Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

Skiparadiset Hafjell

Er du på jakt etter en skiferie? Da trenger du ikke å se utenfor Norges grenser. Skiparadiset Hafjell er et av Norges mest allsidige skianlegg som byr på det beste av begge verdener – familieferie og rå skikjøring.

Den snøsikre familiefavoritten ligger omtrent 15 kilometer nord for Lillehammer og er lett tilgjengelig uansett transport. Fra Oslo tar turen omtrent 2 timer og 30 minutter med bil om du velger å kjøre selv. Ellers er det like effektivt å ta Dovrebanen, som går fra Oslo S og Trondheim, til Lillehammer stasjon. Herfra kan du ta buss videre til Hafjell. Hafjellekspressen fra Oslo bussterminal er også et godt alternativ.

Kommer du langveisfra så ligger Oslo Lufthavn Gardermoen 16 mil sør for Hafjell, med gode kollektivforbindelser til alpinsenteret.

Alpintalentet Maren Skjøld velger Hafjell

Med en beliggenhet i Gudbrandsdalen faller snøen ofte tidlig i Hafjell, og med over 150 snøkanoner som kan fylle seks lastebiler med kunstsnø i minuttet, er du sikret gode snøforhold i bakkene.

Den gode kombinasjonen av snøsikkerhet, lange løyper og spennende utfordringer gjør Hafjell Alpinsenter til et av Skandinavias mest populære steder å legge skiferien. Også alpintalentet Maren Skjøld velger Hafjell når hun skal på skiferie i Norge.

– Jeg er litt inhabil fordi jeg har hytte der, men det er det stedet jeg er oppvokst og jeg syns det er helt fantastisk å kjøre der, forteller Maren Skjøld.  

Den norske alpinisten fra Gjøvik fikk gjennombruddet sitt i verdenscupen i 2016, da hun kjørte inn til en femteplass i slalåmrennet i Finland. På hjemmebane ble hun norgesmester i superkombinasjon ved NM 2015, og kan i tillegg skilte med en sammenlagt seier i Europacupen i alpint 2015/16.

– Det er alltid nypreparerte løyper og stort sett ganske kaldt, så forholdene er veldig harde og fine. Og du har også løyper for alle mulige skiferdigheter, sier hun.

Norges tredje største alpinanlegg

Til tross for at Hafjells alpinhistorie strekker seg tilbake til 1930-tallet da det ble arrangert internasjonale studentmesterskap i utfor, ble Hafjell Alpinsenter bygget i 1988. Alpinanlegget skulle understreke seriøsiteten i Lillehammers søknad om å få arrangere de 17. Olympiske Vinterleker – og det gjorde tydeligvis susen. 15. september 1988, ble Lillehammer tildelt De Olympiske Vinterlekene i 1994.

I dag er Hafjell Norges 3. største alpinanlegg, og i 836 høydemeter fra dal til fjell, finner du 46 kilometer med alpinløyper, 18 heiser inkludert gondolen og hele 300 kilometer preparerte langrennsløyper.

– Sånn jeg kjenner løypene så er det løyper der for alle mulige nivåer på ski. Du har de “danske løypene” som er litt lettere løyper, men du kan også bevege deg over der det har vært arrangert world cup-renn og OL. Der kan du få testet deg virkelig, forteller Maren.

Allsidige Hafjell

Tross populariteten er det likevel sjelden trangt i de 33 alpinbakkene. Utvalget er stort, både i ferdighetsnivå og utforming. Nyt brede carvingsvinger i naturskjønne bakker med utsikt innover Gudbrandsdalen og fjellriket så langt øyet ser, opplev spenningen i en av de fire terrengparkene – enten du står på brett eller twintip, eller lær de minste å stå på ski i en av de tre barneområdene på Hafjell.

Føler du deg litt ustø med skikjøring-kunnskapene dine, eller du kunne tenke deg å bli en bedre brettkjører, tilbyr Hafjell Skiskole både gruppe- og privatundervisning til alle aldre, alpint og snowboard.

Du har også muligheten til å leie brett- og skiutstyr for alle, fra nybegynner til ekspert. Hafjell Skiutleie finner du på Skitorget i Hafjells dalstasjon og på Gaiastova. Og skulle skiutstyret ditt ha behov for service, kan du få alt fra voksing, kantsliping og justering av bindinger, til støveltilpasning her også.

Servering på Hafjell

Hafjell kan by på mange og varierte serveringssteder – enten du ønsker frokost, lunsj eller middag med flott utsikt og god mat, eller afterski i dalstasjene etter endt skidag.

Strategisk plassert på Midtstasjonen, rett ved påstigningen til Stolheis 2, finner du Olympiatunet. Her serveres typisk skikost som hamburgere og pølser, samt supper, baguetter og wraps. På godværsdager, helger, ferier og høytider kan du stikke innom Vaffelbua og nye vafler, kaffe og kaker.

Hafjells mest kjente utested, Gaiastova, har plass til mer enn 400 personer. Beliggende på toppen av Hafjell, kan du nyte et godt måltid i varme og sjarmerende omgivelser, eller bare varme deg foran peisen med noe godt å drikke på. Gaiastova er også nummer 1. når det kommer til afterski på Hafjell, og stiller stadig med DJ’s og live musikk som setter stemning.

Ønsker du servering utenfor bakken kan Ilsetra anbefales. På Hafjelltoppen kan du besøke deres to restauranter Rødstua og Finstua, der menyen byr på hjemmelagde og velsmakende måltider basert på tradisjonelle norske retter – med en dose internasjonal inspirasjon.

Skiferie på Hafjell

– Jeg anbefaler egentlig stort sett alle å dra til Hafjell for en skiferie. Familieferie er det veldig fint for og også for de som har lyst til å prøve seg på litt røffere løyper. Du har ikke lang vei til Lillehammer heller. Hvis du er der en langhelg kan du også dra inn til byen og kose deg der på ettermiddagene, avslutter Maren.

re:member er stolt sponsor av det norske alpinlandslaget, som Maren Skjøld er en del av. Som innehaver av et re:member kredittkort får du tilgang til fordelsprogrammet som gir deg opp til 10 % reward-rabatt på hotels.com. Så om du ønsker å legge skiferien til Hafjell, er mulighetene gode. Velg for eksempel mellom disse flotte hotellene:

  • Pellestova Hotell Hafjell: Øverst på Hafjelltoppen i en høyde på 970 meter over havet finner du et av de flotteste hotellene i fjellheimen. Pellestova sin unike beliggenhet byr på mange turmuligheter rett utenfor døren, og har også gjort seg bemerket som et sted man nyter god mat og drikke. Her finner du 39 hotellrom hvorav 12 fjellsuiter har egen badstu.

  • Scandic Hafjell: Scandic Hafjell ligger kun 700 meter fra Hafjell Alpinsenter, og er et bra utgangspunkt når du skal på skiferie. Hotellet har hele 210 rom, en ny restaurant, store fellesarealer og en barsalong som passer til hyggelige sammenkomster.

  • Hunderfossen Hotell & Resort: Kun tre kilometer fra Hafjell Alpinsenter finner du Hunderfossen Hotell & Resort. Med flott utsikt over Hafjell er Hunderfossen et intimt og koselig hotell, men kan også by på 60 hytter og leiligheter. I umiddelbar nærhet finner du også Hunderfossen Familiepark.

Husk å logge inn via re:member reward for å benytte deg av reward-rabatten!