Vattenrutschkana2.jpg

Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

Kjente og ukjente severdigheter i Roma

Roma kan by på uendelig mange attraksjoner, og en helg er ikke nok til å dekke alle kunstskattene og arkitektperlene. Derfor har vi samlet våre beste reisetips om severdigheter i Roma i en detaljert Roma reiseguide. Vi har funnet både kjente og ukjente turistattraksjoner som du må få med deg hvis du skal til Roma.

Kjente severdigheter i Roma:

  • Colosseum

Colosseum er en av de mest kjente severdighetene i Roma. Verdens største amfiteater stod ferdig i år 80, og regnes som et av de mest imponerende byggverkene i verden. Du får dessverre ikke opplevd hvordan det var å være en tilskuer blant 50 000 andre tilstede på en gladiatorkamp, men opplevelsen kan du ikke være foruten. Det 188 meter lange, 156 meter brede og 4 etasjer høye byggverket kunne også settes under vann slik at sjøslag kunne utkjempes.

Vil du slå to fluer i en smekk, er det smart å kjøpe billetter som gir tilgang til både Colosseum og Palatinerhøyden like ved. Ligger hotellet ditt et stykke unna, er det enkleste å ta metroen til Colosseum som ligger rett ved bygget.

  • Pantheon

Dette prakteksempelet på romersk ingeniørkunst ble bygget i perioden 118-125 e.Kr av keiser Hadrian. Tempelet, som i år 609 ble omgjort til kirke, var gravplass for italienske konger på 1800-tallet. Pantheon må besøkes på dagtid slik at du får med deg at det opplyses av det 9 meter store hullet i toppen av kuppelen.

Beliggenheten er rett ved Piazza della Rotonda, der du finner en rekke restauranter med uteservering slik at du kan nyte synet av det flotte bygget samtidig som du nyter god mat og drikke.  

  • Fontana de Trevi

Den vakre Trevifontenen stod ferdig i 1762, og ligger sentralt i Roma på Piazza di Trevi. Med 26 meter i bredden og 20 meter i høyden er den ikke bare den mest kjente fontenen i Roma, men også den største.

Når du besøker denne severdigheten må du kaste en mynt over skulderen i fontenen. I følge legenden vil dette bringe lykke og sikre at du returnerer hit senere i livet. Et godt tips er også å komme hit på kveldstid etter at det har blitt mørkt. Da unngår du store folkemengder og det å se fontenen i full belysning på kveldstid, er en helt magisk opplevelse.  

  • Peterskirken

Roma er full av kirker, men få kan måle seg med Italias største og mest spektakulære, nemlig Peterskirken i Vatikanstaten. Den første delen av ble allerede påbegynt i år 326, og basilikan ble ferdig bygd på 1500-tallet.

Fra kuppelen, som er laget etter tegninger til Rafael, kan du få en fantastisk utsikt over hele byen. Det lønner seg dog å ha gode sko, en relativt god kondisjon og ikke være redd for høyder eller trange ganger. Du skal faktisk opp 500 trappetrinn, og jo nærmere toppen du kommer, desto smalere blir det. Husk også at du må ha på deg bukser og t-skjorte for å komme inn i kirken. Møter du opp i singlet, shorts eller miniskjørt må du nyte utsikten fra Petersplassen.

Ukjente severdigheter i Roma:

  • Underjordiske etasjer

Roma har over 700 kirker, noen mer kjente enn andre. De fleste kirkene i gamle Roma ble bygget oppå gamle bygninger. Derfor har mange av dem, for eksempel San Clemente, underjordiske etasjer du kan spørre om å se.

  • Perugia

To timer utenfor Roma finner du Perugia, en kjent kunstby med flotte byggverk og ærverdig historie. Byen har like mye kunstnerisk sjel som Roma, og ses på som ett mindre Firenze. Dette er absolutt et sted du burde sette opp på “må se”-listen neste gang du reiser til Roma.

Det produseres mye vin i Italia. Kunne du tenkte deg å lære litt mer om, eller smake typisk italiensk vin, er løsningen å dra på vinsmaking. Dette er noe som passer både for deg som er en nysgjerrig vinkjenner eller rett og slett bare ønsker å prøve vin fra distriktet.   

Vil du har mer reisetips om Roma? Les vår store reiseguide til Roma.

Ved å betale med MasterCard kan du få gode tilbud og rabatter på severdigheter og andre ting du kan se og gjøre i Roma gjennom fordelsprogrammet Priceless Cities.

Dersom du ikke allerede har et Mastercard fra re:member kan du søke om et i dag slik at du får det i god tid før reisen. God tur til Roma!