skiferie-i-alpene.jpg

Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 29,06 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 654 kr. Totalt 16 654 kr.

Skiferie i Alpene

Drømmer du om hvitkledde fjelltopper og å kjenne puddersnøen under skiene? Vil du ha en ferie full av opplevelser og aktiviteter? Vel, da er en skiferie til Alpene den perfekte reisen for deg. Dette er re:members guide til hvilke ulike destinasjoner i Alpene som passer best for ulike formål.

Europas største fjellområde utgjør et areal på omtrent 200 000 kvadratkilometer, og omfatter typiske feriemål i Alpene som Østerrike, Italia, Frankrike og Sveits, men også mer utradisjonelle alpedestinasjoner som Slovenia, Tyskland og Liechtenstein.  

– En skiferie i Alpene er en av de beste opplevelsesreisene du kan unne deg i Europa. Trives du i alpinbakkene her til lands, vil du ikke bli skuffet når du kommer til vakre, snøbelagte Alpelandskap. Her er det masse å velge mellom, så velg det som passer deg best. Er du litt ustødig på slalåmski, finnes det også mange gode langrennmuligheter de fleste stedene i Alpene, sier Charlotte Gogstad i Expedia.no.

Uansett hvilket sted du velger å reise til, kommer du til å få mye god skikjøring, men før du velger er det viktig at du bestemmer deg for hva som er viktigste formålet for skiferien. Derfor har vi anbefalt ulike destinasjoner for fire ulike kategorier.

Skiferie

For alpinisten:

  • Val Thorens

Høyt i de franske alpene finner du Val Thorens - alpinistenes paradis. 179 heiser kan ta deg med til 600 kilometer med løyper. Bakkene kan by på alt du måtte trenge, om du så reiser med en barnefamilie eller er ekstremkjører. Ønsker du andre aktiviteter enn ski, har Val Thorens både tennisbaner, svømmehall, treningssenter, skøytebane og squashall.

  • Val­d ́Isere

Val­d ́Isere i Frankrike kan tilby over 300 kilometer med løyper og 89 heistrekk. Det finnes nok av bratte heng og lange slakke partier, så det å finne en favorittbakke kommer ikke til å være vanskelig. Når du blir sliten av å ha ski på beina kan du dra på isklatring, paragliding eller kjøring med hundeslede.

  • Cervinia

Cervinia er Italias høyeste beliggende skisted, og strekker seg helt fra 3883 meter over havet. Her finner du 313 løypekilometer, og i tillegg henger løypene sammen med sveitsiske Zermatt. Cervinia er i tillegg en svært sjarmerende by med hyggelige restauranter, barer og cafeer.

Alpene

For luksusdyret:

  • Zermatt

Mange vil beskrive en skiferie i Zermatt som fullkommen. Dramatiske, vakre fjelltopper omringer deg, og du kan kjøre ski 365 dager i året. Det er ingen biltrafikk i Zermatt, så alt er rent, komfortabelt og ikke minst - sjarmerende. Vil du ikke vandre, kan du kjøre ski eller ta deg frem i hestedrosjer.

  • Verbier

Sveitsiske Verbier er definitivt destinasjonen for luksusdyret og skisnobben. Her finner du en rekke restauranter i Michelin-guiden, eksklusive klesbutikker og hytter du ikke engang vil kunne gjette prisen på. Men Verbier er også kjent for sin fantastiske puddersnø, og tilbyr 412 løypekilometer fordelt på 33 nedfarter.   

For danseløven:

  • St. Anton

St. Anton er kanskje alpinsportens fødested. I tillegg til de 270 kilometerne med skiløyper, finner du også 180 kilometer med upreparerte løyper med meterhøy puddersnø. Merk deg at det ikke finnes noen lette løyper, så det er best å ha skierfaring.

  • Saalbach

Den sjarmerende alpebyen Saalbach er bra både med og uten ski på beina. Hvis du ikke har noe imot et glass etter skituren, og hvis det er afterski du er på jakt etter - er dette utvilsomt stedet. Her er det omtrent 200 forskjellige steder der du kan svinge deg på dansegulvet.

Hvordan reise rimeligst på skiferie

Skiferie i Alpene er ikke billig, og du må regne med at en ukes tur vil koste fra 12 000 kroner og oppover, men ser du etter den billigste turen til Alpene, er destinasjonene i Østerrike definitivt rimeligst.

Expedia er verdens største reisebyrå på nett, og har tilgang til mer enn 105 000 hoteller, 450 ulike flyselskap, samt de største globale leiebilselskapene. Dersom du har et kredittkort fra re:member kan du få opptil 4 % reward-rabatt hos Expedia gjennom fordelsprogrammet re:member reward og på den måten få er rimelige skiferie. Dersom du ikke allerede har et kort fra re:member, kan du søke om et kredittkort her.