Vattenrutschkana2.jpg

Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

En reiseguide til Roma

Roma er en flott by å reise til hele året, men det gode været og mangelen på store turiststrømmer gjør våren til den beste tiden. Å vandre gjennom byen byr på fantastisk historie, arkitektur, hyggelige innbyggere, det italienske kjøkkenet, og ikke minst gode shoppingmuligheter.

Fra Oslo til Roma

Det sies at alle veier fører til den italienske hovedstaden, men skal du på en helgetur fra Oslo til Roma er det fornuftig å reise uten mellomlandinger. Å fly til Roma tar nemlig i underkant av fire timer, og på den måten får du mest mulig tid i den fantastiske byen. Ved å bestille god tid i forveien kan du få de beste prisene på flybilletter.

Gjennom re:members reward-program kan du få ytterligere rabatter på blant annet Expedia. Du får i tillegg reise- og avbestillingsforsikring inkludert hvis du betaler over halvparten av reisekostnadene med kredittkortet ditt. Finner du overnatting i Roma på Hotels.com kan du også benytte deg av reward-rabatten, husk bare å logge inn.

Italiensk matkultur

Skal du reise til Roma kan du ikke annet enn å oppsøke det italienske kjøkkenet. Det er regnet for å være blant verdens beste, og kokkekunsten har utviklet seg gjennom århundrene med et mangfold av ingredienser.

Hovedstaden er skillet mellom nord og sør, og her kan du både få de søritalienske bønders tomat- og hvitløksretter, og mer raffinerte retter fra nord. Som turist er det enkelt å havne i “turistfellene” som er restauranter rundt de største attraksjonene. Her er maten for det første mye dyrere enn nødvendig, og den mangler den tradisjonelle italienske smaken.

Smaksopplevelsene står i kø, og gjennom fordelsprogrammet Priceless Cities kan du få gode restauranttilbudd dersom du betaler med Mastercard. Følg med på nettsiden deres for finne de beste restauranttilbudene i Roma. Dette er våre beste restauranttips i Roma:

  • La Taverna dei Fori Imperiali

Selv om restauranten har stamgjester som Al Pacino og Robert De Niro, er maten det store trekkplasteret. Den familiedrevne restauranten byr på tradisjonell romersk mat, og du burde bestille pasta med svart trøffel til.  

  • Gino in Trastevere

Her må du forvente at det blir kø, så beregn god tid, for dette er et sted fastboende også besøker. Stedet er folksomt og maten er god. Velg mellom tradisjonelle romerske retter til gode priser.

  • Ristorante da Setimio

Like ved alle turistfellene ved Pantheon finner du denne bortgjemte restauranten. Du får et stort utvalg hjemmelaget mat i autentiske omgivelser. Skal du prøve noe, bør villsvinet stå øverst på listen.

Shopping i Roma

Det finnes utallige turistattraksjoner og severdigheter i Roma, men når du først har muligheten til å sikre deg klær du ikke finner i Oslo bør Roma-turen inkludere en shoppingrunde. Dersom du bruker Mastercard når du handler, kan du få gode shoppingtilbud gjennom fordelsprogrammet Priceless Cities.

Italienere har kanskje et sterkere forhold til mote og design enn noen andre i Europa. Mye av moten er laget av det beste skinnet, og det blir brukt til alt fra sko til møbeltrekk og luksusbiler. Produsentene er konsekvent ute etter å produsere produkter i meget høy kvalitet, som også gjenspeiler seg i prisen. Lurer du på hvor du skal handle?

Dette er shoppingtipsene våre:

  • Via dei Condotti

I denne verdenskjente gaten finner du eksklusive designerbutikker av de største italienske motehusene. Vi snakker Fendi, Bvlgari, Valentino, Gucci, Versace, Armani og Boss - for å nevne noen. Passer ikke prisene lommeboken, er det en opplevelse i seg selv å bare vindusshoppe.

  • Via del Corso

Dette er den lange, store handlegaten på 1,5 kilometer som knytter Piazza del Popolo med Piazza Venezia. Her finner du rimeligere alternativer og kjedebutikker, som blant annet Zara. Dette er også gaten for Romas årlige karnevalparade.

  • Via del Coronari

Hvis du er på jakt etter et mer bohemsk alternativ er dette stedet for deg. Aktiviteter og lærvarer ligger som perler på en snor, du kommer sikkert til å finne et kupp.

Selv om det kan være veldig fristende å kjøpe en piratkopi av produkter fra ekte merkevarer, som en Louis Vuitton-vesker eller en Rolex-klokker, bør du unngå det. Sivilkledde politimenn prøver å bøtelegge selgerne, men da de sjelden har penger blir det du som ender opp med en sviende bot.  

Se også vår overnattingsguide hvis du trenger tips til hoteller i Roma.

Dersom du ikke allerede har et Mastercard fra re:member kan du søke om et her, i god tid før reisen, slik at du får utnyttet alle de gode rabattene. Da gjenstår det bare å ønske deg en riktig god reise til Roma!