Vattenrutschkana2.jpg

Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 29,06 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 654 kr. Totalt 16 654 kr.

De beste tipsene for minnerike opplevelsesreiser

Opplevelsesreiser er i vinden som aldri før. Vi ønsker ikke lenger å ligge paddeflate på en solseng i ferieuken vår. Nei, nå vil vi ut å oppleve nye kulturer og bli kjent med lokal skikk og bruk.

– Flere og flere ønsker å oppleve noe helt nytt når de er ute og reiser, og mange prioriterer dette på samme måte som andre prioriterer slaraffenlivet på stranda i Syden. Det kan se ut til at flere nordmenn har blitt mer eventyrlystne de siste årene, med en stigende interesse for å oppleve nye kulturer, samt lokal skikk og bruk, sier Charlotte Gogstad, talsperson for Expedia.no.

En opplevelsesreise er en ferie for livet

En opplevelsesreise er ofte litt dyrere enn en vanlig utenlandstur. Du kan selv velge om du kjøper en ferdigpakke fra aktører som planlegger hele turen for deg, eller du kan gjøre alle forberedelsene selv. Men oppleve ting - det skal du.

En vanlig reise kan gi deg mange opplevelser, men en opplevelsesreise er en ferie du planlegger nøye på forhånd. Du ligger ikke bare i hengekøyen med en paraplydrink i hånden, men du går aktivt inn for å oppleve noe nytt. Det kan være fjellturer, mat og vinturer, dansereiser eller spaferier. Det kan være at du reiser til et land som Sør-Amerika og oppsøker nye kulturer hver dag.  

Safari i Afrika

Mange ønsker å dra på opplevelsereiser til Afrika. Kontinentet byr på vakker natur med majestetiske innsjøer og er fullt av eksotiske dyr, derfor er safari noe mange drømmer om å oppleve. Tanzania og Kenya er spesielt kjent for sitt rike dyreliv, og er et flott valg hvis du skal på safari for første gang.

En slik opplevelsesreise kan variere fra fire til ti dager, men en klassiker er å dra i opptil to uker og deretter reise innom fire-fem forskjellige naturreservater som alle har ulike dyr du kan se på. En slik tur vil definitivt skape minner for livet, men husk å nyte alt uten kamera også.

Opplevelsesreiser

Opplevelsesreise til Sør-Amerika

At det ligger så langt unna, med spenennde kulturer og mange forskjellige land som er unike på hver sin måte, er nok noe av grunnen til at Sør-Amerika er svært populær destinasjon for opplevelsesreiser. Dra på oppdagelsesferd i livlige Rio, se den fantastiske verdensarven Iguazufallene, dans tango i Buenos Aires, eller dra på hiking i Machu Picchu. Ja, det er ubegrenset hva du kan oppleve i Sør-Amerika.

Og ikke minst er Amazonas en helt fantastisk opplevelse. Regnskogen huser millioner av insekter, fisk og dyr, og du kommer til å oppleve mye du aldri får opplevd noe annet sted i verden.   

Scootertur på Svalbard

Et annet godt tips til en minnerik opplevelsesreise, er en scootertur til Svalbard. Er du eventyrlysten, glad i natur og vinter er dette den perfekte opplevelsesreisen for deg. Tenk deg en snøscooter-tur over snøkledde fjellsider og islagte fjorder. Er du esktra heldig får du også oppleve nordlyset.

Husk at du trenger førerkort klasse S for å kjøre snøscooter. Er du ikke vant til å kjøre scooter, får du en nøye gjennomgang av praktiske opplysninger i forkant av turen - slik at du vet hvordan du skal ferdes i det nesten uberørte landskapet.

Få flere gode tips til ulike typer aktivitetsreiser her.

Opplevelsesreise

Gode rabatter på opplevelsesreiser

Med et kredittkort fra re:member får du opptil 10 % reward-rabatt hos Expedia gjennom fordelsprogrammet re:member reward. På den måten kan du få en rimeligere opplevelsesreise. Har du ikke et kredittkort fra re:member, kan du søke om et her.

Expedia er verdens største reisebyrå på nett, og betjener millioner av reisende hvert år. De har tilgang til mer enn 105 000 hoteller, 450 ulike flyselskap, samt de største globale leiebilselskapene. Så uansett om du skal fly til Bodø eller Berlin, ha et hotellrom i London eller Stockholm - Expedia har utvalget.

God opplevelsesreise!