reise-paris-louvre.jpg

Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

Reisetips for helgeturen til Paris

Flyturen fra Oslo til Paris varer i drøye to timer så dette er en perfekt destinasjon for helgeturen. Utvalget av hva du kan gjøre i romantikkens hovedstad er stort. Derfor har vi samlet våre beste reisetips til hva du kan se og oppleve hvis du skal på tur til Paris.

Paris er den største byen i Frankrike og den femte største i EU, bak andre metropoler som London og Berlin. Her er det kun fantasien som setter grenser for hva du kan finne på. Vandre gatelangs gjennom flotte avenyer i timesvis for å finne ny inspirasjon, eller skriv en liste over det du absolutt vil få med deg og begynn å kryss av listen.

Tur til Paris

Paris severdigheter

Paris er en by full av attraksjoner og severdigheter, og det er ingen tvil om at du kommer til å finne noe du liker. Vi har valg ut tre av våre favoritter i Paris:

  • Eiffeltårnet

De i underkant av seks millioner besøkende gjør dette til den mest besøkte turistattraksjonen i Paris, og det er ikke uten grunn. Verdenskjente Eiffeltårnet er nemlig like fint om natten, som dagen - om ikke finere. 20 000 lyspærer blinker utover byen og skaper magi i Paris.

  • Triumfbuen

I enden av Champs-Élysées finner du Triumfbuen. Fra utsiktsposten, «Observatoriet», 284 trappetrinn over bakken kan du nyte den fantastisk utsikten over Paris, eller følge med på det trafikale kaoset i sju-felts rundkjøringen rett under. Den har faktisk tilgang til hele 14 avenyer.

  • Louvre

Kunstmuseet som er like interessant utenfor som inni, ligger sentralt i Paris og representerer verk fra alle de store mestrene. Vi anbefaler at du på forhånd finner de avdelingene som interesserer deg, for her kan du bruke lang tid.

Ta også turen til den lille øya Ile-da-la-Citè der hele historien til Paris starter. Det er nemlig her vandrerne slo seg ned og la grunnlaget for byen. Her finner du mange kjente attraksjoner verdt å få med seg; den fantastiske gotiske katedralen Notre-Dame, Justisdepartementet, Conciergie som er stedet er Marie Antoinette ventet sin henrettelse i 1973, og det gotiske kapellet Sainte-Chappelle.

Restauranter i Paris

Planlegger du en tur til Paris er det klart at du må oppsøke det franske kjøkkenet som er en fest for smaksløkene. Det er ikke uvanlig at folk reiser til Paris kun på grunn av maten. Av franske spesialiteter finner du snegler, foie gras og coq au vin som er hane kokt i rødvin. I tillegg er ost og vin typisk fransk. Osten blir ikke bare brukt i matretter, men serveres også i tykke skiver mellom hovedretten og desserten.

Skal du ha dessert anbefaler vi at du tar turen til Ladurée. Du må selvfølgelig smake bakeverket som er varemerket Paris, nemlig makroner. De kommer i alle mulige farger og smaker.

Paris har et stort utvalg eksklusive restauranter, og et besøk på en av disse er utvilsomt en unik gastronomisk opplevelser. Vi har valgt ut tre velsmakende restauranter i Paris, men husk at de krever både bordbestilling og at du stiller i finstasen:

  • Pierre Gagnaire ligger på listen over de 50 beste restaurantene i verden, og er definitivt en av de fineste og beste i Paris.

  • Ambroisie har hele tre stjerner i Michelinguiden. Restauranten i Marais-distriket byr på en romantisk atmosfære med klassisk interiør og levende lys.

  • Le Meurice har fått full pott på Michelin-stjerner. Superkokken Alain Ducasse skaper magi i restauranten som ligger i det femstjernes hotellet med samme navn.

Et annet godt tips er å følge med på Priceless Cities, fordelsprogrammet til Mastercard. Her kan du få gode tilbud og rabatter på restauranter i Paris.

Shopping i Paris

Paris er et mekka for fashionistaer og moteinteresserte. Når du først reiser fra Oslo til Paris kan du ikke la være å lete etter fantastiske skatter du ikke kommer til finne hjemme i Norge. Dette er de beste shoppingstedene i Paris:

  • Avenue des Champs-Élysées

Dette er kanskje en av verdens mest berømte gater, her ligger de største butikkjedene på rekke og rad. Men du må regne med lange køer for her bugner det av turister.

  • Lafayette

Er det et kjøpesenter du bør besøke, så er det Lafayette. Fordelt på flere etasjer finner du de største merkevarene som Marc Jacobs, Dior, Chanel og Chloé. De har også en fantastisk skoavdeling i underetasjen du må få med deg. Kanskje du finner et par fantastiske Louboutins som du kan ta med deg hjem?

  • St. Germain

Her myldrer det av unike butikker som Sonia Rykiel og Burberry, men du finner også Zara, H&M og Mango. Her er det også en rekke koselig kafeer og restauranter som egner seg ypperlig til en liten pustepause imellom shoppingøktene.

Er du på jakt etter vintage, anbefaler vi Yukiko i Marais som selger eksklusive plagg og vesker fra blant annet Chanel, Hermès og Louis Vuitton.

Mastercard gir deg også gode shoppingtilbud gjennom fordelsprogrammet Priceless Cities. Sjekk derfor ut nettsidene deres når du skal reise til Paris.

Paris reisetips

Få mest mulig ut av din tur til Paris

Dersom du ikke allerede har et Mastercard fra re:member, kan du bestille det nå slik at du får det i god tid før du drar på tur til Paris. Da kan du blant annet benytte deg av de gode rabattene du får på flybilletter til Paris. Husk at du også får inkludert reise- og avbestillingsforsikring når du betaler over halvparten av reisekostnadene med kredittkortet. 

Fordelsprogrammet gir deg også gode rabatter på hotellopphold i Paris dersom du bestiller fra blant annet hotels.com eller booking.com.

Trenger du flere hotelltips? Se vår guide til hoteller i Paris her.

Om du ikke har et re:member-kort kan du søke om et her. Da gjenstår det bare å ønske deg en riktig god tur til Paris!