kredittkort-forbrukslan15.jpg

Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

Ta med husapoteket på reise

Om du er som nordmenn flest, liker du å reise til varme strøk så snart sjansen byr seg. Lange, mørke vintermåneder gjør noe med oss, og vi lengter til varmen så snart høsten kommer. I gleden over å reise synes du kanskje det kan være vanskelig å huske på alt du bør ha med deg. Etter at bikinien og badebuksa er pakket, er liksom alt annet uviktig. Det meste kan jo også fås kjøpt på stedet – og man bør jo ha litt plass i kofferten til ting man kjøper for å ta med seg hjem!

Én ting som likevel bør få plass i bagasjen hjemmefra, er husapoteket. Dette kan være en liten toalettveske eller et lite skrin som inneholder viktige ting man kan få bruk for underveis på reisen eller når man kommer fram, og som ikke alltid er like lette å få tak i på sparket.  

Et husapotek for solreisen bør inneholde følgende:  

  1. Livsviktige medisiner for deg som bruker medisiner daglig. Disse bør du pakke i håndbagasjen, slik at de ikke forsvinner hvis kofferten skulle komme på avveie på reisen. Reseptbelagte medisiner kan også være vanskelige å få tak i på reisedestinasjonen, eller det kan være andre leverandører med andre innholdsstoffer eller doser å få tak i.  
  2. Otrivin nesespray som kan hjelpe for plager med trykk i bihulene og øregangene under flyturen.  
  3. Febernedsettende/hodepinetabletter. Dette er spesielt viktig hvis du skal reise med barn.  
  4. Antihistaminer og/eller astmamedisiner for allergikere og astmatikere. Astma kan bli verre i varmere og mer fuktige omgivelser, og for eksempel Zyrtec eller Cetirizin kan hjelpe raskt dersom du får i deg noe du reagerer allergisk mot. Allergikere med kraftige reaksjoner bør også ha med epipen i håndbagasjen. 
  5. Effektive myggmidler når du reiser til eksotiske strøk. En del av disse hjelper også mot flått, fluer og andre insekter.  
  6. Rehydreringsvæske, spesielt hvis du reiser til et sted med sterk varme og høy luftfuktighet. Barn blir også lettere dehydrert enn voksne. Væsken skal likevel brukes som nødløsning – det er viktig å lære barna at de må drikke mer enn vanlig når det er svært varmt.  
  7. Tamponger og sanitetsbind. Dette kan være vanskelig å få tak i enkelte steder i verden.  
  8. «Vanlige» apotekartikler, som plaster, sterile kompresser, en liten saks, pinsett, en bandasje, støttestrømper til flyreisen og et termometer kan være praktisk å ha med seg dersom behovet skulle oppstå.  

Mange apotek selger reiseapotek som inneholder de viktigste tingene. Flere gode råd finner du i en praktisk brosjyre fra Folkehelseinstituttet her.

Tryggere reise med re:member

Med re:member kredittkort får du reiseforsikring og avbestillingsforsikring inkludert dersom du betaler minst 50 % av reisen med kortet. Mastercard fra re:member har også en rekke fordeler på reise i utlandet, blant annet fordi det er verdens mest aksepterte kort, noe som forenkler handelen i mange utenlandske butikker.

Med re:members fordelsprogram re:member reward får du også rabatter hos flere flyselskaper og hoteller, og du holder oversikten ved å laste ned vår app som du har med deg overalt. Søk om re:member kredittkort i dag, så har du den til din neste reise.