Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

Geilo: Den komplette skiopplevelsen

Den sjarmerende nasjonalparklandsbyen Geilo, har en beliggenhet mellom Oslo og Bergen og ligger ved foten av to nasjonalparker: Hallingskarvet og Hardangervidda. Den unike lokasjonen byr på uendelige muligheter for friluftsliv, men Geilo er kanskje først og fremst en ultimat skidestinasjon.  

Det er enkelt å komme seg til skianlegget på Geilo med både bil, buss og tog. Det finnes flere ruter å velge om du kommer med bil, men den korteste veien mellom Oslo og Bergen er riksvei 7 – der Geilo ligger midt på strekningen. Beregn en reisetid på opptil fire timer fra Bergen, og litt over tre timer fra Oslo.

For en komfortabel og rask reise kan du ta Bergensbanen som passerer noe av det flotteste Norge har å by på av natur. Med tog er reisetiden fra Oslo på cirka 3,5 time og tre timer fra Bergen.

Henrik Kristoffersen foretrekker Geilo

Også alpinlandslagets Henrik Kristoffersen foretrekker Geilo når han skal stå på ski i Norge.  

– Hvis jeg skal på skiferie i Norge så drar jeg til Geilo. Jeg var der mye som barn, så for meg er det nostalgisk. Jeg trives godt der, sier den norske alpinisten fra Løvenstad.

Allerede som 17-åring i 2012 ble Kristoffersen norsk mester i slalåm. Han vant sin første OL-medalje med bronseplassen i slalåm under lekene i Sotsji, og ble med det tidenes yngste mannlige medaljevinner i olympisk alpint.

– Geilo er definitivt et hyggelig sted å være. Jeg syns Geilo passer for alle, kanskje spesielt for barn som har lyst til å bli gode på ski. Det er mange muligheter og fint å være der, sier Kristoffersen.

Variert skikjøring på Geilo

Takket være beliggenheten i Hallingdal, er Geilo en snøsikker skidestinasjon. Med 39 nedfarter og totalt 35 kilometer med løyper får du stor variasjon på Geilo – selv på en lengre ferie. Her finner du forskjellige vanskelighetsgrader – alt fra svarte løyper til barnebakker.

Og barna er virkelig i fokus på Geilo. Med fire barneområder med saktegående skiheis og skibånd, andre barn å more seg med og barnepass i Trollklubben Barnehage, er Geilo en av de beste skidestinasjonene for barnefamilier.

Skulle de minste i familien trenge en skiinstruktør, eller om du selv skulle ønske å forbedre kunnskapen, skiteknikk eller mestringsfølelse, finner du skiskole på Geilo. Her kan dere delta på gruppeskiskole eller leie egen PT i alpint, snowboard, park-kjøring eller langrenn.  

Men det er ikke bare barna som trives i bakken. Geilo har også tre terrengparker som står klare med utfordringer – som har vunnet flere utmerkelser av snowboardforbundet.

Skibakkene på Geilo er fordelt på to sider av sentrum, og samme heiskort gjelder i alle Geilos heiser. Med skibussen kan du enkelt komme deg mellom dalsidene Vestlia og Geiloheisen, samt de ulike overnattingsstedene på Geilo.

Serveringssteder på Geilo

I løpet av en dag trenger kroppen påfyll, og når du trenger en pause fra skibakken kan du nyte måltider på flere kafeer og restauranter. Hvert spisested har sitt særpreg og egen meny.

Er du opptatt av kortreist og ikke minst god mat, er Havsdalskroa stedet for deg. Sentralt ved heisene i Havsdalen finner du den koselige kroa med hele 150 gjester. På solværsdager flyttes serveringen utendørs, der god mat fra utegrillen kan friste. Havsdalskroa byr også på en hyggelig afterski hver dag fra klokken 13:00.

Taubanekroa er et sentrumsnært alternativ, plassert ved bunnstasjonen til Geiloheisen, og har en nydelig utsikt over øvre del av Geilo. I en hyggelig atmosfære kan du nyte deilige crepes med tilbehør og gourmetpølser. Her finner du også ekspressheisen som tar deg til topps.

På toppen finner du Toppen Kafé som kan by på Geilos beste utsikt. Kos deg med middag i en avslappet og uformell atmosfære, mens du ser utover Hardangervidda Nasjonalpark, Hallingskarvet og Nasjonalparklandsbyen Geilo.

Et annet fint alternativ er Kikutkroa. Kjøkkensjefen Andreas Gustafsson har laget mat på Geilo i flere år, og har spesialisert seg på sunne og næringsrike retter – både til lunsj og middag. Hjemmelaget fjellmat fra bunnen av og rene råstoffer kan nytes i et trivelig lokale, fullt av aktive skiløpere, barnefamilier, nybegynnere og skiveteraner.

Hotell på Geilo

Dr. Holms Hotel er et av landets aller mest berømte hoteller og har en spennende historie. Beliggende 100 meter unna Geilo stasjon, finner du det tradisjonsrike hotellet som har vært en kilde til rekreasjon og velvære siden begynnelsen av 1900-tallet. Velg mellom å bo i den historiske delen med rom innredet i engelsk romantisk stil, eller den moderne nordfløyen av hotellet med enkel innredning og lyse farger.

700 meter fra Slaatta Skisenter ligger Bardøla Høyfjellshotell. Med gode skimuligheter rett utenfor døra, to restauranter og et innendørs basseng ligger forholdene til rette for en flott skiferie. Slå av en prat i baren eller kos deg foran peisen i salongen. Du kan også ta med deg danseskoene og svinge deg på parketten i Barock’n.

Det moderne lodgehotellet Vestlia Resort har en perfekt beliggenhet og gode ski in/ski out muligheter – både for alpin og langrenn. Midt i smørøyet av den vakre fjellnaturen har du flere aktiviteter tilgjengelig. Resorten er utstyrt med en prisbelønt spa- og velværeavdeling, badeland, bowlinghall, lekeland og golfbane.

Ønsker du en skiferie på Geilo kan du gjennom fordelsprogrammet re:member reward, som alle innehavere av et re:member kredittkort har tilgang til, få opptil 10 % reward-rabatt om du bestiller gjennom hotels.com.