Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

Davos – En luksuriøs skiferie i de sveitsiske alper

Skiglade nordmenn reiser gjerne til Alpene, og det er ikke så rart – for Europas største fjellkjede har skiområder for alle og enhver. Populære Davos er et av de mest luksuriøse destinasjonene som frister med tilbud i verdensklasse.

I østlige Sveits ligger Davos, som er både en av Alpenes største skiresorter og byer, noe som altså gir deg ski- og byferie på samme tid. Den sveitsiske byen ble opprinnelig en populær destinasjon fordi klimaet ble vurdert som glimrende av leger, men etter en artikkel om skisport ble skrevet i 1899 av Arthur Conan Doyle, strømmet turistene til for å oppleve skibakkene.

Davos, som også er vertsby for de årlige møtene til Verdens økonomiske forum, er i tillegg en favoritt når den norske alpinisten Maren Skjøld skal på skiferie i utlandet.

– Hvis jeg skulle dratt på skiferie i utlandet, så ville jeg ha valgt Davos. Det er litt luksuriøst, men noen ganger er det litt hyggelig å unne seg et fint opphold. Så er det selvfølgelig fantastiske skibakker i Davos, forteller Maren.

Slik kommer du deg til Davos

Ved første øyekast kan det virke kronglete å komme seg til Davos, men det vil kanskje friste mer når du vet at du får med deg en av verdens vakreste togreiser på turen? Den nærmeste flyplassen til Davos er Zurich, og på under tre timer kommer du deg fra flyplassen til byen og skianlegget. Både SAS og Swiss International Air Lines tar deg direkte fra Oslo til Zurich på under to og en halv time, men tåler du en mellomlanding er mulighetene flere.  

Skikjørernes paradis

Med en beliggenhet på 1550 meter over havet på det høyeste, er Davos en utmerket by for vintersport og skikjøring. Skikjøringen på den snøsikre destinasjonen skjer på hele seks forskjellige fjell, der Parsenn og Jakobshorn er de største og mest varierte, men du har også Madrisa, Pischa, Rinerhorn og Schatzalp å velge mellom.

– Start med å ta gondolen fra bunn og et stykke oppover. Da kommer du høyt opp på fjellet og videre kan du ta både solheiser og t-kroker. Det er fantastisk nydelig å kjøre der, du får en vill utsikt og alltid nypreparerte, fine løyper, tipser Maren om.

I 1895 gikk fire engelske turister seg vill på Weissfluhjoch og havnet til slutt i Küblis. Slik oppdaget de den 12 kilometer lange Parsenn-nedstigningen som er en drøm for enhver erfaren skikjører. Siden den gang har Parsenn vært det klassiske skisenteret med endeløse, brede bakker og tradisjonelle fjellstuer, i tillegg til å være arena for Parsenn Derby – det eldste skiløpet i Sveits.  

Jakobshorn på sin side, er kjent som “freestyle-fjellet” og gir våghalser alt de kan drømme om. På toppen av fjellet finner du fire løyper med både hopp og rails, og ved foten av fjellet; nok et freestyle-høydepunkt, nemlig superpipen. Her kan du ta deg en pust i bakken på solterrassen, nyte et godt måltid, slappe av i boblebadet eller danse til internasjonale DJs – det er nettopp det Jakobshorn handler om.

Pischa, Madrisa og Rinerhorn er de mest barnevennlige fjellene om du skal ha med de minste på skiferie. Førstnevnte er det mest uberørte alternativet for alle som ønsker å komme seg vekk fra kjas og mas, og tilbyr i tillegg flotte langrennsløyper. Rinerhorn har, i tillegg til det omfattende skianlegget, en 3,5 kilometer lang akebakke. To ganger i uken inviterer de til skikjøring og aking om natten.  

Les også våre tips til en skiferie i Østerrike her.

Andre aktiviteter i Davos

Utvalget av både shopping og mat er passelig stort, i tillegg byr  Davos på en rekke spennende aktiviteter som badehus, klatring og skøytehall – perfekt om alle i reisefølget ikke ønsker å bare tilbringe hele ferien på ski.

Skøyter har lange tradisjoner i Davos, og Davos World of Ice er en eventyrlig lekeplass for alle som vil prøve seg på glattisen, enten du vil spille hockey, prøve curling eller forbedre ferdighetene dine på skøyter.

Foretrekker du mindre adrenalinrush, kan det være verdt å merke seg at Davos har vært kjent for sine helbredende spa i 140 år. Historien om Davos som spa-by begynte på midten av det nittende århundre, da Alexander Spengler kom fra Tyskland og oppdaget de helbredende effektene av fjell-klimaet. Slik ble det en verdensberømt spa-by.

Eau-là-là er en oase for alle helsebevisste. Det kjente spaet byr på fasiliteter som dampbad under fortryllende stjernehimler, solarium, basseng – både utendørs og innendørs, en 80 meter lang sklie og selvfølgelig: Spa.

Kulinariske opplevelser

Alt i alt finner du et utvalg på 140 restauranter i Davos, alt fra gourmetrestauranter til koselige vertshus, som feirer den varierte naturen av internasjonal mat.

Sjekk ut Al Pino som ligger på Intercontinental Davos. Her finner du enkel, hjemmelaget italiensk mat for hele familien med alt fra antipasti, pizza og pasta, til sofistikerte risotto, fisk- og kjøttretter på menyen.

Ønsker du en annerledes kulinarisk opplevelse bør fjellrestauranten Iglu Dorf besøkes. Den finner du i Parsenn-området, beliggende i en spesialbygd igloo-landsby. Book en fondue-deluxe middag inne i en igloo, eller ta en lunsj utenfor i solveggen.

Hotell i Davos

– Davos er et sted som kanskje passer de som har lyst til å bruke litt ekstra penger på en ferie. Det er Sveits, så det er selvfølgelig litt dyrt å bo og heiskort er generelt dyrt, men jeg vil jo si at det totalt sett er verdt det. Noen ganger er det viktig å unne seg litt luksus, avslutter Maren.

Frister det med en skiferie i Davos, er det mulig å få gode rabatter på overnatting. Som innehaver av et re:member kredittkort får du nemlig tilgang til fordelsprogrammet som gir deg opptil 10 % reward-rabatt på hotels.com. Velg for eksempel mellom disse flotte hotellene:

  • Hotel Schatzalp: Historiske Hotel Schatzalp åpnet dørene allerede i 1900 som et luksuriøst sanatorium, og ble senere omgjort til et fjellhotell. Arkitekturen har blitt bevart og du får se jugendstilen i sin opprinnelige form. Hotellet byr på fantastiske natur- og kulturopplevelser, og har både kjøkken og vinkjeller med sensuelle godbiter.

  • Ameron Swiss Mountain Hotel: Med kombinasjonen av ferie, velvære og ski ligger forholdene til rette for en perfekt skiferie på dette firestjerners hotellet. Ameron Swiss Mountain Hotel har moderne rom i sveitsisk design av høy kvalitet, et spaområde på hele 850 kvadratmeter og autentisk, god mat på den italienske restauranten Cantinetta.  

  • InterContinental Davos: Det luksuriøse hotellet InterContinental har 216 velutstyrte, romslige rom og suiter. Alle har privat balkong med flott utsikt over Davos og fjellandskapet. Kokken Konstantin Möhring og hans team vekker apetitten din og gir deg en fantastisk kulinarisk opplevelse i hele tre fremtredende restauranter. Og i spa-avdelingen får du ikke bare nyte deilige behandlinger med peeling og serum, men du får også den fineste sveitsiske sjokoladen.

Ønsker du å unne deg en luksuriøs skiferie, er Davos definitivt destinasjonen for deg. Husk å logge inn via re:member reward for å benytte deg av reward-rabatten.