nar-du-skal-reise-til-new-york.jpg

Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

Alt du må vite når du skal reise til New York

Å reise til New York er i vinden som aldri før, og det er ikke uten grunn. På reise til New York er mulighetene nesten ubegrenset. Enten du vil shoppe hemningsløst, se minneverdige monumenter eller spise deg gjennom Manhattans Michelinrestauranter. 

Men hva må du vite før du skal reise til New York? Først og fremst bør du ha turistvisumet i orden, for dersom du ikke har dette på plass, kan du nektes innreise i landet. Visum kan du enkelt søke om på den Amerikanske ambassaden eller på deres nettsider. Du bør også pakke klær som passer til været. New York kan nemlig være svært kaldt på vinterstid og tilsvarende varmt på sommeren.

Se fullstendig reiseguide til New York her.

På listen over gjøremål før ankomst bør også veksling av penger stå. Ikke fordi forretninger og restauranter ikke tar kort, men fordi alle forventer å få noen dollar i tips. Ingen har vel lyst til å være den kjipe taxipassasjeren som ikke betalte for at sjåføren bar kofferten inn til hotellet. Så sørg for å ha noen lave valører lett tilgjengelig, så slipper du unna pinlige situasjoner.

Godt fottøy og en god plan

På reise til New York kan det være lett å falle for fristelsen å følge i Carrie Bradshaws fotspor, for ikke å snakke om fottøy. Dette er imidlertid ikke å anbefale om du har planer om å få med deg litt sightseeing i det store eplet. Har du for eksempel lyst til å gå en tur i Central Park, kan du komme over både steiner, røtter og bratte skråninger på en og samme tur.

De aller fleste av oss reiser til New York i forbindelse med en langhelg eller en ferie. Derfor kan det være lurt å sette opp en plan for hva du ønsker å få med deg i tiden du er der. Uten en overordnet idé om hva du og ditt reisefølge ønsker å se og oppleve på turen, er det lett å la “humla suse” og ende opp med å kun ha sett innsiden av Victoria´s Secret og Macy´s dagen før hjemreise. Ønsker du å besøke noen av de velrennomerte restaurantene og utestedene mens du er på besøk, bør dette bookes og avtales i god tid før du reiser ned. På New Yorks mest ettertraktede steder, er det nemlig ikke enkelt å få bord eller entré. Ofte kan de beste stedene ha flere måneders venteliste for å få komme inn.

Se også våre tips til New York severdigheter.

Reise til New York

Å reise til New York med barn

En reise til New York er for mange et yndet mål sammen med venner eller kjæreste, men mange velger også å ta med familien på tur til denne verdensmetropolen. Det finnes nemlig like mange attraksjoner som passer barna, som for de voksne. Blant annet kan du ta med de håpefulle til Bronx Zoo eller Children´s Museum of Manhattan. Og de store attraksjonene som frihetsgudinnen eller Empire State Building er som regel like populært hos hele familien.

På den andre siden bør en lang reise som dette planlegges ekstra godt med små med på lasset. Det er nemlig ikke alle barn som setter like stor pris på den lange flyturen, ei heller jet laget som ofte medfølger. Så vær forberedt på det som måtte komme med ekstra underholdning i form av filmer, blader eller eventuelt en ny leke som er spennende å se på. Kanskje kan du lage et lite travel kit med tegnesaker, noe spennende å lese, noe godt å spise og et behagelig klesskift dersom Jon Blund kommer på besøk?

Her er flere smarte tips til deg som skal reise med barn.

Undersøk hvor det er bra å bo

Et annet godt reisetips når du skal reise til New York er å gjøre litt research på hvor det passer å bo når du er på tur. De aller fleste velger å bo på Manhattan, men dersom du ikke ønsker å bo midt i gryta, kan det lønne seg å kanskje bo litt utenfor? 

Du bør også tenke på hvor de ulike tingene du ønsker å oppleve befinner seg i forhold til der du bestiller hotell eller leilighet. Selv om taxi er relativt rimelig, er det kjedelig å bruke mye tid på å komme seg fra A til B. Det er dessuten ofte trafikkorker i denne store byen, så vær lur å bestill bosted i nærheten av det du ønsker å oppleve.

Se også vår guide til valg av hotell i New York.

Kredittkort til reisen

Uansett om du skal reise til New York eller et annet sted i verden, må du sørge for å ha reiseforsikringen i orden. Betaler du over halvparten av reisekostnadene dine med re:member kredittkort, får du reise- og avbestillingsforsikring inkludert.

Ikke nok med det, så kan du også spare på både flybilletter og hotellopphold ved å benytte deg av de gode tilbudene og rabattene du får gjennom fordelsprogrammet re:member reward. Du kan nemlig spare opptil 25 % i ulike nettbutikker knyttet til reiser.

Søk om re:member kredittkort her. Husk å gjøre det i god tid før reisen slik at du kan benytte deg av de gode rabattene.