ikke langt unna skistedene Kitzbühel, Zell am See, Saalbach og Mayrhofen. Ved å fly direkte til Genève, finner du alpinbakker som Verbier, Chamonix, Val Thorens, Zermatt, Avoriaz og La Clusaz.  

Les også våre artikler med tips til skiferier i Bad Gastein, St. Anton og Innsbruck her.

Rimeligere skiferie

Syns du likevel at skiferien du i utgangspunkt tenkte på blir litt dyr, finnes det heldigvis rimeligere alternativer til skidestinasjoner slik at du fortsatt kan nyte favoritt-vintersporten din. På disse destinasjonene kan du få en skiferie på budsjett:

  • Jasna, Slovakia: Jasna er et ekte vinterland der skiløypene skjærer gjennom villmarken. En av Slovakias best bevarte hemmeligheter byr på frikjøringsområder og offpiste-kjøring, og er du nybegynner finnes det flere skiskoler du kan prøve ut.

  • Jahorina, Bosnia: Lokasjonen for kvinners gren under OL i 1984 ligger rett utenfor Bosnias hovedstad Sarajevo. De høye toppene i De dinariske alpene byr på glitrende og brede løyper. Denne balkanske destinasjonen gir en perfekt kombinasjon av by- og skiferie på budsjett.

  • Bansko, Bulgaria: Bansko byr på nybegynnervennlige skibakker, men er også i ferd med å bli et yndet reisemål for entusiaster som ønsker utfordringer. Kveldene på Bulgarias største skianlegg byr på mer enn bare varm kakao foran peisen. Her får du nemlig et legendarisk barmiljø.

  • Kopaonik, Serbia: I motsetning til dyre og fulle skianlegg i Alpene, er Kopaonik en fredelig destinasjon med 70 kilometer skibakker for alle nivåer. Når du tror du er ferdig med å stå på ski for dagen, kan du fortsette i den kveldsbelyste løypen Malo Jazero eller sjekke ut en av de mange lokale barene som byr på live folkemusikk.

Les også våre tips for en skiferie i Norge på Norefjell her.

Spar mer på skiferien

Hvor mye en skiferie koster kan variere, men med et kredittkort fra re:member kan du benytte deg av gode rabatter gjennom fordelsprogrammet re:member reward. Som innehaver av et re:member kredittkort kan du spare opptil 10 % reward-rabatt på Hotels.com. Du kan også få gode rabatter på flybilletter.

Med re:member kredittkort kan du få 150 000 kroner i kreditt og hele 45 dagers rentefri kreditt. Du får også reise- og avbestillingsforsikring når du betaler minst 50 % av reisekostnadene med kredittkortet.