Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

Skiferie i Chamonix: Fjellene du ikke kan gå glipp av

Chamonix er et populært reisemål for mange, som Frankrikes største og mest populære vinterdestinasjoner. Her bugner det av skiområder for skiglade nordmenn, i tillegg til Aiguille de Chamonix som har en 360 graders utsikt over Alpene.

For en skiferie fylt med opplevelser og fjell, bør du ikke gå glipp av Chamonix. Dalen er fylt av populære fjellområder, og har bakker for alle slags reisende. I tillegg er skidestinasjonen en favoritt når den norske alpinisten Henrik Kristoffersen skal på skiferie til utlandet.

– Chamonix som skiferie passer for alle, og er et veldig fint sted å dra. Byen passer kanskje aller best for de som er litt ivrige på toppturer, sier han.

Hvordan komme seg til Chamonix?

Fra Norge er raskeste vei å fly til Genève i Sveits for å komme seg til Chamonix. Det er mange flyselskaper som flyr til Genève året rundt. Norwegian flyr direkte flere ganger i uka, og har du god tid kan SAS ta deg dit med en mellomlanding på flyreisen.

Når du ankommer flyplassen kan du enten leie en bil, eller sette deg på en buss som gir deg en behagelig tur til Chamonix, og reisetiden tar ikke lenger enn en og en halv time.

Et eldorado av skibakker

Med et overflod av skiområder og fjell er Chamonix perfekt for skikjøring og andre vintersporter. Byen var den første til å arrangere Vinter-OL i 1924, så da er det ikke så rart at vinterlekene dominerer her. Ta skiene fatt og utforsk hva den franske metropolen har å by på!

Det er 4 store skiområder i Chamonix-dalen som tiltrekker vintersportentusiaster fra hele verden: Grands Montets, Brévent-Flégère, Balme-Vallorcine og Les Houches. Uansett nivå har du muligheter for å teste dine ferdigheter og ha det gøy i bakken av Mont Blanc-serien.

Brévent-Flégère-området har noe for de fleste. I bunnen av området er det tilrettelagt for nybegynner som ikke vil gyve seg inn i for bratte bakker. På Brévent-siden finnes det et freestyle-område som er utstyrt med 5 skinner, og har instruktører som kan hjelpe deg til å utvikle ferdighetene dine. På Flégère-siden har du mulighet til å utforske dine grenser. Bryt speedometeret ditt i den bratte skibakken som har en fallhøyde på hele 150 meter.

Er du en som har dratt til Chamonix for å oppleve naturen, er Les Houches-området noe for deg. Her får du oppleve en 360 graders panoramautsikt på toppen, mens du kan fare ned gjennom skogsløyper på 55 kilometer.

- Chamonix er et veldig fint sted! Der kan man kjøre pudder, og de har mange alpinbakker å velge mellom. Min bror var å kjørte i løssnø der i fjor, og han sa det var veldig bra, forteller Kristoffersen.  

Les også våre tips til en skiferie i Østerrike her.

Andre vinteraktiviteter i Chamonix

Det er ikke bare skibakkene som er dominerer som attraksjoner i Chamonix. Ta taubanen Aiguille du Midi til utkikksplattformen Aiguille de Chamonix som ligger på en høyde på 3842 meter. Banen har rekord som den høyeste vertikale stigningen til en taubane, fra 1035 moh. til 3842 moh.  Med den 360 graders utsikten utover de sveitsiske, italienske og franske alpene, får du et syn du aldri har opplevd før. Dette er virkelig en vakker pause i fjellene som du bør sette av litt tid til.

En annen vinteraktivitet som kan virke forlokkende finner du i området Montenvers. Her finner du den imponerende isbreen Mer de Glace, som også er Frankrikes største bre. Den er 7 kilometer lang og 200 meter dyp. I den levende isbreen kan du gå inn i en isgrotte som er fylt med isskulpturer og huler. Ta også turen innom Glaciorium som viser en utstilling av opprettelsen og utviklingen av isbreene gjennom århundrene forklart i detalj.

 

Om du ønsker et avbrekk fra skiløyper og jakter etter en annen form å utforske Chamonix på, er Luge Alpine Coaster i Parc d’Attractions en morsom opplevelse for hele familien. Den 1300 meter lange berg-og-dalbanen tar deg med inn i fjellet, og hopper, svinger og spinner 540 grader på turen. Her kan barn helt ned i 3-årsalderen oppleve vinterparadiset på en gøy og spennende måte.

Serveringssteder av kvalitet

I den olympiske dalen har du et bredt utvalg når du skal finne noe å spise. Den økende turismen har ført til mangfold av restauranter og menyer, så her er mulighetene mange.

- Chamonix er en veldig hyggelig og koselig by som ligger nedi en dal. Byen har mange bra spisesteder med god mat, tipser Kristoffersen om.

Albert 1er restaurant er drevet av samme familien gjennom fem generasjoner. Familien har sine røtter i Alpene, og menyen er inspirert av italienske og franske delikatesser. Her får du blant annet snegler, lokalt gris- og lammekjøtt og ost fra Alpene. Dette er et spisested som har fortjent to Michelin-stjerner.

 

Hvis du jakter på oppfinnsom mat i en tømmerbekledd hytte er restauranten Cabane des Praz det riktige stedet å besøke. Allerede fra klokken 10 kan du nyte en kopp kaffe på terrassen i finværet, og utover dagen kan restauranten tilby retter med fersk og vill fisk, grillet kjøtt eller bare en regional spesialitet. Det perfekte sted å trekke deg tilbake i en romantisk stemning med kjæresten.

 

En av Europas høyeste restauranter finner du i Chamonix. Aiguille du Midi - Le 3842 ligger, som navnet tilsier, 3842 meter over havet. Restauranten tilbyr lokal, tradisjonell mat med høy kvalitet. Her får du gode anbefalinger fra kelnere, og kjøkkensjefen Cédric Lerin velger ut retter til menyen i henhold til kundens preferanser og hans egen smak. Bon appetit!

Hotell i Chamonix

På fem-stjerners hotellet Le Hameau Albert 1er tilbyr de en fantastisk variasjon på sine 21 forskjellige rom i hovedbygget. Her kan du sove i moderne alpin-tradisjon, mineralgrått rom eller ulastelig hvitt i intimiteten av et gammelt tre. I tillegg til den historiske bygningen har hotellet uavhengige hytter og familiesuiter som passer for alle.

L ‘Heliopic Hotel & Spa er hotellet for deg som ønsker en sentral beliggenhet. Det befinner seg i sentrum av Chamonix Mont-Blanc, og er lett tilgjengelig med alle ruter enten til fots eller med bil. Hotellet har en fantastisk panoramautsikt over Mont-Blanc og Aiguille du Midi som tar pusten fra deg. Her har du også mulighet til å nyte deilige behandlinger på hotellets spa.

Om du ønsker deg et litt billigere alternativ er Hotel De L’Arve en god mulighet. Det ligger i hjertet av byen, men ligger innerst i en blindgate slik at du får et rolig og behagelig opphold. Med turstier rett utenfor hotellrommet kan du lett traske avgårde og oppleve den franske naturen. Hotellet har også gratis tilbud om sykler, slik at du kan utforske byen og omgivelsene på egenhånd.

Spar penger på en skiferie til Chamonix

Frister det med en skiferie i Chamonix, er det mulig å få gode rabatter på overnattinger. Som innehaver av et re:member kredittkort får du nemlig tilgang til fordelsprogrammet som gir deg opp til 10 % reward-rabatt på hoteller gjennom hotels.com.