Vattenrutschkana2.jpg

Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

Jentetur til Riga

Det tar bare i underkant av to timer å fly fra Oslo til Riga og middelaldersk eleganse, vakre husfasader i jugendstil, grønne parker midt i byen og sjarmerende gater med brostein. Sentrum er ikke alt for stort, så man rekker mye fra fredag til søndag - derfor er Riga perfekt for en helgetur med jentene.

Finn flyreiser til gode priser gjennom lavpriskalenderene til de ulike flyselskapene. Har du et kredittkort fra re:member, får du flere gode rabatter på blant annet flyreiser og hotell via fordelsprogrammet re:member reward.

Luksuriøst opphold

Har vi ikke alle ønsket oss å bo på et super-luksuriøst hotell der servicen er upåklagelig og atmosfæren får oss til å glemme den stressende hverdagen, om så bare én gang i livet? Vi har funnet tre femstjerners hoteller med luksuriøs eleganse der dere kan fråtse i deilige frokostbuffeer og gå med badekåper midt på dagen - ja, rett og slett føle dere som kongelige:

 • Grand Palace Hotel
 • Radisson Blu Ridzene Hotel
 • Hotel Bergs


Et annet tips er å bo i gamlebyen når dere er på jentetur til Riga. Med så mye vakker arkitektur er det ikke vanskelig å forstå hvorfor denne gamlebyen har havnet på UNESCOs verdensarvliste. På hotels.com finner dere det beste hotellet for deres behov.

Nyt spa på jenteturen 

Uansett om dere velger et hotell med spa eller ikke, bør dere sette av noen timer i løpet av jenteturen til å ta spa. Riga har mange spaanlegg, her er noen som er verdt å sjekke ut:

 • Kolonna Spa: Populært blant norske turister, ligger i Galerija Centrs.
 • Aqua Villa: Ligger midt i gamlebyen og tilbyr et stort utvalg av behandlinger.
 • Taka Spa: Elegant og moderne med god service og kjekke ansatte.

Jentetur

Matopplevelser i Riga

Jenteturen til Riga er ikke fullkommen uten noen skikkelig gode matopplevelser. I Riga blomstrer restaurantlivet som aldri før. Nye barer og restauranter spirer opp over hele byen, og restaurantene i Riga er kjent for ha høy kvalitet og lave priser. Her finner dere alt fra markedshaller med baltiske delikatesser til trendy cocktailbarer og et stort utvalg restauranter. Velg mellom asiatisk, indisk, italiensk, fransk, russisk eller latvisk kjøkken, alt ettersom hva som frister. Her er noen av restaurantene som er verdt å få med seg:

 • Vincent: Førsteklasses gourmetrestaurant med utsøkte retter fra Frankrike, Italia, Mexico og Latvia.
 • Rozengrals: Stemningsfylt middelalderrestaurant i gamlebyen med autentiske retter etter middelalderoppskrifter.
 • Lido Atputas Centrs: Populær latvisk restaurantkjede med minibryggeri og hudrevis av retter laget av latviske kvalitetsprodukter.


Shopping i Riga

En shoppingøkt er obligatorisk på jentetur, også i Riga. Det åpnes stadig nye butikker og kjøpesentre for å tilfredstille alle turistene som kommer til Latvias hovedstad. Av lokale varer bør dere se etter ravsmykker, håndverk av tre, nasjonaldrinken Riga Black Balsam, lintøy og ullklær. Her shopper dere:

 • Galerija Centrs: Et av det flotteste varehusene i byen, med 130 butikker og spisesteder.
 • Alfa Centrs: Dette norskeide kjøpesenteret er byens største med rundt 170 butikker.
 • Stockmann: Klær, mote, parfyme og skreddertjenester fordelt på fire etasjer.
 • mc2: Fokus på delikatesser, vin, ost og godsaker fra alle verdens land.

 
For shoppere er det et must å besøke det største markedet i Riga, Central Market. Det er en opplevelse i seg selv å observere livet, lukten og støyet fra bodene. Du finner alt fra grønnsaker og frukt, kjøtt og fisk, til billige klær og blomster.

Jentetur Riga

Utelivet i Riga

Det er klart at utelivet også må sjekkes ut når man er på venninnetur i Riga! Ifølge innbyggere i Riga er det lite liv på hverdager, derfor er en helgetur midt i blinken. Skyline Bar på toppen av Reval Hotel er et sikkert valg - også på en hverdag. Med fantastisk utsikt over hele byen kan dere nyte en Black Mojito - en drink med rigabalsam. Og hvis dere er sugne på mer partyliv etterpå, er det bare å teste ut et av de mange utestedene i byen.

Dersom du ikke har et re:member kredittkort allerede, kan det være lurt å søke om det i god tid i forveien av reisen, slik at du har det i hende før avreise. Husk også å sjekke ut alle reiserelaterte nettbutikker. God tur til Riga!