Bad Gastein – Vinterparadis for skientusiaster

Skianlegget i Bad Gastein er blant de beste i verden og lokker til seg skientusiaster fra hele verden. Med sine fantastiske løyper, ville afterski-muligheter og vakre arkitektur blant hvitkledde fjelltopper, er Bad Gastein i toppsjiktet når det gjelder skiferie.

Bad Gastein: Skiglede for alle

Den lille alpebyen ligger i Gasteinerdalen, og har ofte kaldere vintre enn andre sammenlignbare høyder – noe som gir snøgaranti. Den eksepsjonelle beliggenheten, med hele fem skiresorter på totalt over 200 kilometer løyper, tilbyr skiglede for alle tilreisende fra midten av november til begynnelsen av mai. Alpene er ikke like dramatiske og spisse som andre steder og har derfor løyper som passer godt for hele familien. De lettest tilgjengelige anleggene ligger i Stubnerkogel og Schlossalm.

De velpreparerte løypene i Bad Gastein ligger i en høyde opptil 2700 meter over havet, og gir en magisk utsikt over vinterland. Her er det gode muligheter til å oppdage nye løyper hver eneste dag iløpet av skiferien. Et kult tips er å legge inn heiskortnummeret ditt på Skiline.cc, slik at du kan registrere antall gjennomførte løypekilometer, hvor mange heiser du har tatt og fallhøyden. Du kan lage ditt eget diagram fra skiferien, sammenligne og konkurrere med andre skikjørere.

Få flere gode tips til en skiferie i Østerrike i denne artikkelen.

Mat og drikke

Alpene er kjent for å være legendarisk på afterski, og Bad Gastein er intet unntak. Afterski-stedet Silver Bullet Bar kan best beskrives som en cowboyfest på to etasjer og byr på ville tilstander. Et snøballkast unna finner du puben på Hotel Eden som har minst like god stemning.

Uten mat og drikke, duger helten ikke, og når magen rumler bør du prøve pepperstek eller wienerschnitzler på restauranten på Bahnhof, og gulasjsuppe på Jungerstube. Prøv også Kaiserschmarren til dessert. Det er en lokalrett som virker som en blanding av eplekake og pannekaker. Ellers kan Hofkeller anbefales – spesielt fonduen deres. Den intime restauranten ligger i kjelleren på Hotel Salzburger Hof og byr på utmerket mat, øl og vin.

Bad Gastein: En spa- og badeby

Selv om Bad Gastein er den perfekte destinasjonen for skiferie, er byen mye mer enn bare skikjøring. På slutten av 1700-tallet ble alpebyen et populært reisemål for kongelige, adelige og andre rike og berømtheter. Kurbad og slott ble bygget, og ett av de sentrale byggene i byen, Badschloss, ble åpnet for allmennheten i 1807 av Keiser Franz I. Her fant man kildevann, både kokende hett og kaldt, som skulle være helsebringende.

Varme kilder er populære den dag i dag, og takket være rør under gatene som inneholder 5 millioner liter glovarmt vann, holder sentrumsgatene seg snøfrie om vinteren. Fordelen er at du også kan ta deg et avslappende bad i kombinerte utendørs- og innendørsbad.

Vi kan anbefale badeanlegget Felsentherme som blant annet har tempererte utendørsbassenger med en temperatur på over 36 varmegrader. I tillegg finner du en 1000 kvadratmeter stor spa-avdeling. Bassengvannet fra de varme, underjordiske kildene byttes hver dag, og det blir derfor ikke tilsatt klor i vannet.

Les også vår artikkel med tips for en skiferie i St. Moritz her.

Kultur og underholdning

Den kompakte byen gjør ting lett tilgjengelig, og med korte avstander kan du oppleve mye. Får du nok av å suse nedover bakkene, kan du sjekke ut en av de mange koselige, pittoreske restaurantene i byen, delta på Snow Jazz Gastein som arrangeres mot slutten av skisesongen eller utforske en av de spennende historiske bygningene, som for eksempel Klammstein-slottet.

I tillegg er det mange store arrangement i løpet av vintersesongen. Annet hvert år kan du få med deg ski-konkurransen Red Bull Playstreet som trekker til seg over 10 000 tilskuere. Utenfor Silver Bullet kan du også få med deg isklatrekonkurransen Red Bull arrangerer.

Hotell i Bad Gastein

Mulighetene for overnatting er mange, og du kan få hotell i Bad Gastein som kan lokke med basseng med vann fra de lokale varme kildene. Et av de mest velkjente hotellene er Hotel Salzburger Hof. Det luksuriøse hotellet med 143 gjesterom ligger midt i byen, men likevel kun 150 meter fra kabelbanen, Stubnerkogel. En 10 minutters gåtur unna ligger badeanlegget Felsentherme og Gastein dampbad som du kan nyte etter en lang dag i skibakkene, om du ikke velger å bruke hotellets eget tilbud på basseng og spa.

Uansett hvilket overnattingstilbud du velger i Bad Gastein, kan du med et re:member kredittkort spare penger på hotellopphold. Da får du nemlig tilgang til fordelsprogrammet re:member reward som gir opptil 10 % reward-rabatt på Hotels.com.