Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

Legg årets jentetur til København

En helgetur med venninnene trenger ikke bety at dere må reise langt. København er en storby som kan tilby det meste, blant annet flott arkitektur, spennende smaksopplevelser og fantastiske shoppingmuligheter.

Da er det kanskje ikke så rart at nordmenn stadig vender tilbake til den danske hovedstaden - som kun er en kort flytur unna. Byen byr på mange opplevelser, og shopping er selvfølgelig obligatorisk. For ingen jentetur til København er vel komplett hvis du ikke har med noen nye ting hjem i kofferten?

Shopping i Strøget

De fleste shoppingglade nordmenn som reiser til København faller pladask for Strøget, som er Europas lengste gågate. Strøget er en 1,1 kilometer lang gate med butikker, restauranter og kafeer side om side og en god blanding av rimelige kjedebutikker og store motehus. Shop hos eksklusive Prada, Louis Vuitton og Mulberry, eller dra innom mer folkelige H&M, Vero Moda og Zara. Og ikke gå glipp av TopShop og Urban Outfitters når du er i København, disse butikkene har vi jo enda ikke fått i Norge.

Et godt tips er å sjekke ut sidegatene til Strøget, for her kan dere finne mange skjulte shoppingperler. Her er det ikke bare et godt utvalg for fashionistaer, men også for de som er interessert i dansk interiørdesign. Sjekk ut Hay, Illums Bolighus og Beau Marché. Sistnevnte er en interiørbutikk med en idyllisk kafé i en hemmelig bakgård.  

Jentetur København

Deilig å være norsk i Danmark

København er en storby det er enkelt å orientere seg i. Holder dere til i sentrum, kan dere gå rundt til fots, eller dere kan benytte dere av det oversiktlige metrosystemet.

Byen har hoteller i flere prisklasser, og dere trenger ikke gi slipp på komforten for å få et rimelig hotellrom. Bruk en for eksempel sider som Hotels.com for å finne riktig hotell for dere. Hvis dere virkelig vil ha litt luksus, kan dere unne dere et opphold på det som Danish Travel Awards kåret til Københavns beste hotell - nemlig Hotel D’Angleterre. Det historiske hotellet er over 250 år gammelt og er berømt for sin luksus, eleganse og stil.

Spis godt på venninnetur

København regnes for å være en gourmetby, og har flere Michelin-stjerner enn noen annen by i Norden. For en unik kulinarisk opplevelse bør dere teste ut minst én av disse - men husk å bestille bord i god tid før avreise:  

  • Noma - Verdensberømt restaurant med nordisk mat

  • Aarø & Co. - Tilbyr en sanselig opplevelse av maten

  • Kiin Kiin - Er ifølge nettsiden den eneste thairestauranten i verden med en Michelinstjerne

Men selv om man er på jentetur i København, må man unne seg litt skikkelig street food. Vi tenker selvfølgelig på de tradisjonelle danske røde pølsene som kan kjøpes i en av de mange karakteristiske pølsebodene. Eller hva med et smørrebrød? Et klassisk dansk smørrebrød er perfekt som en liten matbit mellom alle aktivitetene.

Uteliv i København

Den danske hovedstaden er en livlig by med et sydende natteliv og kan by på utesteder for enhver smak, uansett om dere foretrekker å drikke øl på brune puber, nippe til lekre cocktails i en stilig skybar, eller danse hele natten. Områdene rundt Indre by, Nørrebro og Vesterbro har et bredt utvalg av både trendy barer og nattklubber. Besøk for eksempel en av disse:

  • The Globe - Populær irsk pub med tre barer og avslappet atmosfære

  • Ruby - Cocktailbar med stilig interiør og flott utsikt over byen

  • Club Mambo - Nattklubb der jentegjengen kan svinge dansefoten til pulserende salsarytmer, R&B og moderne hits

  • Vega - Populær nattklubb med hele seks etasjer


Opplev byen som en ekte danske

Midt i hjertet av byen ligger den over 150 år gamle fornøyelsesparken Tivoli - den mest besøkte attraksjonen i Danmark. Og stedet kan by på mye mer enn karuseller og klissete sukkerspinn. Her finner dere flotte parkanlegg, et vell av spisesteder og arrangementer, samt konserter og lysshow på kveldstid.

Parken er særlig magisk ved juletider, da er den nydelig pyntet og har et stort julemarked som er verdt hele turen alene. Så hvorfor ikke legge jenteturen til førjulstiden?

Den danske hovedstaden kjent som en av verdens beste sykkelbyer. Lei en sykkel og tilbring deler av weekendturen med opplevelser i det fri. I tillegg til å være et veldig billig og enkelt fremkomstmiddel, vil dere garantert føle dere som en ekte dansker i København.

Minneverdig helgetur

Før reisen bør dere se på nettsider som Visit Denmark for å sjekke hva som skjer i området dere har booket hotell. Nettsiden gir også praktisk informasjon om alt dere trenger på reisen, og om typiske turistattraksjoner det kan være verdt å få med seg - som Den Lille Havfrue, Amalienborg Slott og Louisiana Museum of Modern Art.

Planlegg på forhånd for å utnytte tiden best mulig. Slik gjør dere jenteturen til København til en minneverdig weekend. 

Dersom du ikke allerede har et re:member kredittkort, bør du søke om det allerede nå, så du kan benytte deg av gode reward-rabatter når du skal booke reisen. God tur!