Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

Tips til en vellykket telttur med barn

Så enkelt drar du på telttur med barna - det trenger slett ikke å være komplisert.

Å dra på telttur gir en enorm frihetsfølelse. Du kan sette opp teltet nærmest hvor som helst, og våkne opp til den utsikten du selv bestemmer.

Kanskje det er viktigere nå enn før å være ute i skog og mark uten tilgang til iPad-laderen, slik at dere kan fylle dagene med aktiviteter som alle kan være med på.

Å huske på før du drar på telttur med barn

Telter du før og etter de varmeste månedene slipper du unna den verste myggen, men det er kaldere om nettene. Det kan også være våtere i marka på grunn av all snøen som smelter. Midt på sommeren kan det bli ganske kaldt om natten noen steder i landet, og veldig varmt om dagen. Sjekk værmeldingen grundig før dere bestemmer dere for tur. Om høsten er det fine muligheter for sopp- og bærplukking.

Planlegger du telttur med barn for første gang, er det å ha en plan B det viktigste du bør huske på. Ikke dra på langtur de første gangene. Du kan gjerne starte med skogen i nærheten, eller hagen for den saks skyld. Drar dere et stykke hjemmefra, velg overnatting med kort avstand fra bilen. Dermed har du en exit-plan om det skulle oppstå noe uforutsett.

Aktiviteter for barna på turen

Før du pakker sekken med mat, bør du sjekke at alt utstyret er i orden. Du vil helst unngå å mangle sentrale teltplugger, eller å finne ut at glidelåsen til soveposen ikke fungerer.

Snakk med barna hva de har lyst til å gjøre. Vil de plukke bær, fiske eller lage bål? Alle slike stikkord kan bidra til at dere finner et sted som dekker barnas ønsker. Er barna med på å bestemme, er sjansen større for en vellykket tur.

Planlegger du en liten gåtur før dere setter opp telt, kan det være lurt å aktivisere barna på vei til stedet. Da kan det hende du slipper spørsmål som «er vi framme snart?». Du kan for eksempel lage bingo, der barna krysser av for forskjellig sorter trær, dyr, bekk, mose, osv. Husk å legge inn pauser med litt å spise og drikke.

Selv om dere har lagt opp til badeaktiviteter, kan været skifte. Da kan det være lurt å ha andre aktiviteter på lur. Kanskje du kan bake en deig som dere kan steke over bålet? Kanskje barna får lov til å spikke med barnekniv? Ta med spill eller kortstokk hvis dere blir nødt til å sitte inne i teltet å vente på at regnskuren går over. Telter dere nær et vann, er det gøy å ha med bøtte og spade, og kanskje en fiskestang. La barna ta del i å sette opp campen. Hvor er kjøkkenet, hvor skal vi gå på do? La dette være en del av aktivitetene.

Pakk så lite som mulig

Drar du sammen med en annen familie med barn, kan dere fordele mat- og aktivitetsansvar. Også er det ekstra gøy for barna å ha flere å leke med.

Når du pakker sekken, pakk så lite som mulig. Ikke stikk innom butikken på vei til campen, pakk heller alt med hjemmefra. Bruk små bokser eller poser til å ta med kaffe, ketchup, krydder og andre matvarer. Sørg for å ha med nok mat og kanskje litt snacks. Tuber med pålegg krever verken bestikk eller stor plass. Sjekk også om du faktisk trenger hele primussettet. Planlegger du å lage bål, kan det være lurt å ta med tennbrikker eller noe lett opptenningsved.

Rene skift og ull til barna er smart, til og med på sommeren. Tykke liggeunderlag er nøkkelen for å ikke fryse om natten. La barna få ta del i pakkingen, og få velge selv hvilke leker de vil ha med. La de også få bære sitt eget liggeunderlag, og andre lette ting som for eksempel toalettpapir.

Dunsoveposer er helt klart en vinner, men er dyrere enn fiber. De puster bedre, og veier mindre enn fibersoveposer. Dun har også mye lengre levetid enn fiber. Men blir de våte, bruker de lang til på å tørke. Skal du telte i fuktig vær kan fiber være å anbefale fordi de varmer selv om de er fuktig.

Unngå skogbrann

Det er i utgangspunktet bålforbud fra 15. april til 15. september, som gjelder for all utmark. Men det betyr likevel ikke at du ikke kan tenne bål. Reglene sier at du kan tenne bål der det åpenbart ikke kan medføre brannfare, men det krever stor grad av aktsomhet.

Du finner en grei oversikt hva du kan gjøre på Skogens brannvoktere. Reglene varierer også fra kommune til kommune, så ta en titt på din kommunes hjemmeside før du fyrer opp.

På Yr kan du også sjekke om det er fare for skogbrann i området der du skal campe.

5 smarte tips for en vellykket telttur 

  1. Myggen trives ikke på steder der det er en liten bris.
  2. Ha alltid med ekstra presenning, selv om det er meldt sol.
  3. Ikke sett opp teltet i bunnen av en grop.
  4. Ta med en lykt som går på batteri og solcelle. De er billige og veier som regel veldig lite. Ekstra lommelykter er også smart å ha med. Har du barn som bruker bleie, kan en hodelykt være lurt hvis du må skifte om natten.
  5. Ta med plaster og bandasje.

Ta med godt utstyr på telttur med barna

Turen blir ofte enda bedre om du har godt utstyr som ikke går i stykker midt i skogen. Trenger du å fornye noe av utstyret, eller trenger du helt nytt teltutstyr, kan du spe på utstyrsbudsjettet uten at det koster så mye ekstra om du søker om kredittkort fra re:member.

Med fordelsprogrammet re:member reward får du nemlig reward-rabatt hos blant annet Outnorth, en av Norges største aktører innen friluftsliv. Her får du kvalitetsutstyrtil en god pris fra kjente varemerker som Bergans, Norrøna, Haglöfs, Fjällräven og Helly Hansen. Logg inn via re:member reward for å benytte deg av reward-rabatten.

Kortet har ingen årsavgift og du kan betale tilbake når det passer deg. Søk om et kredittkort i dag og begynn planleggingen av neste telttur med barna nå.