Vattenrutschkana2.jpg

Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

Dra på fotballtur til London

Åge Aleksandersen har for lengst presisert at «fotbaill'n den e' ruind». Og hva er vel bedre enn å krysse kanalen og koble av med en oval fotballweekend i London med tips fra re:member? 

Fotball er den mest populære sporten i Englands hovedstad, og det er følgelig mange store og kjente fotballag i London. Drar du på fotballtur til London har du mulighet til å endelig innfri ønsket om å få med deg moroa direkte fra stadion framfor hjemme i stua. Med i underkant av 20 fotballstadioner er det alltid en kamp å se i sesongen, og det skorter heller ikke på aktivitetstilbud både før og etter kamp i Europas kulturhovedstad.

I London kan du blant annet se lag som Tottenham, Chelsea, West Ham og Arsenal kjempe om Premier League-poengene, og du kan være den første til å se favorittlaget ditt klinke ballen i nettet, rett fra tribunen.

Billetter til Premier League kamper kan du kjøpe på klubbenes hjemmesider eller sider som alwaysfootball.no og Ticketmaster, og det lønner seg å bestille disse separat framfor å gå for ferdigstilte pakkeløsninger.

Fotballtur til London

Musikaler, museer og shopping

Når du ikke er opptatt med å se Premier League kamper, er det et vell av andre ting du kan fylle tiden med i denne byen. London har en lang tradisjon som musikalby, hvor West End leverer anerkjente musikaler og teaterstykker i verdensklasse. Her har du muligheten til å se stykker som The Book of Mormon, Les Misérables eller Michael Jackson-musikalen Thriller, for å nevne noen.

London er dessuten hjem til noen av verdens mest besøkte museer. British Museum er verdt å besøke for arkitekturen alene, og ting som Rosetta-steinen og mumier i kolleksjonen gjør det ikke akkurat til et mindre interessant museum.

National Gallery i Trafalgar Square er fylt til randen av malerier fra det 13. til det 19. århundre, signert storheter som Van Gogh, da Vinci og Botticelli.

Storbritannias nasjonale galleri for moderne kunst, Tate Modern, er et must å få med seg i London. Her finner man en stor samling samtidskunst fra hele verden, hvor blant annet Matisse, Picasso, Rothko, Dalí, og Warhol er representert.

Mange vil gå så langt som å kalle byen et shoppingmekka, og innkjøpene får du unnagjort i populære handlegater og -sentre som Regent Street, Canary Wharf og Oxford Street - hvor sistnevnte kan skilte med over 300 ulike butikker. Du trenger ikke dra tomhendt hjem fra denne turen!

Uteliv i London

En tur på byen er obligatorisk når dere skal på fotballtur til London. Kvelden kan du avslutte i en av byens mange vannhull. Hva med å teste ut en av de klassiske «speakeasy»-barene? Disse sporer tilbake til 1920-tallets forbudstid hvor ulovlig hjemmebrygg ble servert i all hemmelighet, og er ofte skjult i omgivelsene. Eller kanskje en klassisk britisk pub med ballspill på skjermen frister mer?

  • Elk Bar: Dersom det ikke er nok i seg selv å se en kamp fra tribunen, er dette plassen for å skåle og nyte fotball på storskjerm. Med variert sportstilbud på skjerm og god mat på menyen er det ingenting i veien for å slå i hjel noen timer her.

  • The Famous Three Kings: For deg som simpelthen ikke kan få nok av sport er dette virkelig plassen å dra. Flerfoldige skjermer viser kontinuerlig et bredt utvalg av kamper, og mellom slagene kan du koble av med biljard.

  • 69 Colebrooke Row: Går du lei «brun pub»-estetikken kan det være greit å avansere til byens speakeasy-barer. Dette er først og fremst adressen til én av disse - baren i seg selv er navnløs. Den prisvinnende cocktailbaren innehar legendestatus, og er kjent for trivelige bartendere og smakfulle drinker.

  • Danger of Death: Navnet skjemmer ingen, selv om denne speakeasyen kategoriserer drinkene etter farlighet. Litt av moroa med denne baren er at den er under radaren, og du skal være god for å finne den på måfå. Inngangen? Ved toalettene i underetasjen av en pizzasjappe! Vi snakker 50-tallsmusikk, retrointeriør, uvirkelige cocktails og low key stemning.

Har du kredittkort fra re:member kan du benytte deg av medlemsfordeler via re:member reward på reisen. Du får blant annet reward-rabatt på hotellrom via Hotels.com, som tilbyr rimelige hotellrom med god standard. Dersom du ikke allrede har et kredittkort fra re:member kan du søke her. God tur!