Hemsedal: Skandinavias alper

re:member kredittkort: Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

Omkranset av høye fjell, gir Hemsedal en atmosfære som minner om alpene. Variert skikjøring og kilometervis av preparerte løyper gjør Hemsedal til det perfekte valget for skiferier – og alpinlandslagets Maren Skjøld er enig.  

– Hemsedal har fantastisk mange fine løyper og du får virkelig en følelse av å være på fjellet.

Nesten litt alpe-følelse, sånn som du får i Europa med mye fjell rundt deg. Du kan også ta noen av de bakerste fjellheisene. Da kommer du virkelig høyt opp og får kjørt langt, langt ned igjen, sier den norske alpinisten.

Slik kommer du deg til Hemsedal

Lengst nord i Hallingdalen i Buskerud fylke finner du Skandinavias alper, nemlig Hemsedal. Med en beliggenhet mellom Oslo og Bergen er det mulig å komme seg til et av Norges største skisenter fra begge sider av landet. Fra hovedstaden har kjøreturen blitt kortet ned med 20 minutter grunnet ny tunell, og tar nå omtrent tre timer. Fra Bergen er det 280 kilometer til Hemsedal, noe som betyr at kjøreturen tar cirka fire timer.

Ønsker du en mer behagelig reise der du kan lene deg tilbake og bare glede deg til fjellet, kan du både ta tog og buss. Bergensbanen som går mellom Oslo og Bergen er en flott reiseopplevelse uansett hvilken vei du kjører, og byr på fjell og fjord. Bussmulighetene til Hemsedal er også mange.

Oversiktlig skianlegg med variert kjøring

– Alle skisentre i Norge har ulike nivåer i bakkene, men Hemsedal er spesielt fint hvis du liker å dra buene litt lenger. Jeg tror også det er veldig fint å gå toppturer innover i fjellet, for de som liker det. Toppturer begynner jo å bli veldig populært. Jeg ser i hvert fall det når jeg er der og kjører renn. Da er det mange som tar seg turen og går oppover, forteller Maren.  

Uansett ønske og behov, kan Hemsedal Skisenter by på utfordringer og opplevelser. Bakkene utgår fra tre topper; Totten 2 som ligger på 1450 meter over havet, Tinden på 1345 meter over havet og Roni på 1225 meter over havet. Fra førstnevnte kan du tilbakelegge hele seks kilometer uavbrutt til bunnen av bakken.

Ønsker du morsomme utfordringer, er SkiStar Snow Parks bygget for å være inspirerende for flest mulig kjørere. De ulike parkene byr på railelementer og hopp som passer både ungdom og voksne, nybegynnere og erfarne parkkjørere. Også barneområdet har en egen Minipark med enkle hopp, bokser og bølger.

Nederst i skianlegget finner du barneområdet, med perfekte skibakker for de minste. Her kan de kose seg med åtte enkle heiser og syv bakker, lekeplass, en spennende skogsløype eller Mini Selftimer med startport, løype og tidtagning.

Ta en pause på en av de mange serveringsstedene

Hemsedal har et godt utvalg av lett tilgjengelige serveringssteder når du trenger en pust i bakken. Mange av restaurantene byr også på både bar og afterski med DJs og live musikk i høysesongen. Sjekk gjerne ut:

Kjøkkenkroken: Vegg i vegg ved Hemsetunet Apartments finner du Kjøkkenkroken og T-kroken Burgers & Bar. Kjøkkenkroken har vært Hemsedals “kosekrok” i nærmere ti år og er kjent for sine gode burgere. Ønsker du ikke å forlate hytta, byr de på catering, helgekasse og take away.

Harahorn Restaurant: Harahorn vektlegger smaker av norske fjell og byr på rene og naturlige ingredienser. Her finner du råvarer fra lokale vann, reinsdyr som har beitet i området og selvplukkede bær. Du finner også en vinkjeller med bortgjemte perler.  

Skarsnuten Restaurant: På toppen av Skarsnutenheisen finner du både pizza og a la carte meny til lunsj og middag på Skarsnuten Restaurant. I vårmånedene kan du også få servering på terrassen.

Hotell i Hemsedal

Skarsnuten Hotell: Med et rent uttrykk og utstrakt bruk av naturlige materialer, er Skarsnuten Hotell ikke bare et prakteksempel på moderne skandinavisk design, men også et flott hotell om du skal på skiferie i Hemsedal. Sommer som vinter, er det mange muligheter til flotte opplevelser og aktiviteter. Skarsnuten ligger rett ved skisenteret, noe gjestene setter stor pris på.

Velg mellom enkelt, dobbelt, deluxe rom eller suite – eller lei en fullt utstyrt leilighet med fantastisk utsikt over Hemsedal. Som gjest på Skarsnuten kan du lade opp batteriene med jacuzzi, sauna og ulike kroppsbehandlinger.

Skogstad Hotell: I sentrum av Hemsedal finner du det historiske hotellet Skogstad Hotell. Hotellet har blitt bygget opp over flere tiår og av fem generasjoner siden 1905. Derfor er det både variasjon i innredning, størrelse og standard, men alle rommene har egne bad, gratis Wi-Fi og TV.

Gode matopplevelser er kjernen hos Skogstad, derfor finner du mat og drikke i mange varianter på hotellet. Tapas Club byr på en mediterransk meny og Elgen stiller med en meny basert på det sør-amerikanske kjøkkenet og snakkesalige bartendere som har lokal kunnskap. Her får du øl, vin og cocktails gjennom hele vintersesongen, og i tillegg flere eventer og live musikk.

Rabatt på skiferie i Hemsedal

– Jeg tror nok Hemsedal er et sted som festglade foretrekker. Det er en del yngre generasjoner som drar dit, men jeg tror det er et sted for alle, avslutter Maren Skjøld.

Som innehaver av et re:member kredittkort får du tilgang til fordelsprogrammet re:member reward som gir deg opptil 10 % reward-rabatt på hotels.com. Så dersom det frister med en skiferie i Hemsedal, er mulighetene gode. Husk å logge inn via re:member reward for å benytte deg av reward-rabatten.