langweekend.jpg

Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

Langweekend: 9 vakre byer du må oppleve

Skal du på en kort langweekend med familie, venner eller familie, og lurer på hvor turen bør gå? Eller skal du kanskje arrangere blåtur til en storby? Her lister vi opp 9 vakre byer som er perfekte for en langweekend.

Vi trenger ikke å dra langt for å besøke en herlig storby i Europa. Det er heldigvis også lett å finne en by som passer for hele reisefølget, enten det er hektisk storbyliv eller strand og sol som frister mest.

1. Langweekend i Roma - Italia

Noen av verdens mest imponerende og kjente severdigheter ligger i Roma, og de kulturelle opplevelsene ligger på rekke og rad. Har du ikke vært her før anbefales selvfølgelig det enorme amfiteatret Colosseum, det gamle tempelet Pantheon og Vatikanstaten. Gå heller ikke glipp av den majestetiske Peterskirken, en av verdens største kirker, som også huser flere fantastiske kunstverk av Michelangelo.

Historiske spor, sjarmerende gater, en romantisk atmosfære, koselige restauranter, gode shoppingmuligheter og et yrende natteliv er bare noe av det Roma har å by på. Og pasta, pizza og gelato smaker definitivt best i Italia!  

Med det varierende tilbudet av attraksjoner og aktiviteter er Roma perfekt for en romantisk weekend, men også velegnet enten du reiser alene eller sammen med barn. Roma er dessuten perfekt for en langweekend med både jentegjengen eller guttegjengen, særlig hvis dere ønsker en kombinasjon av kulturelle og gastronomiske opplevelser.

Flere tips til den italienske hovedstaden får du i vår reiseguide til Roma.

2. London - England

Med både kort reisevei og uendelige muligheter er ikke det rart London er en evig klassiker for nordmenn. Storbyen passer like godt for en langweekend med kjæresten, som med vennegjengen og hele familien – året rundt.

Med spennende markeder, flott arkitektur, historie, kultur, musikaler, shopping og et enormt utvalg av spisesteder passer London for alle. Under sommerhalvåret finnes også flere fine steder med uteservering i London. Både store og små vil sette pris på en piknik i en av de mange parkene, å sjekke ut gatekunsten i Shoreditch eller å se byen ovenfra, fra London Eye. Et annet alternativ er bygningen 20 Fenchurch, kalt «The Walkie Talkie». Her har toppetasjen en jungel med palmer og trær, en morsom opplevelse hvis du reiser med barn. Da anbefaler vi også å besøke Legoland Windsor, som ligger til i idylliske omgivelser og i kort avstand fra sentrum.

Dessuten er det perfekt å reise på fotballtur til London der Premier League-kamper, pubkultur og sightseeing står på planen, eller en shoppetur med jentene. Drikk en pint på nærmeste pub, spis på en av de mange spennende restaurantene, besøk en av de koselige kafeene eller dans på et av de kule utestedene.

Les mer om byens spennende områder i vår reiseguide til London.

3. Romantisk langweekend i Paris - Frankrike

Paris har noe for alle, men er kanskje aller mest kjent for sin romantiske atmosfære. Det gjør byen derfor til en populær destinasjon for kjærestepar. Men om du ønsker å la kjæresten bli hjemme, så er også Paris perfekt for en jentetur – der dagene vil bestå av shopping, spa, franske fristelser og champagne.

Det beste med Paris er kanskje det at det stadig er noe nytt å oppdage, selv om du har vært der før. Er det din første tur til byen bør de verdenskjente severdighetene i Paris, slik som Eiffeltårnet, Louvre museet, Triumfbuen og Notre-Dame besøkes, og byen flommer over av kule barer og utesteder og fantastiske restauranter. Nevnte vi uendelige shoppingmuligheter?

Du kan også ta med barna på en langweekend til Paris, spesielt om turen går innom Disneyland, som ligger litt utenfor byen. Der kan både store og små slippe fantasien løs i møte med kjente og kjære figurer fra Walt Disneys verden.

Her har vi samlet våre beste reisetips til Paris.

4. Langweekend i Barcelona - Spania, byen som har alt

Dersom du drømmer om en langweekend med litt varmere temperaturer, er Barcelona en sikker vinner. I denne byen kan du spise middag hos stjernekokker, se banebrytende arkitektur, bestige fjelltopper og bade i Middelhavet – på en og samme helg.

Om du velger å reise til Barcelona er dette byen som har alt. Med sol, strand, shopping, kultur og barnevennlige aktiviteter, finnes det noe for enhver smak. Byen passer derfor like godt for en barnefamilie som for en vennegjeng eller et par.

Folk i alle aldre vil sette pris på parken Parc Guell og den berømte kirken Sagrada Familia, begge signert Antoni Gaudi. Barcelonas strandlinje er ganske enkelt fantastisk, med finkornet sand og ganske langgrunt vann. Besøk fornøyelsesparken Tibidabo, et ærverdig tivoli med nostalgiske karuseller som er opptil 100 år gamle. Den ligger på byens høyeste punkt, med en helt fantastisk utsikt.  

Barcelona er en fotballby og et besøk til Barcelona FCs hjemmebane Camp Nou er verdt et besøk. Hva med å ta med guttegjengen på en fotballtur til Bareclona?

Les også våre tips til den ultimate jenteturen til Barcelona.

5. Langweekend med blåtur i Praha - Tsjekkia

Skal du arrangere blåtur? Da vil vi anbefale Praha, en av Europas vakreste byer og som virkelig er noe helt for seg selv.

Med flotte slottsområder, brosteinsgater, utsiktspunkter og spennende arkitektur, har Praha alt det en storby kan tilby, men med litt ekstra sjarm. Utforsk de snirklete smågatene, oppdag spennende gatekunst, besøk den flotte gamlebyen og få med dere Karlsbroen. Den er et vakkert skue, spesielt om kvelden. Et morsomt forslag er å leie en segway for en guidet tur gjennom attraksjonene i byen.

Praha har et hyggelig prisnivå, så dere kan spise og drikke godt til en billig penge. Tsjekkia er det landet i verden hvor man drikker mest øl per person per år, så Praha er et perfekt reisemål for alle som liker øl. Byen har over 100 mikrobryggerier og en rekke ølstuer der man kan drikke øl i verdensklasse og bli med på ølsmaking.

Flere tips til hvordan du arrangerer den perfekte blåturen finner du her.

6. Avslappende langweekend i Budapest - Ungarn

Budapest er nok en egnet destinasjon for både blåtur og kjærestetur, enten du føler for en avslappende langweekend med spa eller liv og røre i travle handlegater. Budapest er mest kjent for sitt store spa-utvalg, og kan tilby alt fra varmekilder og utendørsbassenger, til tyrkiske bad og spa-hoteller.

Mat, natur og uteliv er andre viktige stikkord for hva som kan oppleves i Budapest. Byen er full av vakre, historiske bygninger og vi anbefaler et besøk til byparken Varosliget, der det flotte Vajdahunyad-slottet befinner seg.

Ta med venninnene eller kjæresten på en langhelg til Budapest for spa, shopping, gode matopplevelser og uteliv. De hyggelige prisene gjør Budapest til en budsjettvennlig by. Ikke glem å besøke en av de kjente ruinpubene, som er falleferdige og forlatte bygninger omgjort til puber i påvente av renovering. Pubene er derfor både røffe og kule – perfekt for å ta seg noen billige øl mens dere mingler med lokalbefolkningen.  

Les også tips for en jentetur til Budapest her.

7. Eventyrlig langweekend i Reykjavik - Island

Verdens nordligste hovedstad byr på et virkelig avbrekk fra hverdagen, og her venter et eventyr uten like. Pulserende natteliv, nordlys, isbreer, hvalsafari, vulkansafari, ridetur på islandshester og varmekilder er bare noe av det som kan oppleves på Reykjavik. Det beste av alt er at man rekker veldig mye i løpet av en langweekend.

Få størst utbytte av dagene ved å booke en av de mange turene som finnes med guide til flere av attraksjonene. Ta et bad i Den blå lagune, som med melkeblått vann og et slør av damp er en opplevelse for alle sansene. Temperaturen i det mineralrike og helsebringende vannet ligger på rundt deilige 37 grader. Bli også med inn i isbreen Langjökull, den nest største isbreen på Island.

Ellers kan Reykjavik by på shopping, kulinariske opplevelser og gater som består av en spennende blanding av gammelt og nytt, tradisjonsrikt og moderne. En perfekt destinasjon for en langhelg med enten kjæresten eller venninner.

8. Opplev Nordens beste uteliv i Stockholm - Sverige

Den svenske hovedstaden er kanskje den byen i Skandinavia som har mest å by på, og gjør den til et godt valg når du ønsker å reise bort en helg – uavhengig av reisefølget. I Stockholm kan du ta en rolig gåtur i gamla stan eller oppleve virkelig partystemning med Nordens beste uteliv. Spis på strålende restauranter og sjekk ut shoppingmulighetene som ikke ligner noen andre byer her i nord.

Med alle sine broer og kanaler er det ikke så rart at byen kalles Nordens Venezia, og det er nettopp nærheten til vannet og den vakre skjærgården som gjør Stockholm både vakker og unik. Hit kan du reise med både kjæreste og venner, for byen har alt.

Stockholm er i tillegg perfekt for barnefamilier, og har et stort tilbud for både store og små. Noen eksempler er dyrehage, fornøyelsesparker, eventyrmuseum og grønne parker med både lekeplasser og badeanlegg.   

Les også vår reiseguide til Stockholm.

9. Langweekend til New York

Med direkteflyvninger fra Oslo har New York blitt et populært reisemål for en langweekend. Flyturen tar ca. åtte timer og når du først kommer til verdensmetropolen, skjønner du hvorfor så mange velger å dra nettopp hit.

The Big Apple har alt du kan tenke deg, og er perfekt for de som liker pulserende storbyliv. Det er umulig å rekke over alt i løpet av en langweekend, noe som forklarer hvorfor folk stadig vender tilbake. Det er vanskelig å bli lei av byen!  

Det lønner seg å planlegge godt slik at dere får mest ut av en langweekend i New York. Slik kan dere finne de skjulte perlene av barer, restauranter og andre kule steder som er verdt et besøk.

Bruk gjerne en dag på sightseeing, og ta t-banen til et område dere ønsker å utforske. Byen er skapt for å gå rundt og kikke, så husk godt fottøy. Besøk kjente restauranter og koselige kafeer, opplev ulike museer og dyrepark, dra på shopping og se et show på Broadway. I New York er det dessuten gode muligheter for å få med seg en uventet kunstfestival, konsert eller galleriåpning.

Byen er blant annet perfekt for familier som ønsker å oppleve noe sammen. Alt er større i USA, også lekebutikkene – som vil oppleves som små eventyrverdener for de minste. Synet av Manhattan skyline er imponerende for folk i alle aldre, og det samme gjelder den imponerende utsikten fra enten Empire State Building eller Top of The Rock. Vær tidlig ute for å unngå de lengste køene.

New York er byen du vil komme tilbake til, igjen og igjen.   

Les våre beste New York reisetips.

Slik sparer du penger på din neste langweekend 

Ønsker du å bruke mesteparten av reisebudsjettet på opplevelser, god mat og shopping, er det godt å vite at du kan spare penger når du bestiller fly og hotellopphold.

Med et re:member kredittkort får du nemlig tilgang til fordelsprogrammet re:member reward som gir opptil 25 % rabatt i over 200 nettbutikker – også flere som er relatert til reise. Du kan for eksempel få opptil 4 % rabatt dersom du bestiller flybilletter hos Expedia, og opptil 10 % rabatt på hotell hos Hotels.com via re:member reward.

Du får også reise- og avbestillingsforsikring inkludert når du betaler over halvparten av reisekostnadene med kredittkortet. Har du ikke et kredittkort fra re:member? Da kan du søke om et her. Husk å søke i god tid før reisen, slik at du får utnyttet alle de gode rabattene før avreise.

God langweekend!