Vattenrutschkana2.jpg

Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

Reise til New York

New York er en av favorittbyene til nordmenn, men det å planlegge en tur til denne verdensmetropolen kan være litt av jobb. Derfor har re:member samlet topp seks New York reisetips.

Historien til hele verdens hovedstad New York startet i 1625, da nederlandske nybyggere drev pelshandel med indianerne i området. Året etter kjøpte Peter Minuit Manhattan av indianerne som var bosatt der.

Britiske topper kjøpte ut nederlenderne i 1664, og byen fikk navnet New York. Byen fikk også æren av å være landets hovedstad i fem år før Philadelphia tok over i 1790. Som en gave for vennskapet, mottok byen Frihetsgudinnen i 1886, fra Frankrike. Fra 1900 vokste befolkningen fra tre millioner til sju millioner innbyggere på 30 år.

I dag er New York den største byen i USA med 8,5 millioner innbyggere. Ønsker du å vite mer om historien, kan du gjøre det på The Ellis Island Immigration Museum når du drar på tur til New York.

Lokalkultur i New York

New York er et av verdens viktigste økonomiske, og ikke minst kulturelle, knutepunkt. Byen anses for å være verdens mest multikulturelle storby, og er en smeltedigel hvor de fleste nasjonaliteter er representert blant innbyggerne.

Visste du at det snakkes om lag 180 forskjellige språk i byen? Bare i bydelen Brooklyn er nærmere 100 nasjonaliteter representert. I Bronx er en stor del av befolkningen latinamerikanske, og enkelte områder preges kun av én nasjonalitet, eksempelvis Chinatown. At New York er full av mangfold synes godt i byens gater, og gir New York en hektisk og levende atmosfære.

Reise til New York

Bydeler i New York

New York er inndelt i fem bydeler: Brooklyn, Bronx, Queens, Staten Island og den mest kjente av de alle – Manhattan. Hver bydel har i tillegg egne nabolag. Selv om New York er stor by med mange områder er det likevel en enkel by å komme seg rundt i.

De fleste som er på tur til New York nøyer seg med å bli på Manhattan som huser de største attraksjonene, blant annet Empire State Building, MoMA, Central Park, Time Square og Guggenheim museum. Men selv om halvøya har alt dette så betyr det ikke at de andre bydelene er mindre interessante – snarere tvert imot. Du bør definitivt besøke en av de andre bydelene også dersom du skal reise til New York:

Brooklyn var en egen by fram til 1898, og er den mest befolkede bydelen med omtrent 2,6 millioner innbyggere. Er det én ting du må gjøre her, foruten å gå over Brookyn Brigde, så er det å besøke fornøyelsesparken Coney Island.

Bronx har 1,5 millioner innbyggere, og har blant annet Bronx Zoo, som fortjener et besøk. Av andre ting du bør sette på “må gjøre”-listen anbefaler vi Yankee Stadium og New York Botanical Garden.

Queens regnes som den mest etnisk sammensatte bydelen i verden, for nesten halvparten av de som bor der er født utenfor USA. To av byens flyplasser, LaGuardia Airport og JFK International Airport ligger også her. Her må du selvfølgelig dra på New York Mets kamp, eller ta en tur på stranden Rockaway Beach om du reiser på sommeren.

Staten Island har kun en halv million innbyggere, og har unike steder som New York Chinese Scholar Garden. Men det er verdt å merke at det å ta ferjen hit er en opplevelse i seg selv.

Lurer du på hvor du skal bo i New York? Les vår guide til hoteller i New York her.

Reise New York

Vær trygg på reisen

I en storby som New York er det alltid fare for å bli svindlet eller frastjålet eiendeler. Og dersom du blir syk kan det raskt bli en dyr affære. Derfor er det viktig å ha en god reiseforsikring for en tryggest mulig ferie. Var du klar over at du får reise- og avbestillingsforsikring inkludert dersom du betaler over halvparten av reisekostnadene med kredittkortet ditt fra re:member?

Med kredittkortet får du også andre fordeler, blant annet gode rabatter på både fly og hotellopphold i New York, hvis du benytter deg av fordelsprogrammet re:member reward. Søk om et kort i dag, så har du det til din neste reise.

God tur til New York!