new-york-severdigheter2.jpg

Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

New York severdigheter

For mange er New York drømmereisemålet. Ettersom byen er spekket med ting å gjøre, kan du raskt bli i tvil om hva du bør få med deg. Derfor har re:member funnet både tradisjonelle og litt mindre kjente New York severdigheter.

Etter at du har ankommet hotellet eller leiligheten i New York og lagt fra deg den tomme kofferten, er det bare å komme seg ut. Skal du få med deg flest mulig New York severdigheter, er det best å begynne med en gang.

Severdigheter i New York

Tradisjonelle New York severdigheter

Når 40 millioner turister årlig besøker New York, er det klart at du også skal være en ordentlig turist i verdens beste storby. Vi har funnet fire obligatoriske severdigheter du må få med deg:

● Times Square

Dette er definitivt New Yorks mest hektiske attraksjon. Med de blinkende neonskiltene og folkelivet, er Times Square noe du rett og slett må oppleve. Se en musikal på Broadway, spis og drikk på en av de utallige restaurantene og cafeene, eller utnytt deg av de gode shoppingmulighetene.

● Frihetsgudinnen

Like utenfor Manhattan, på Liberty Island, finner du den verdenskjente severdigheten Frihetsgudinnen. Dette er absolutt noe som bør stå på listen din over ting å gjøre i New York. Den var en gave fra Frankrike i 1884 som et symbol på deres gjensidige vennskap. I 2009 gjenåpnet observasjonsdekket i kronen etter å ha vært stengt for turister siden terrorangrepet i 2001.

● Empire State Building

Ikke bare låner bygningen navnet sitt til New Yorks kallenavn, The Empire State, men skyskraperen er også et viktig symbol for byen. Den 443 meter høye bygningen gir deg fantastisk utsikt over hele New York. Et tips er å besøke observasjonsdekket til Rockefeller Center på dagtid, og Empire State Building på kveldstid for å se millioner av lys pryde landskapet under deg.

● Central Park

Central Park er den mest besøkte parken i hele USA med sine 25 millioner besøkende årlig. Kanskje ikke overraskende med alle tingene du kan gjøre i New Yorks hage. Hva med en piknik på en av de grønnkledde engene? Sug inn stemningen og la fargerike newyorkere underholde deg. Parken byr blant annet på kunstige sjøer, spaserstier, skøytebane, badebasseng, lekeplass og dyrepark.

Utradisjonelle severdigheter i New York

I USAs største by er det også en rekke ting du kanskje ikke har tenkt over at du kan gjøre. Derfor har vi gjort jobben for deg og funnet fire utradisjonelle severdigheter i New York:

● Besøk en hemmelig bar

Skjulte barer, også kjent som speakeasy bars, har vært populære siden forbudstiden i USA. Fra 1920 til 1933 var det forbud å omsette, transportere og produsere alkohol. Selv om det i dag er lovlig, elsker fortsatt newyorkerne disse barene med vintage innredning, hemmelige innganger og drinker laget av klassiske ingredienser. Du burde ta turen til Chinatown der du finner Apothéke. Nøkkelordene er: Resepter og ampuller.

● Et mekka for matinteresserte

På starten av 1900-tallet var Chelsea Market kjent for produksjonen av den velkjente Oreo-kjeksen, men siden 1997 har det historiske bygget vært et innendørs marked. Blant mursteinsveggene, fabrikkgulvet og den store takhøyden finner du matboder og butikker på rekke og rad. Er du matinteressert er dette historiske industrilokalet absolutt en ting å gjøre i New York.  

● Minigolf på Pier 25

Pier 25 er den lengste bryggen i Hudson River Park. Her kan du oppleve en annen side av storbyen ved å spille strandvolleyball eller 18-hulls minigolf. I tillegg finner du matboder, områder for historiske skip, lekeplass og en kunstgressplen du kan slappe av på i byen som aldri sover.

● Byens beste fastfood burger

Fra å være en pølsebod på Madison Square Park ble Shake Shack i 2004 en permanent kiosk. Denne moderne gatemat-kiosken serverer de mest delikate burgerne, pølser, frossen vaniljesaus og shakes. Shake Shack ble umiddelbart ønsket velkommen av innbyggerne i New York, og raskt fikk også resten av landet og turister øyne opp for den enkle høykvalitetsmaten kiosken tilbyr.

Flere New York tips? Se våre topp 6 reisetips i New York her.

New York severdigheter

Trygg på ferie

Før du reiser bør du sørge for at ferien blir en trygg affære, og derfor har vi samlet noen gode råd og tips til hvordan du får mest mulig ut av ferien ved å bruke kredittkortet ditt fra re:member:

  • Fordelsprogrammet re:member reward gir deg gode rabatter på både flyreise og overnatting. Og dersom du betaler mer en halvparten av transportkostnadene med kredittkortet får du reise- og avbestillingsforsikring inkludert.

  • I en storby som New York er det alltid fare for å bli svindlet eller frastjålet eiendeler, derfor er det lurt å ha et ekstra kredittkort med på reisen.

  • Når du bruker kredittkortet i utlandet anbefaler vi at du betaler i lokal valuta, da kursen erfaringsmessig er høyere når du velger å betale i norske kroner.

Om du ikke har et kort, kan du søke om et her. Da gjenstår det ikke annet enn å ønske deg lykke til med planleggingen, og god tur til New York!