kredittkort-forbrukslan19.jpg

Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

Smarte tips til deg som skal reise med barn

Hvis du planlegger å reise med barn, er det en del ting som kan være lurt på tenke på før avreise. I pakkingens hete er det mye du skal huske på, og noen ting må forberedes en stund i forveien. Hva du må tenke på, vil selvsagt være avhengig av hvor i verden reisen går, og barnas alder har selvfølgelig også en mye å si.

Nedenfor har vi samlet et knippe smarte tips til deg som skal reise med barn:

  1. Pass: Skal du reise til utlandet, må du huske at også små barn skal ha eget pass eller nasjonalt ID-kort. Passet/ID-kortet bestilles på politistasjon. Husk at du må være ute i god tid for å få dette i tide til reisen.
  2. Vaksiner: Avhengig av reisedestinasjon, må du sjekke hvilke vaksiner som er nødvendige i området dere skal reise til. Spesielt afrikanske og asiatiske destinasjoner krever spesielle vaksiner, blant annet for malaria. Enkelte destinasjoner frarådes barn under 4–5 år, ettersom de har et umodent immunforsvar. Tropiske eller subtropiske områder i Asia og Afrika kan være å fraråde. Du kan ta kontakt med fastlegen din for å få oppdaterte råd. Barnet bør også ha fulgt det normale vaksinasjonsprogrammet før avreise. Også her må du undersøke hva som gjelder i god tid før du bestiller reisen. Ta vaksinasjonskortet med deg.
  3. Unngå dyr og bakterier: Unngå kontakt med lokale dyr, som løshunder og -katter. Slangebitt kan gi alvorlige konsekvenser, så la barna gå med sko på stranden, uansett om det er varmt og klamt. Om uhellet skulle være ute, må du oppsøke lege raskere på reisedestinasjonen enn du ville ha gjort hjemme, og sørg for å ha reiseforsikringen i orden for hele familien før avreise.
  4. Reiseapotek og solbeskyttelse: Ta med deg febernedsettende midler og viktige medisiner. Dette bør være med i håndbagasjen, slik at du alltid har det tilgjengelig. Solbeskyttelse i form av solhatt, beskyttende og løstsittende klesplagg og solbriller er en nødvendighet for mindre barn.
  5. Væskeinntak: Skal du reise med barn, er det superviktig å passe på at barnet drikker nok, både under lengre flyturer og når du er i varmere strøk. Rehydreringsvæske kan være lurt å ha med seg.

Folkehelseinstituttet kan gi gode råd og svare på spørsmål du måtte ha før du skal reise med barn til utlandet. Oppdatert helseinformasjon legges ut på sidene deres, for eksempel i forbindelse med utbrudd av sykdommer på spesielle destinasjoner.

Reiseforsikring med kredittkort fra re:member

En reiseforsikring kan utgjøre en stor forskjell på en reise til utlandet. Hvis du betaler minst 50 % av reisen med kredittkortet fra re:member, er reiseforsikringen inkludert. I tillegg har du avbestillingsforsikring som en del av pakken. Søk om kredittkort fra re:member i god tid før avreise, slik at du også kan dra nytte av fordelsprogrammet re:member reward som gir deg gode rabatter hos en rekke reiserelaterte butikker.